Articole Cars

(2006)

Mașini

Tuning Up pentru poveste

MASINI a fost o poveste extrem de personala pentru John Lasseter. Copil fiind, in Whittier, California, ii placea sa viziteze magazinul de masini Chevrolet unde tatal sau era directorul departamentului de piese auto. A obtinut o slujba cu jumatate de norma acolo, ca baiat de magazie, de indata ce a implinit 16 ani. Dupa cum spune insusi Lasseter: “Mi-au placut dintotdeauna masinile. Intr-o vena am sange Disney, iar in alta - ulei de motor. Ideea de a combina aceste doua pasiuni ale vietii mele, masinile si animatia, a fost irezistibila.

Cand Joe (Ranft) si cu mine am inceput sa discutam despre acest film, in 1998, stiam ca ne doream sa facem ceva cu masini pe post de personaje. Cam in aceeasi perioada am urmarit un documentar intitulat ‘Divided Highways’ (Autostrazi impartite), despre autostrada interstatala si modul in care afecta oraselele aflate de-a lungul ei. Am fost atat de impresionati de acest documentar, incat am inceput sa ne gandim cum trebuie sa fi fost in oraselele acelea pe langa care se trecea.

Atunci am inceput cu adevarat sa studiem Route 66, dar inca nu ne lamuriseram foarte clar care avea sa fie povestea filmului. Eu obisnuiam sa calatoresc pe acea autostrada cu familia mea, cand eram mic si mergeam sa vizitam restul familiei, in St. Louis.”
Despre realizarea filmului Vedetele-masini / talentele vocale din versiunea originala
jinglebells