Oppenheimer

(2023)

Oppenheimer

Poster Oppenheimer Postere Oppenheimer

Sinopsis Oppenheimer

Oppenheimer trl SUB

Oppenheimer este un thriller epic filmat în IMAX® care aruncă publicul în paradoxul palpitant al omului enigmatic care trebuie să riște să distrugă lumea pentru a o salva.
Filmul spune povestea fizicianului J. Robert Oppenheimer și a rolului pe care l-a avut în dezvoltarea bombei atomice.

Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 8.3
Vezi pe Sky Showtime
7 premii şi 6 nominalizări Oscar, 5 premii şi 3 nominalizări Globul de Aur, 7 premii şi 6 nominalizări BAFTA
Vezi toate premiile
Cillian Murphy Cillian Murphy J. Robert Oppenheimer Florence Pugh Florence Pugh Jean Tatlock Emily Blunt Emily Blunt Kitty Oppenheimer
Matt Damon Matt Damon Leslie Groves Robert Downey Jr. Robert Downey Jr. Lewis Strauss Josh Hartnett Josh Hartnett Ernest Lawrence
Gary Oldman Gary Oldman Harry S. Truman Casey Affleck Casey Affleck Boris Pash Kenneth Branagh Kenneth Branagh Niels Bohr
Vezi toata distributia

Caseta tehnică

Produs de

Atlas Entertainment, Syncopy

Tip Ecran

normal, IMAX

Distribuitorul international

Universal Pictures

Distribuit in Romania de

Ro Image 2000

Țara

SUA

Box office Oppenheimer

Weekend premieră (17.07.2023)
  • Loc 2
  • Spectatori 78.336
  • Încasări (RON) 2.126.619,27
Total
  • Spectatori 501.703
  • Încasări (RON) 12.176.560,74
  • Încasări (USD) 2.699.647,57

Părerea criticului

StefanDo pe 19 Iulie 2023 15:00
Oppenheimer: unul din marile filme ale anului
La prima întâlnire a lui Oppenheimer cu publicul, la sfârşitul lunii aprilie la CinemaCon, regizorul Christopher Nolan spunea despre inventatorul care i-a inspirat intensul film biografic că "este cea mai importantă persoană care a trăit vreodată". Cinemagia a văzut aseară Oppenheimer pe ecranul IMAX şi consideră că este unul din marile filme ale anului şi, în acelaşi timp, o premieră obligatorie pentru cei pasionaţi de istorie şi de legăturile dintre trecut şi prezent.

Durata de trei ore, acţiunea complexă, zecile de personaje şi faptul că filmul face slalom prin mai multe perioade timp ar putea descuraja o parte a publicului, dar noi nu ne-am plictisit nici măcar o secundă şi am ieşit din sala de cinema nu extenuaţi, ci entuziasmaţi că înţelegem mai bine lumea în care trăim şi, mai ales, conceptele de responsabilitate şi cât de… citeşte

13 11
rory_cris pe 4 septembrie 2023 22:24
Incredibil faptul că ai 5 voturi cu minus și doar 3 cu plus. Asta denotă o invidie până la os din partea unora care, cel mai probabil, nu-s în stare să lege două cuvinte. Un comentariu absolut genial. FELICITĂRI! Ai un vot cu plus din partea mea, deci în total 4, deși cu siguranță nu te interesează acest aspect. Merci fain.
costidavinci pe 14 aprilie 2024 09:07
Radu75, ai 10*, subscriu.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
R_Afc pe 01 Iunie 2023 18:11
Un seminar plictisitor
Christopher Nolan a încercat să facă o reprezentare artistică a unui om de știință care stă în fața unei prăpastii, unei cumpene morale, dar viziunea sa a fost atît de limitată, încît prăpastia este o groapă de pe șoseaua de centură. Regizorul și-a dorit prea mult și i-a ieșit foarte puțin. Pe parcursul celor trei ore te simți blocat într-o sală de clasă, în timp ce o serie de profesori plictisiți îți țin prelegeri.

Oppenheimer nu mi-a înșelat așteptările, este exact cum anticipam în comentariul făcut înainte de lansare. Durata filmului nu e justificată. În ansamblu este o producție decentă, dar care nu merită văzută în avanpremieră sau premieră.

Vă spuneam că Nolan se pricepe foarte bine în a combina concepte interesante într-un produs care să fie și pe placul publicului îmbrăcat în trening și am avut… citeşte

12 27
Marius_fzr pe 30 iunie 2023 00:45
cred ca nici tu nu sti ce ai vrut sa scrii ,te contrazici singur . trilogia The dark night o prostioara , muta-te la tarantino ca sigur e pe placul tau ca ala are numai porcarii de filme
Domolul pe 31 martie 2024 19:40
R_Afc scrii bine, îmi place să cred că ești din branșă și dacă nu ești, ai merita. Te repeți puțin cu treiningul. Sau poate că ești corporatist, că ăștia scriu cu spații între paragrafe/ idei. Sau poate că ești Silviu Gherman că el are o fază cu î din i. Asta cu comentariul înainte de lansare, era un obicei p-aici să fie dislike, da' poate că s-au mai schimbat regulile, nu se mai supără lumea dacă spui ceva despre un film pe care nu l-ai văzut. Dar încă se mai supără lumea dacă spui că nu ți-a plăcut filmul. Asta e! Puțini sunt cei care ar recunoaște că au pierdut 3 ore făcând o alegere greșită cu acest film. Probabil că în același procent sunt cei care au puterea să recunoască în general, în viața de zi cu zi, că au făcut o alegere greșită.
dincolodenume pe 21 Iulie 2023 16:28
A prophet isn't allowed to be wrong. Not once!
Nici Cristopher Nolan nu dă greș cu acest film. "Oppenheimer" este o poveste despre asumare, despre a îmbrăca și a purta personalitatea proprie zi de zi, fără măști, fără teamă, fără subiectivism îngrădit și fără idealizarea excesivă a obiectivismului.
Până la urmă viața este ceea ce este, nu ceea ce ne dorim sau idealizăm în momentele cele mai cutremurătoare ale naivității umane. Fascismul, Comunismul, ideologiile... toate aparțin unui exterior al lumii noastre, unui univers în care aparența e totul și unde conștiința devine o manifestare colectivă a societății, un spațiu în care profunzimea individuală fie nu există, fie nu are niciun rol.

Suntem ființe morale, chiar și atunci când ne dedăm la cele mai imorale fapte născute din virtute. "Oppenheimer" este tocmai despre contradicții, despre cum exprimarea unei păreri… citeşte

9 8
jonny17 pe 14 septembrie 2023 23:08
Mama.. ce te-ai intoxicat cu metafore!!
NectariePopa pe 24 Iulie 2023 10:31
Pentru un film, este excelent, pentru un film Nolan, este o catastrofa
Oppenheimer este un film biografic despre viața și realizările fizicianului Robert Oppenheimer, cunoscut ca „tatăl bombei atomice”. Regizat de Christopher Nolan, filmul încearcă să surprindă complexitatea personajului principal, care se confruntă cu dileme morale, politice și științifice în timpul celui de-al doilea război mondial și al războiului rece.

Din păcate, filmul nu reușește să fie nici captivant, nici convingător. Scenariul este plin de dialoguri lungi și plictisitoare, care nu dezvăluie nimic nou sau interesant despre Oppenheimer sau despre epoca sa. Personajele secundare sunt slab dezvoltate și nu au nicio chimie cu protagonistul. Nolan își pierde din stilul său vizual și narativ, care l-a consacrat în filmele anterioare, și se pierde în detalii istorice și tehnice care nu aduc nimic filmului.

Singurul aspect… citeşte

9 20
superdepeche pe 29 iulie 2023 20:10
multumim ca e doar nota ta. din postura de....privitor ! O asemenea bataie de joc de comentariu nu am mai vazut de mult...dar inca este pe ecrane catastrofa cinematografiei romanesti...gasca in actiune sau ceva de genul...haita, pardon ..un film mai potrivit pentru gusturile tale elevate in materie de film. pff
superdepeche pe 29 iulie 2023 20:21
@ LuciferSeIntoarce Doamen fereste ! Asta spune tot...mi-am dat seama de nivelul ridicat imediat , fara sa stiu aceste amanunte. E clar !
b_lucian pe 22 Iulie 2023 22:31
Este un film incredibil, de la actori, sunet si imagine. Am plecat cu un nod in gat din sala de cinema.
7 7
Radu75 pe 9 septembrie 2023 11:47
Daca ai plecat cu un nod în gât de la Oppenheimer atunci să nu mergi la BARBIE că vei ieși în hotote de plâns.
mitza2003ro pe 05 Februarie 2023 23:33
Abia aștept sa-l vad. Sper ca se vor prezenta fapte reale din istoria celui de-al doilea război mondial și cum s-a dezvoltat proiectul care a dus la producerea bombei atomice.
6 7
blink520 pe 7 iulie 2023 11:29
Nu inteleg dislike-ul de la comentariul tau :)))
mitza2003ro pe 8 decembrie 2023 01:16
Eu mi-am exprimat dorința înainte de-a apărea filmul. Deci dorința nu părerea despre film. Crezi ca eu înțeleg de ce am primit dislike-uri? :)))
carcotas6 pe 05 August 2023 00:30
Un film galagios, si ne arata adevarata fata a americanilor cat de scarbe au fost si sunt si in continuare.
Sunt singurii care au folosit bomba atomica.

5 4
bovoro pe 16 noiembrie 2023 23:21
[COMENTARIU EDITAT DE MODERATOR] Sunt singurii pentru ca au fost PRIMII! Daca o aveau rusii inaintea lor distrugeau toata lumea pana acum, dar tu nu ai cum sa intelegi.
moonlady pe 26 Iulie 2023 05:39
daca indraznesti..
sa spui ca nu-ti place,ca este lung,ca se pierde in detalii si stereotipii,marea turma te va critica din priviri..desigur,nu ai pregatirea necesara, nu stii istorie ca sa-l deslusesti. dar chiar nu mi-a placut. mi-e dor de un film bun care sa includa psihologic,spionaj,chiar si ceva actiune. astia sunt pe extreme, de la un film greu ca Oppenheimer, o dam in Barbie.
5 4
mihnea_aspru95 pe 27 iulie 2023 22:01
încearcă Mission impossible 7, e încă în cinema. Mie mi-a plăcut foarte mult. Spionaj, acțiune, all that
moonlady pe 9 martie 2024 14:22
multumesc,Mihnea.
user-64b82d559e353 pe 27 Iulie 2023 07:23
Prea mult hype pe un film American plin de clișee. Nolan nu se pricepe sa scrie personaje feminine. Deși subiectul filmului este unul important, am auzit multe râsete în sala de cinema.
La finalu' zilei este doar un alt film cu buget mare, cu vibe de film cu supereroi, fara niciun mesaj.
Cadrele cu bomba au fost frumoase.

4 5
vyydo pe 31 iulie 2023 16:28
buget mare? comparativ cu care film? cu barbie? poate. cu filmele care il compari tu, cu supereroi? nu. e un film despre o femeie si nu stia nimeni? de asta miscarea feminista nu are credibilitate. pentru ca si atunci cand un film e despre un barbat apar persoane toxice ca tine care sa il faca despre femei.
bovoro pe 16 noiembrie 2023 23:15
La finalul carei zile, fetita? A zilei de apoi? Mai lasati dracu englezismele care n-au niciun sens in limba romana si mai cautati care-i treaba cu mesajul filmului. Mesajul filmului nu e ala cu bomba care a explodat frumos, crede-ma!
Mishu25 pe 22 Iulie 2023 16:54
Christopher Nolan e o variabilă pentru mine, nu apreciez unele din cele mai iubite filme ale lui(Tenet, Inception), dar e un regizor pe care îl urmăresc cu interes și susțin în continuare că Dunkirk e un film genial, clar cel mai bun film al anului respectiv, unde i-a ieșit îmbinarea dintre planuri temporale și fizice la perfecție. Nu doar atât, dar reușeste să comunice tot ce trebuie prin imagini, cu minim de cuvinte.
Oppenheimer e bun, problema mea e că scenariul e un pic dens și confuz, mai ales în prima parte, dar de la jumătate își găsește frecvența și până la final tinde spre sublim. Cillian Murphy e un actor bun, știm toți asta, mă bucur că a reușit în sfârșit să prinda un rol pe măsura talentului. Filmul dureaza 3 ore, timp care a trecut fără să îmi dau seama.

4 5
user-5d3945fe52ddf pe 05 Mai 2023 21:26
Abia aștept să apară. De cat timp îl aștept, sincer. Știu că va merita fiecare minut!
4 6
_xXx_ pe 12 Noiembrie 2023 19:28
Lung, obositor și... încărcat cu prea multe informații alandala!
Abia am reușit să rezist până la final! Filmul este static, nu are acțiune...
Nu vă așteptați să fie un nou 'The Imitation Game' .. că nu e! Este total opusul!

3 1
fritz_vali pe 25 ianuarie 2024 00:38
De acord, nici mie nu mia placut.
marius7x pe 26 Iulie 2023 14:08
Vazusem "The End All War" (2023) chiar inainte (si mi-a placut mult) - disponibil pe youtube ca "To End All War: Oppenheimer (MSNBC Documentary)".
Dupa el, filmul chiar si la 3 ore pare simplist, cu detalii lipsa, fara final, fara valoare istorica (in afara de la box-office). N-am inteles nici decizia de a nu include Hiroshima in el, total neasteptat.

3 2
mihnea_aspru95 pe 27 iulie 2023 21:59
Sunt de acord și eu aici, n-au arătat nici Hiroshima, nici Nagasaki. Cu toate că a fost un film R (restricționat), se putea asta. Probabil Nolan s-a gândit că na, nu vreau să folosesc niciun pic de CGI, și a dat totul doar la Trinity Test :))), nici aia n-a fost atât de impresionantă, sincer, mai bine folosea CGI acolo și ieșea ceva mai bombastic. În schimb 2 ore foarte bune, însă a 3-a a cam scârțâit pt mine. Poate era bine să se situeze la 2h35 cam așa
caroldaniel67 pe 26 Iulie 2023 07:34
Perfect!
O distributie de zile mari, un Downey Jr. imperial, film cursiv, nu te plictisesti nicio secunda. Am trait bucuria de a vedea cativa copii care au aplaudat in sala la sfarsitul proiectiei filmului.
3 9
ornitoring pe 24 Noiembrie 2023 23:10
O sa i dau nota 6, de ce? Pentru ca asa simte inima mea
3 ore de propaganda politica 2 scene bune din tot filmul restul numai propaganda,nu ca m as fi acceptat la ceva acțiune, dar politica multă.. Ma asteptam la ceva asemănător The Theory of Everything care în opinia mea a fost film de nota 20...acesta e ceva asemănător cum a fost Lincoln 2012 o mare proste de film.
Singurele scene din film mi a plăcut atunci când au făcut experimentul și detronarea bombei și cea când face sex cu Florence Pugh :) .. Evitați asemenea film și dacă chiar esti interesant citești pe google despre subiect cât vrei.. Nota 6

2 1
Mishu25 pe 4 decembrie 2023 15:33
Nu cred ca intelegi ce inseamna 'propaganda'
ornitoring pe 29 februarie 2024 04:01
placa bai oua fierte , e pararea mea , ce dracu stii tu
danyla pe 07 August 2023 12:06
Nepotrivit !
Nu vreau sa acord calificativ deoarece nu l-am vazut.
Nici nu o sa ma duc sa-l vad !
Nu ma indoiesc de faptul ca filmul este bun, dar refuz sa vizionez un film despre cel mai mare cosmar al omenirii : bomba atomica.

2 3

Spune-ţi părerea despre Oppenheimer

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Oppenheimer
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells