Food, Inc.

(2009)

Food, Inc.

Poster Food, Inc. Postere Food, Inc.

Sinopsis Food, Inc.

Mai mult
Food, Inc.

Nu vei mai privi niciodată la fel în farfurie.

Metodele folosite astăzi în industria alimentară sunt, în mare parte, răspunsul la creșterea rapidă a industriei fast-food din anii '50. Producția de alimente, în întregul ei, s-a schimbat drastic de atunci, așa cum nu s-a schimbat niciodată în mii de ani. Controlată de o mână de corporații multinaționale, politicile de producție și prelucrare a alimentelor urmăresc, ca pe un cod nescris, scoaterea pe piață a unor…

citeşte
A contribuit la sinopsis-ul filmului: rozbonbon
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.8
O nominalizare Oscar
Vezi toate premiile

Caseta tehnică

Produs de

Participant Media

Tip Ecran

normal

Distribuitorul international

Cafe Groove

Țara

SUA

Site oficial

Food, Inc.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
aayana pe 22 Iulie 2010 20:35
junk food?
Mi-au fost confirmate unele teorii despre mâncarea făcută de alţii, despre încercările de a domina piaţa chiar dacă preţul este sănătatea noastră, a tuturor. Spunea mai demult o vedetă că.şi cumpără lapte numai de la un anumit ţăran care-și duce văcuța la păscut pe nu știu ce pajiște. Un prezentator tv (prefer să nu dau nume) spunea că străbate Bucureştiul timp de o oră pentru a cumpăra pâine de secară de la un anumit magazin. Oare de ce? Sănătatea începe să coste.
8 1
FlorinMovieFreak pe 22 Mai 2011 17:41
Asta-i apa de ploaie .. pe langa Earthlings (2005) ..
aici ti se arata cum se face mancare si ce corporatii sunt in spatele lor .. nu si chinul lor ..

5 0
xerses pe 23 Iunie 2013 00:46
Un film care te trezeste din amortirea nestiintei a ceea ce pui in farfurie.
4 1
Crisstyan25 pe 25 Iulie 2011 12:33
Se putea mai bine de atat..... nu s-a abordat deloc subiectul aditivilor alimentari care dupa parerea mea sunt cei mai periculosi si folositi pe scara larga in toate alimentele in proportii din ce in ce mai mari si nici cresterea animalilor folosind hormoni sintetici. S-a insistat in schimb pe organizarea industriei alimentare din SUA si incercarile gigantilor alimentari de a controla piata. Mai degraba un film despre capitalism, mai putin despre mancare propriu zis. Destul de superficial din punctul meu de vedere.....
3 0
Willy4k pe 28 Iulie 2010 11:59
Reality is not a farm, is a factory
Din pacate industria alimentara este monopolizata de un grup de companii blazate care pun accentul pe cantitatea produselor si nu pe calitatea acestora.
Trist dar adevarat, marile nenorociri care se produc in domeniul alimentatiei sunt datorate afacerilor si implicit afaceristilor, care pentru a avea profitul scontat, recurg la tehnologie pentru inmultirea rapida a produselor promovate, dar si la supradimensionarea lor.
Natura nu mai este lasata sa-si urmeze cursul firesc, iar marea majoritate a produselor din supermarketuri sunt rezultatul proceselor tehnologice, in concluzie o multime de factori nocivi care afecteaza viata fiecaruia dintre noi.
Marea intrebare se pune: mai suntem capabili oare sa facem diferenta intre produsele sanatoase si cele periculoase, sau mai bine spuns, mai exista produse de calitate pe piata???
Dupa cum spun si producatorii… citeşte

3 0
cipolino pe 03 Februarie 2010 14:49
a must see
care nu l-a vazut trebuie sa-l vada ...cred ca m-a impresionat cel mai mult din documentare
2 0
Musa.del.Arte pe 15 Iulie 2013 21:50
Food Inc este primul film documentar pe care il recomand tuturor prietenilor mei atunci cand discutia noastra ajunge la acest subiect. Realitatea cruda prezentata in acest documentar m-a ingrozit, dar m-a facut in acelasi timp constienta ca mancarea este uneori mai mult daunatoare decat benefica. Ce pot sa spun? M-am simtit atat de sigura de decizia luata cu ani in urma, si anume, aceea de a fi vegetariana, in momentul in care am vazut modul in care sunt crescute vacile si gainile. Bietele animale! Si bietii oameni care nu-si permit decat carne ieftina.
1 0
cosmin742000 pe 31 Martie 2013 22:45
Trebuie sa fii cel putin cretin sa zici ca dupa un astfel de film nu vei mai privi niciodata la fel in farfurie ,trebuie sa fii scelerat sa nu iti dai seama si singur. fara ajutorul filmului
1 0
Marie_Antoinette pe 26 Octombrie 2012 11:10
finalul spune tot
intrebarea e daca s-ar mai putea merge in ziua de azi, in conditiile in care populatia e in continua crestere, pe o agricultura ca cea de acum 100 de ani. pe mine nu m-a convins familia de emigranti din America latina care nu-si permitea sa cumpere brocoli. a convins pe cineva? e stiut ca in America mancarea e cea mai ieftina...chiar si legumele. personajul din finalul filmului spune foarte clar: daca exista cerere exista si oferta.
1 0
Mihai2508 pe 04 Iulie 2010 20:35
un documentar care trebuie vazut, este foarte bine gandit si il recomand tuturor
1 0
ssilviuvl pe 28 Mai 2011 12:05
OBLIGATORIU de vazut si de actionat in consecinta!
am vazut filmul in urma cu 2 zile.
eram cat-de-cat in tema cu ce se intampla in industria alimentara, dar tot mi s'a ridicat paru'n cap...
azi l-am cumparat si voi recomanda tuturor sa il cumpere si/sau sa il vada.

1 1
andystarx pe 28 Ianuarie 2019 15:45
Nota 8/10
Un documentar bine structurat despre situatia extrem de periculoasa in care se afla populatia globului referitor la hrana ! Il recomand oricarei persoane care doreste sa fie cat de cat informata,aceasta e doar o parte din multele lucruri ce nu sunt vizibile de publicul larg !
0 0
MrHolmes pe 07 Octombrie 2016 11:35
Mancare...originala
Ma mir cum de au avut curajul sa lase liber filmul asta si sa il poata vedea oamenii...totusi, a fost vre-odata difuzat la TV...?
0 0
danutzz92 pe 27 Septembrie 2012 21:05
Un documentar foarte bun, ce vrea sa deschida ochii celor ce-l vizualizeaza asupra colosilor din industria alimentara ce se bazeaza pe profit chiar daca sanatatea consumatorului este in pericol astfel reusind sa faca legea in domeniu.
0 0
alex_il_fenomeno pe 21 Aprilie 2014 19:21
Nu am fost niciodata fan al documentarelor, insa acesta chiar mi-a atras atentia, avand atat de multe elemente care sa te faca sa il urmaresti in continuare, timpul trecand astfel foarte usor. Pe langa caracterul informativ, productia arunca si un mare semn de intrebare asupra lucrurilor care se petrec in domeniul alimentar, sau al sensului in care toate lucrurile merg. Din aceste perspective, si nu numai, cred ca merita incercat acest documentar.
0 1

Spune-ţi părerea despre Food, Inc.

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi documentare
Liste cu Food, Inc.
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells