Premierele săptămânii 17-23 noiembrie 2017

de Ştefan Dobroiu în 17 Nov 2017
Află ce-i de văzut weekend-ul acesta pe marile ecrane!

Este săptămâna în care verificăm în sfârşit dacă Universul extins DC se ridică la înălţimea Universului Cinematografic Marvel. Mai avem parte de unul dintre cele mai lăudate filme britanice ale anului (şi unul din extrem de puţinele titluri LGBT aduse pe ecranele noastre), de o producţie românească şi un film biografic francez. Iată mai jos recomandările noastre.

Poţi consulta pe site programul proiecţiilor pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de distracţie ale acestui sfârşit de săptămână şi, dacă vrei să intri la film fără să stai la coadă, apasă butonul "Cumpără bilet" de sub afişele filmelor pentru a folosi cea mai rapidă, practică, modernă şi lipsită de bătăi de cap metodă de achiziţionare a biletelor!

Justice League/Liga Dreptăţii
Cu doi scenarişti de talia lui Chris Terrio (Argo) şi Joss Whedon (The Avengers) aleşi să îi reunească pe ecran pe unii dintre cei mai celebri supereroi DC Comics, cu siguranţă aşteptările cu privire la această premieră au crescut. Din păcate Zack Snyder rămâne Zack Snyder şi nu reuşeşte mai mult decât un film a cărui reţetă este să înlocuiască ingrediente importante cu o cantitate triplă de efecte speciale create pe calculator. Un mare plus al filmului este prezenţa lui The Flash, interpretat simpatic de Ezra Miller, care compensează atmosfera sumbră şi faptul că se ia atât de în serios în timp ce spune atât de familiara poveste a invadatorului gata să lumea. Filmului nu-i lipsesc momentele reuşite, dar sunt şanse mari să nu ţi-l mai aminteşti multă vreme după ce ieşi din sala de cinema.

God's Own Country/Tărâmul binecuvântat
O prezenţă ataşantă şi inedită în cinematografele noastre, God's Own Country ar şanse să atragă publicul din România şi pentru că unul dintre personajele principale este român şi este interpretat de actorul Alec Secăreanu. Acesta este Gheorghe, un zilier român care ajunge la o fermă din nordul Angliei, fermă administrată de turbulentul, incontrolabilul Johnny. Prizonier într-o existenţă dificilă şi obligat, după ce tatăl i se îmbolnăveşte, să aibă grijă de ferma familiei, tânărul îl percepe pe Gheorghe ca pe un intrus şi nu are nicio intenţie să îi facă viaţa mai uşoară la fermă. Dar cei doi tineri vor ajunge curând să se apropie în această premieră descrisă de presa internaţională drept "probabil cel mai bun film britanic al anului".

Cronica noastră, aici.

Hawaii
După mai multe filme populare, printre care şi Doză lozuri, compania de producţie ActorieDeFilm vine cu această aventură din primăvara anului 1989. Cu doar o jumătate de an înainte de Revoluţie, când România era cufundată în lipsuri şi sărăcie, protagonistul Andrei (Dragoş Bucur) primeşte o veste extraordinară: îl aşteaptă o moştenire în valoare de trei milioane de dolari. Cum în România comunistă proprietatea privată nu exista, tânărul este gata de orice pentru a fugi din ţară, ceea ce aduce în atenţia Securităţii. Pe lângă Bucur, în film îi mai vedem pe Cristina Flutur, Rodica Lazăr, Constantin Cojocaru şi, într-un rol negativ, pe Andi Vasluianu.

Cronica noastră, aici.

Rodin
Lansat în competiţia oficială a festivalului de la Cannes, filmul biografic retrasează viaţa unuia dintre cei mai celebri sculptori francezi, Auguste Rodin. Interpretat de Vincent Lindon, Rodin lansează o revoluţie în sculptura franceză, lăsând deoparte temele mitologice pentru o abordare mai frustă şi mai realistă a corpului uman. Îi vedem nu doar provocările artistice şi încercările disperate de a spune adevărul cu ajutorul lutului, al bronzului şi al pietrei, ci şi relaţia cu familia şi intensa poveste de dragoste cu Camille Claudel.

Mai multe despre film, aici.

Ce film vei vedea weekend-ul acesta la cinema?

Exploreaza subiecte similare:

Justice League, Rodin, hawaii, God's Own Country

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells