Articole Changeling

(2008)

Provocarea

Despre distributie si realizatori

ANGELINA JOLIE (Christine Collins) laureata a premiului Oscar si de trei ori distinsa cu Globul de Aur, Angelina Jolie este una dintre cele mai talentate actrite de la Hollywood. Cel mai recent a aparut in „Beowulf” de Robert Zemeckis si „A Mighty Heart” drama cutremuratoare dupa povestea adevarata a Marianei si lui Daniel Pearl.

Performanta lui Jolie din „A Mighty Heart” i-a adus nominalizari la Globul de Aur, Screen Actors Guild, Broadcast Film Critics si Independent Spirit Awards.
Vocea lui Jolie este auzita in filmul de animatie „Kung Fu Panda”, in rolul Tigresei, iar recent a fost vazuta in thrillerul fantastic „Wanted”, de Timur Bekmambetov. Urmatorul proiect in care va aparea actrita este o mult asteptata adaptare dupa romanul lui Ayn Rand „Atlas Shrugged” .
Filmografia Angelinei Jolie include „The Good Shepherd” in regia lui Robert DeNiro, „Alexander” de Oliver Stone, „Sky Captain and the World of Tomorrow”. A imprumutat vocea sa unui personaj din „Shrek”.

Jolie este apreciata si respectata pentru munca in domeniul umanitar. Este prima personalitate distinsa cu premiul Citizen of the World din partea United Nations Correspondents Association. De asemenea, este Ambasador al Bunavointei din partea UNCHR si a fondat Centrul National pentru Copii Refugiati si Imigranti, o organizatie care ofera ajutor legal copiilor in cautare de azil.

JOHN MALKOVICH (rev Gustav Briegleb)
Unul dintre cei mai cautati si mai ocupati actori de la Hollywood, Malkovich urmeaza sa apara in „Burn After Reading” o comedie semnata de fratii Coen cu o distributie extraordinara, din care fac parte Brad Pitt, George Clooney, Frances McDormand si Tilda Swinton, ce va fi lansata pe 12 septembrie 2008.
Actorul este un membru marcant al Steppenwolf Theatre Company din Chicago, si detine o companie de productie, „Mr. Mudd”, care a lansat filme inovatoare, provocatoare in ultimii zece ani („Ghost World”, „Juno”).

Malkovich urmeaza sa apara in „Afterwards” de Gilles Bourdos, in rolul unui doctor misterios care simte pacientii carora li se apropie sfarsitul. Filmul, o productie „Mr. Mudd”, va avea premiera in octombrie 2008. Recent, actorul a jucat alaturi de Tom Hanks si de fiul acestuia, Colin, in „The Great Buck Howard”. Filmul, prezentat in premiera la Sundance Film Festival, reda povestea unui iluzionist in declin (Malkovich) care isi formeaza un mentor (Colin Hanks), in pofida unui tata care dezaproba drumul pe care a pornit fiul (Tom Hanks). in curand Malkovich va aparea in „Disgrace”, o productie independenta despre un profesor de la Cape Town care are o relatie cu o studenta si se trezeste prins in capcana politicii de apartheid.


JEFFREY DONOVAN ( capitanul JJ Jones) joaca in rolul lui Michael Western in serialul american de mare suces „Burn Notice”. A mai aparut in rolul lui Jim Keith din „Believe Me In” si in filmul de televiziune „Brief Garland” de Harold Keith. Donovan este un actor foarte popular cunoscut publicului din rolul detectivului David Creegan din „Touching Evil”. Filmografia de televiziune include „When Trumpets Fade”, „Crossing Jordan”, „Spin City”, „Monk”, „CSI Miami”, „Law & Order” si „Homicide: Life On the Street”.

JASON BUTLER HARNER (Gordon Northcott) este o figura relativ noua, care a fost vazuta in „The Good Shepherd”. A aparut in miniseria „John Adams” cu Paul Giamatti si in „Next” cu Nicolas Cage.
Momentul de cotitura in cariera lui Harner a fost pe scena, la New York, unde publicul l-a indragit pentru rolul din trilogia „The Coast of Utopia”, distinsa cu sapte premii Tony (cele mai multe primite vreodata de o piesa!). Harner a interpretat rolul romancierului Turgheniev alaturi de Ethan Hawke si Amy Irving.
Nascut intr-un oras marunt, si crescut in suburbii, Harner a locuit in New York in ultimii 14 ani.

CLINT EASTWOOD (regie / producator / muzica) cel mai recent film realizat de Clint este drama plasata in timpul celui de al Doilea Razboi Mondial, „Letters From Iwo Jima”, film care trateaza celebra batalie din perspectiva japoneza si care a primit doua nominalizari la Oscar. in plus, a castigat un Glob de Aur si Critics Choice Award pentru cel mai bun film strain. „Letters From Iwo Jima” este filmul-companion al „Flags For Our Fathers”, care reda povestea celor cinci puscasi marini ce au ridicat steagul national pe Muntele Suribachi, in cea de a 35-a zi a bataliei, eveniment imortalizat de fotograful Joe Rosenthal.

In 2005, Clint Eastwood a primit doua premii Oscar pentru cel mai bun regizor si cel mai bun film pentru „Million Dollar Baby”. Filmul a mai adus Oscaruri si actritei Hillary Swank (cea mai buna actrita) si lui Morgan Freeman (cel mai bun actor in rol secundar), precum si inca trei nominalizari (cel mai bun scenariu adaptat, cel mai bun actor- Clint Eastwood- si cel mai bun montaj).
In 2003, Eastwood a primit o nominalizare la Palme D’Or pentru filmul Mystic River, prezentat la Festivalul de la Cannes. in 1993, westernul revizionist „Unforgiven” i-a adus realizatorului noua nominalizari si patru premii Oscar. in 1998 a fost distins cu Cecil B. DeMille Lifetime Achievement Award.


J. MICHAEL STRACZYNSKI (scenariu) s-a nascut in New Jersey si a crescut pe mai tot cuprinsul Statelor Unite (parintii s-au mutat de 20 de ori in primii 17 ani de viata ai copilului). A inceput sa-si vanda articolele de la 14 ani unor publicatii ca „Los Angeles Times”, „San Diego Magazine”, „Penthouse”, „Los Angeles Reader”

In 1986 a inceput munca de televiziune, scriind scenarii pentru filme- „The Twilight Zone”, „Murder She Wrote”, „Jake and the Fatman”, „Texas Ranger Crusade”.


RON HOWARD (producator) este unul dintre cei mai populari regizori ai momentului. A creat unele dintre cele mai memorabile filme, de la „A Beautiful Mindf”, „Apollo 13” si „The Da Vinci Code”. A debutat ca regizor in 1978 cu comedia „The Grand Theft Auto”.
Howard si partenerul sau de cursa lunga Brian Grazer au colaborat prima data pentru comedia „Night Shift”. Cei doi au fondat Imagine Entertainment in 1986 si au produs filme independente de mare succes ca „The Nutty Professor”, „The Nutty Professor II: The Klums”, „Bowfinger”, „Liar Liar”.


JAMES J. MURAKAMI (scenografie) a colaborat cu Clint Eastwood la „Letters From Iwo Jima”, dar si la „Unforgiven”.
in 2005 Murakami a primit un premiu Emmy pentru prestatia sa in calitate de art director in serialul Deadwood. Filmografia sa include „The Scorpion King”, „The Princess Diaries”, „The Postman”, „Head Abvove Water”, „I Love Trouble” si „Sneakers”.


DEBORAH HOPPER (Costume designer) colaboreaza cu Clint Eastwood de peste 20 de ani. Cel mai recent a realizat costumele din „Space Cowboys”, „Blood Work”, „Mystic River”, „Million Dollar Baby”, „Flags For Our Fathers” si „Letters From Iwo Jima”. La inceputul carierei, Hopper a fost distinsa cu un premiu Emmy pentru costumele din „Shakedown on the Sunset Strip”, un film plasat in 1950.
Sinopsis Despre productie
jinglebells