Predicții finale Oscar 2024: Oppenheimer, cele mai multe nominalizări, iar Netflix va fi number 1 la studiouri

de Gloria Sauciuc în 22 Ian 2024
Bradley Cooper ar putea fi scos din cărți pentru interpretarea din Maestro, filmul fiind considerat de unii votanți ca fiind „un proiect de vanitate”

Marți, 23 ianuarie, începând cu ora 15.30 a României, se vor anunța nominalizații de anul acesta la Oscar, iar presa de specialitate a făcut predicții legate de cum va arăta această listă. Oppenheimer ar urma să primească cele mai multe nominalizări, 13 la număr, iar Netflix va fi liderul dintre toate studiourile, cu 21 nominalizări, spun analiștii specializați în premii Oscar.

Variety scrie că ar putea exista patru filme care să obțină mai mult de 10 nominalizări fiecare: Barbie (11), Killers of the Flower Moon (10), Oppenheimer (13) și Poor Things (9-10), marcând astfel a doua oară când mai multe filme depășesc zece nominalizări într-un an. Recordul a fost în 2019, când The Irishman, Joker, Once Upon a Time in Hollywood și 1917 au reușit această performanță. Interesant este că toate au pierdut premiul pentru cel mai bun film în fața filmului Parasite, primul câștigător de altă limbă decât engleza. Poate această configurație a listei cu nominalizări este de bun augur pentru drama franceză Anatomy of a Fall, notează Variety.

La principala categorie a Oscarurilor ar putea fi nominalizate anul acesta American Fiction, Anatomy of a Fall, Barbie, The Holdovers, Killers of the Flower Moon, Maestro, Oppenheimer, Past Lives, Poor Things, The Zone of Interest și, eventual, Saltburn.

The Holdovers, filmul de suflet al lui Alexander Payne, va avea probabil o după-amiază bună, cu actorii Paul Giamatti și Da'Vine Joy Randolph în cărți să primească nominalizări, scrie Variety.

Lista cu nominalizații la Oscar va aduce, firește, și surprize. Filmul despre curse al lui Michael Mann, Ferrari, ar putea trece linia și ar putea intra în rândul celor mai bune filme. Academia ar putea, de asemenea, să „condimenteze” un pic lista cu nominalizați luând în cursa pentru  Oscar și Saltburn, în special la categoria scenariu, unde portretul acid al lui Emerald Fennell despre înalta societate ar trebui să rezoneze cu mulți dintre votanți.

Este posibil ca telefoanele unor actori să nu sune pentru a aduce felicitări. Portretul făcut de Bradley Cooper lui Leonard Bernstein în Maestro a fost bine primit. Cu toate acestea, unii votanți consideră biopicul drept „un proiect de vanitate”, având în vedere că actorul și-a asumat și funcțiile de regizor, producător și scenarist la acest film biografic.

Cât privește studiourile, se preconizează că Netflix va fi number one, cu 21 nominalizări, urmat de Universal Pictures (14), Apple Original Films, Searchlight Pictures și Warner Bros. (fiecare cu câte 11).

Exploreaza subiecte similare:

Cillian Murphy, The Holdovers, barbie, Killers of the Flower Moon , Oppenheimer, Poor Things, Saltburn, Da'Vine Joy Randolph, Ferrari, Bradley Cooper, Maestro

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells