Hawaii

(2017)

Hawaii

Poster Hawaii Postere Hawaii

Sinopsis Hawaii

Hawaii

Jesús del Cerro ne prezintă Hawaii, o poveste despre cum să ajungi la o moștenire de 3 milioane de dolari într-o vreme când un singur dolar deținut în casă era motiv să-ți pierzi libertatea pe viață. Hawaii este un film de acțiune, despre dragoste, dar și despre bani cu care îți poți cumpăra dacă nu fericirea, măcar libertatea de a alege să fii nefericit.

Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.5

Caseta tehnică

AKA

  • Uruguay

Produs de

ActorieDeFilm, Lunatic Films

Distribuit in Romania de

Ro Image 2000

Țara

Romania

Box office Hawaii

Weekend premieră (13.11.2017)
  • Loc 5
  • Spectatori 10.408
  • Încasări (RON) 213.834,86
Total
  • Spectatori 26.180
  • Încasări (RON) 505.095,59
  • Încasări (USD) 128.648,96

Părerea criticului

Gloria pe 16 Noiembrie 2017 11:04
O călătorie înapoi, în istoria recentă, ce merită făcută
Aşa cum poate era de ghicit, Hawaii nu este un film despre insulele omonime: este, în schimb, imaginea unei familii surprinse în ultimii ani de comunism, moment în care penuria şi teroarea organelor Securităţii atinsese maximul. La nici un an după evenimente, Ceauşescu avea să cadă. Punctul culminant al evenimentelor din film e plasat în primăvara anului 1989. Hawaii e cel mai bun film al regizorului Jesús del Cerro de până acum.

Personajele sunt o familie românească relativ modestă. Tatăl familiei, jucat de Constantin Cojocaru, a fost dizident, a încercat să fugă din țară cu un balon. Paradoxal, ca şi alte filme care descriu fără menajamente viaţa sub comunism, Hawaii are ca personaje acelaşi gen de oameni care ar fi fost, în alt context, protagoniştii filmelor de propagandă comunistă: oameni simpli, care ar face orice să îşi ajute… citeşte

6 2

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
Tudor-Cristian pe 19 Noiembrie 2017 14:03
O călătorie în timp
După „Ho Ho Ho”, „S-a furat mireasa” sau „Naşa”, m-am așteptat ca cel mai recent film al lui Jesus del Cerro să fie unul comercial, ușurel, numai bun de omorât o după-amiază plicticoasă de week-end. Mai ales că tot ceea ce citisem despre „Hawaii” era o chestiune de genul: ce-ai face dacă ai afla că… dintr-o dată ești moștenitorul a 3 milioane de dolari? Trebuie să fie comedie, mi-am zis.

Dar nu. Filmul nu este nici comedie şi nici ușurel. Pelicula ne trimite undeva, în iarna anului 1988, într-un București pustiu, ce pare să nu respire, într-un oraș înghețat şi imobilizat în timp. Realizatorii filmului au mers la detalii, pe străzi vezi numai Daciile vremii, peisajul este deprimant la fiecare colț, iar la interior decorurile sunt fidele acelor ani de sfârșit ai comunismului – până la amănuntul tipului de tâmplărie, de… citeşte

15 9
Tudor-Cristian pe 21 noiembrie 2017 10:14
Incredibil, nu era de ajuns Facebook, acum văd că s-a umplut şi această platformă de frustrați care comentează cu răutate, negând tot ceea ce nu înțeleg, pentru ca apoi, resuportând critica să dea voturi negative absolut gratuit. Vino, nene cu argumente, dezbate, nu arunca cu roșii pe pereți doar așa, ca să enervezi pe alții, că e a dracu pielea pe tine. Dacă nici site-ul nu face nimic în privința acestor indivizi, tentația este de a mă retrage dintr-un mediu toxic.
Tudor-Cristian pe 2 iulie 2018 12:08
Înainte să emani asemenea comentarii citește cu atente TOT CONTEXTUL, TOATĂ PROPOZIȚIA şi nu mai extrage din context, manipulând şi mințind ordinar! NU EU SUSŢIN, cum mizerabil ai citat, ci EI, cei cărora li se adresează filmul.Am scris: Este un bun răspuns celor care, speriați de dificultatea de a găsi un loc de muncă, de unele creșteri de preturi, sau de alte lucruri insuflate de alții (poate… aceiași de atunci, sub o altă pălărie) susțin – chiar cu putere – că „înainte era mai bine”. De-aia am şi pus între ghilimele acolo, pentru că citem pe altcineva, nu pe mine! Ceea ce afirm nu am de ce să pun între ghilimele. Din text rezultă clar că Este un bun răspuns celor care, speriați de dificultatea de a găsi un loc de muncă.....susțin – chiar cu putere – că „înainte era mai bine” Deci este un bun răspuns celor ce susţin chestia aia. ÎNŢELEGI cât ai gafat? Înţelegi câtă toxicitate ai adus aici? Citeşte toată propoziţia înainte să aberezi! Sau textul e prea lung pentru tine? Doamne fereşte... Nu mai avem nicio şansă cu asemenea exemplare, ca tine. Numai palme meriţi.
cristian.dan pe 20 Noiembrie 2017 09:31
Cand vrei sa faci drama si-ti iese comedie
Am fost ieri cu copilul de 13 ani la cinema. M-am gandit ca ar putea fi educativ pentru a intelege perioada respectiva. A fost o dezamagire totala. Plin de clisee hollywood-iene ieftine. Povestea si personajele total neverosimile. Atmosfera creata falsa, culminand intr-un final apoteotic cu spiritul de solidaritate al vecinilor din bloc, care fara frica de orice pericole , se aduna si muncesc cu spor pentru contruirea unui balon cu care eroul central urma sa fuga din tara. In perioada aia, in realitate, jumatate te-ar fi denuntat, iar cealalta jumatate ar fi tremurat de frica. Personalul principal se indragosteste de o securista pe care iubirea o va face sa isi schimbe tot sistemul de valori. In incercarea de a fugi din tara, acesta ajunge in gara de nord unde cumpara un bilet de la un ghiseu cu geam termopan, se urca, de pe un peron suprainaltat acum vreo 10 ani, intr-un tren cu… citeşte
9 10
Noko pe 20 noiembrie 2017 09:43
Perfect de acord!
Asil pe 14 decembrie 2017 16:00
Sunt de-acord cu tine partial: Solidaritatea vecinilor e total neverosimila Construirea balonului ridicola si imposibila, mai avea si chipul tovarasului pe el, come on! Dar…atmosfera nu este deloc falsa, ea se poate indragosti, da, dragostea nu cunoaste margini! Iar femeia din start asa este construita, se indragosteste usor, si de cine nu trebuie. Asta cu vagoanele, recunosc, mi-a scapat, asa este, oricum, nu are prea mare importanta, sa ne cramponam acum de niste vagoane modernizate. In rest mie mi-a placut, e dragutel pentru un film romanesc.
ramonacristinamanu_gmail_com pe 01 Iulie 2018 02:08
Un film de nota 4 cu o soluție finalã caraghios-penibilã!! Submediocru din toate punctele de vedere : jocul actorilor(doar Constantin Cojocaru m-a convins), imagine, regie, poveste( eu am mâncat "comunism pe pâine" aprox 30ani, știu ce vorbesc!). Nota 8 pe IMDb?! - iarãși au votat doar prietenii/ rudele lui Dragoș Bucur. :))
6 5
sorin86 pe 31 Iulie 2018 00:38
Film făcut de niște tîmpiți pentru alți tîmpiți :)
(CONȚINE DETALII DEZVĂLUITOARE)
Un film destul de prost, cu o viziune naivă despre anii 1980. Apropo, ce an era? Ori 1984 (Congresul al 13lea), ori 1988 cum e pe calendar? :) Discursul lui Ceaușescu cu plopul și cu răchita a fost în iulie 1989. Așa de proști realizatori...
Filmul e tîmpit încă de la titlu. Te aștepți să vezi un film de vacanță, relaxant, nicidecum o poveste tembelă despre o tentativă de trecere ilegală a graniței.
Filmul începe cu o minciună gogonată: Se scrie la început că Securitatea devine sub Ceaușescu instrumentul de control cel mai brutal din lume. :D E un mare tîmpit cine a scris asta. Securitatea în ultimii ani devenise din ce în ce mai bleagă, mai permisivă. Nici securiștii nu erau mulțumiți de situația gravă din țară, de sărăcie, de penurie. Nici vorbă de arestări, torturi, omoruri :D Ai auzit de… citeşte

6 6
kasmyn pe 30 Iunie 2018 23:30
E REUSIT FILMUL
FILMUL ESTE DESTUL DE BUN SE BAZEAZA PE REALITATEA DINAINTE DE 1989, CRED CA ESTE CEL MAI BUN FILM PE CARE L-A REGIZAT Jesús del Cerro IN ROMANIA1!ESTE UN FILM CU ROMANI PENTRU ROMANI SI PENTRU STRAINI!!AR TREBUI TOTUSI IN ROMANIA SA SE PRODUCA FILME DESPRE PREZENT DECAT SA TRAIM IN UMBRA TRECUTULUI!!
5 4
PattyPat pe 20 Noiembrie 2017 15:34
Filmul este excelent!
Mie personal mi-a depasit asteptarile. Rasturnari de situatie, plangi si razi, urasti si iubesti alaturi de personajul principal, simti frustrarea si dorinta lui de libertate! Am trait cu sufletul la gura o perioada din care imi amintesc prea putin!
Felicitari echipei !!!!! Actorii au fost exceptionali !

La sfarsitul filmului am auzit discutii printre spectatori ai caror parinti incercasera sa fuga din tara prin diverse metode. Nu mi se pare neverosimila ideea cu balonul. Cred ca disperarea te impinge sa incerci orice solutie ai la indemana atunci cand vrei sa realizezi ceva. Iar din punctul meu de vedere, vecinii din bloc nu mai aveau nimic de pierdut.
Mi-a placut si recomand acest film, macar pentru a realiza si aprecia mai mult ce avem acum.

5 6
cristian.dan pe 20 noiembrie 2017 18:45
Ai facut o postare facand referire la un comentariu al meu. Nu ma refeream la faptul ca ideea cu balonul ar fi neverosimila. Aveam asteptari mult mai mari de la filmul asta. Dragos Bucur l-a comparat cu Good Bye Lenin!, care e o capodopera, filmul de fata nu se apropie nici pe departe de valoarea lui.
Tudor-Cristian pe 8 decembrie 2017 09:44
Amice PattyPat, dacă nu știai, în spațiul virtual regula de aur este să ne adresăm direct, la "per tu". Las-o mai moale cu talentele astea, că numai în realitate contează cine pe cine cunoaște şi cine cui/cum se adresează. N-am înţeles faza cu termopanul, cu restul comentariului rezonez.
Ghemot pe 01 Iulie 2018 19:02
Un film bun!
De mult timp am așteptat să-l văd. Când a rulat în cinema nu am reușit să-l prind. Abia aseară l-am văzut pe tv. Un film ce prezintă perioada comunistă(eu nu am prins-o) într-un mod inedit. Per total mi-a lăsat o impresie foarte bună!
4 4
SYNDJ pe 21 Noiembrie 2017 02:04
Nu m-a dezamagit. Nu m-a plictisit nicio clipa, dar cred ca daca ar fi avut un buget mai generos iesea ceva cu adevarat spectaculos.

Actorii s-au integrat foarte bine, n-am simtit nicio scena sau replica penibila. Coloana sonora nu dezamageste nici ea.

*** ATENTIE! POATE CONTINE SPOILERE! ***
Eu n-am trait decat 6 ani in comunism, dar nu-mi vine sa cred ca secventele de final unde vecinii de bloc s-au ajutat intre ei pentru un scop ilegal in acea vreme, sunt ireale. Am vazut multe imagini vechi la TV, ba cu cutremurul din '77, ba cu zapezile masive cazute in tara undeva tot in anii comunismului unde oamenii se ajutau masiv unii pe altii si participa toata lumea la salvarea semenilor. Sau poate gresesc? Poate erau obligati sa puna osul la treaba ca altfel li se lua capul. In fine... Un lucru e cert: roaga tu pe cineva in ziua de azi sa te ajute si o sa vezi… citeşte

4 6
nemotoujours pe 19 August 2018 23:42
nu trageti in pianist!
Nu este un film istoric.
Nu este de rigurozitate istorica.
Este o fictiune bazata pe fapte si situatii reale.
Pleaca din dura realitate si ajunge la iluzoria utopie.
Se pare ca multi dintre cei care scriu aici nu au priceput ce iunseamna vis,utopie.
Dar pe Kustirica nu l-ar fi taxat astfel nici macar pentru fantezistul California Dreaming.
Sunt anumitete chestii usor exagerate plus cateva scapari.
Cum ar fi ARO-ul din final,model de anii 2000...
Dar prost sa fii sa nu intelegi ca este un film de idei,de visuri,de stari.
E bun.
E bun si merita vazut!
Iar Cristina,cea care o joaca pe Ioana Balan este de exceptie.
Ca actor dar si ca personaj.

3 2
karoly32 pe 16 martie 2020 21:23
trenul de "Stamora Moravita" era seara din Bucuresti...vagoanele de tren sint putin din 1997 .... se stia in tren de calatorii ce mergeau la Orsova, Timisoara sau Moravita...daca scapai de granicerii romani, sigur te capturau/impuscau yugolsavii...si te trimiteau inapoi...
laurentiu907 pe 03 Decembrie 2017 18:01
Nu e rau, dar sigur nu e nici o capodopera.
La cei 37 de ani ai mei, din care 9 in comunism, recunosc ca am avut niste asteptari de la acest film. Multe din ele au fost indeplinite. Recuzita corecta, nivelul de reprezentatie actoriceasca este la standarde corecte, plot-ul curge contiguu in majoritatea scenelor.
Si-atunci unde e fractura pe care o reclam? Fractura apare pe scenariu. Filmul porneste cu un ritm anume. Regia rupe acest ritm de multe ori pentru cadre statice, asa zis metaforice, cat si pentru a atinge anumite checkpoint-uri specifice perioadei comuniste.
Schimbarea de paradigma din vagon, povestea bunicului, rolul actritei principale executat impecabil fac ca acest film sa fie unul bun.
Acest film insa sigur nu e capodopera prin insasi abordarea stanjenit hollywood-iana a problemei spinoase a comunismului. Lobby-ul agresiv pro-capitalist e inca un minus, si ca in orice film romanesc acele cadre lungi… citeşte

3 5
laurcrist pe 11 August 2018 16:10
laurcrist
Adevarul e ca dupa minutul 88, vinul devine penibil.....faza cu balonul e de-a dreptul hilara....cumnatul stia pe unde vor sa evadeze, graniceri lipsa, toata lumea de pe scara cosea intr-o veselie si balonul era plin de steaguri tricolore si de Nea Nicu....n-a fost rau pe ansamblu!!!
2 1
peter_dark pe 22 Octombrie 2018 16:23
Hai vai!
Ca sa nu pierd vremea: ma raliez parerilor enuntate de sorin86 si blackmore. Si ceva in plus: daca spaniolii ar fi avut macar bunul simt sa-si intrebe bunicii cum este intr-o dictatura iar Ghitesca s-ar fi documentat macar pe la vecini, poate ar fi iesit ceva. Ce nu inteleg sunt entuziastii de peste 40 (chiar asa i-a lovi altzheimerul?) iar la cei mai tineri cinefili lipsa de cultura (macar temebelismul cu youtube ar fi trebuit sa-i trezeasca). Marea problema, pentru mine, sunt actorii, Bucur si Vasluianu, pe care ii credeam totusi oameni cu discernamant. Se zice ca prostia e infinita - se pare ca este adevarat.
2 3
davil pe 1 februarie 2020 22:32
Esti dovada pentru concluzia d-ai tras-o... Congresul 13 n-a fost in "84, cum crede sorin86 (bine, la ala nu e problema de altzheimer, c-avea cativa anisori p-atunci; eu, cu "40+", am vazut congresul ala (13) de pe bancuta, in armata, in "89; si p-ala anterior (12), ca dadeam examene pe tema respectiva (chestie de profil de studii)... Deci, cu sorin86, e de lasat jos, ca macane ! Cat despre exactitatea discursului... ce sa zic, a descoperit ala apa calda ! Bre, e film, iar aia cu "plopu' micsunele" a fost deplinul penibil al discursului gangavului; d-aia, zic, filmul nu e neaparat istorie, se mai face si prin atmosfera, prin detalii... Iar de la black-ul respectiv, chiar n-am de comentat ! Doar atat, prietene : nici Tom Hanks n-a dat mana cu Nixon, decat in "Forest Gump", prin trucaje. La mintea unora, trebuia sa-l aduca in platou, sa fie filmul realist... Nu zic ca cei doi s-au autodepasit; din contra, sunt cam "plastic", in film; dar, pe ansamblu, eu l-as recomanda celor de n-au prins vremurile : sunt secvente care, dupa 30 de ani, par cam ca batalia de la Calugareni : ce dracu', puteau sa ia o mitraliera, si rezolvau rapid problema cu turcii... (Desi, Amza, cu voce imprumutata, pare mai din peisaj in camasa, cu barda...)
mirceathekid pe 30 Iunie 2018 21:35
Exagerari ca in mai toate filmele cu aceasta tema la inceputul filmului apare un text cum ca securitatea era printre cele mai opresive din lume, pe bune ? Sa fim seriosi...
2 3
davil pe 1 februarie 2020 22:12
Mirciulica, era chiar opresiva; ca n-ai prins-o tu, nu inseamna ca n-a existat ! Tu, probabil, nu stii ce inseamna sa asculti Europa Libera si Vocea Americii la calorifer, cu patura spre izolare fonica (si termica, fiindca acel calorifer nu era ce e in zilele noastre - sursa de caldura; era doar, c-o lita, sursa de prins posturile straine...). Daca iti par exagerari, zic ca poti sa retraiesti : nu mai intri in supermarket, nu mai circuli cu turismul... e simplu, incearca !)
mirodoni pe 09 Ianuarie 2018 22:10
„HAWAII” - Mirajul moștenirii
https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=102875

Supărați pe „unele aspecte” din film, câțiva spectatori- comentatori au făcut praf filmul „HAWAII” regizat de Jesús del Cerro. Cronicarii îl laudă, spun că este un îndemn să nu ne uităm istoria recentă. Eu nu am reușit să văd filmul decât relativ târziu. Pe de o parte pentru că după titlu nu mi-am dat seama că e românesc, iar pe de altă parte, pentru că nu a venit la cinematografele din apropiere și a trebuit să merg la un MALL. Este și aceasta o politică. Se pare că acolo vin mai mulți spectatori și, într-adevăr, sala era aproape plină. Poate mulți au crezut că-i film străin, după titlu.

Oricum, audiența este foarte mare pentru un film românesc. Firește că am fost curios să aflu de ce!

Din… citeşte

2 4
misu590 pe 15 iulie 2018 21:29
....corect!
blackmore pe 15 Iulie 2018 00:45
Un film pe care doar decervelatii l-ar putea crede realist.Nimic Tot acest film este un fanthasy de prost gist, incepand de la testament , care orice forma de viata isi da seama ca ar fi revenit statului american , mai mult americanii nici nu s-ar fi deranjat sa anunte pe ""nimeni "" din Romania ca are de luat o avere de la ei , continuand prostia personajului principal care alege tocmai Yugoslavia pt a ""fugi"" , yugoslavia , Albania si Cuba erau singurele tari socialiste care necesitau viza , plusand apoteotic cu solidaritatea romanilor care se stie ca asteapta sa moara vecinul sa ii manance capra.Despre plecatul in tari straine in vremea comunismului , eu pot sa dau numeroase exemple pe care le cunosc pt ca sunt din familia mea.Mama mea a plecat in 82 in Anglia , 3 saptamani la reciclare , nefiind membra de partid , pt ca nu o interesa politica , trimisa de statul comunist acolo.O… citeşte
2 6
davil pe 1 februarie 2020 22:08
Realism nu inseamna, prietene, doar sa vezi ca porcul guita ! Apropo, e realism sa-l "barterezi" p-un cartus de kent..."or fi plecat rude d-ale tale un tari straine, dar zic sa nu exacerbezi : Nadia pleca in "89, Cristina Topescu la fel (prima, cu succes, a doua, fara...). Da-o dreacu' de politica, blacule, ca nu te prinde : nu e nici locul (p-aici e cu filme; cultura, cum ar veni; propaganda se face in alta parte), nici momentul (inca mai traim, d-aia de imparteam porcu', ca pe valuta forte !)... Asta, asa ca sa nu te-njur, ca nu e decent... Am trait vemurile alea, am seria de "ba p-a ma-tii" pregatita pentru d-astia ca tine, de-mi intorc "alba-neagra" cu nonsalanta !
eduard_stratan pe 1 mai 2022 10:34
Cosmine ce bine că te-au blocat pe acest site! Apoi în 2018 te-ai întrupat în blackmore si ai mai bântuit site-ul încă vreo 2 ani până te-au blocat din nou!

Spune-ţi părerea despre Hawaii

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Hawaii
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells