Captain Fantastic

(2016)

Capitanul Fantastic

Poster Captain Fantastic Postere Captain Fantastic

Sinopsis Captain Fantastic

Mai mult
Captain Fantastic

Leslie și Ben hotărăsc să își crească cei șase copii departe de consumerismul modern, care pune accentul pe cantitate în loc de calitate sau necesitate, și să le ofere cea mai riguroasă educație fizică și intelectuală cu putință.

Numai că după ce Leslie se îmbolnăvește și moare, bunicii copiilor nu numai că refuză să lase întreaga familie să participe la înmormântare, dar sunt convinși că tatăl lor nu le oferă chiar cea mai potrivită educație în pădurile din Nord-Vestul Pacificului…

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.8
Vezi pe Sky Showtime
O nominalizare Oscar, o nominalizare Globul de Aur, o nominalizare BAFTA, un premiu şi o nominalizare Cannes
Vezi toate premiile

Caseta tehnică

AKA

  • Capitán Fantástico
  • Captain Fantastic - En annorlunda pappa

Produs de

Electric City Entertainment

Tip Ecran

wide

Distribuitorul international

Bleecker Street Media

Țara

SUA

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
Cretzulynne pe 13 Octombrie 2016 16:11
Despre rolul parintilor - a fi capitanii / mentorii unei familii dezvoltand-o dpdv. fizic, emotional, mental si spiritual
Prima jumatate a filmului a fost o mare palma data oricarui SISTEM de invatamant, conventionalismului, socialismului, prostiei umane si vine puternic in sprijinul "scolii de acasa". Dar, pe partea cealalta, daca nu treci si prin scoala vietii, toata munca investita in intarirea mintii si a trupului pare infirma, comparativ cu experienta.
Deci, filmul arata ca nu se poate teorie fara practica :)

Inteligent, filozofic si emotionant, cu Viggo in forma de zile mari, la fel ca si ceilalti actori minunati, acest film trebuie sa se afle pe retina oricarui muritor al Terrei!

17 2
lucian_sli pe 26 Ianuarie 2017 00:48
De mult nu am mai vazut un film asa bun.Viggo Mortensen joaca excelent,il recomand cu incredere,mai ales celor pasionati de filme.
4 2
crinageo pe 22 Ianuarie 2017 01:53
Un film inteligent si o poveste impecabila! Jocul copiilor desavarsit si un Viggo de zile mari!
4 2
xerses pe 29 Octombrie 2016 23:23
Un film care surprinde prin punerea in paralel a 2 sisteme de educatie...
4 2
lolozilla pe 02 Decembrie 2016 22:11
Desi e calitativ realizat si regizat, filmul se bazeaza mai putin pe un plot anume (in cele 2 ore nu se intampla multe) si mai mult pe desfasurarea vietii familiei care traia in salbaticie, si pe ciocnirea lor cu mediul modern. Este interesant cum alterneaza impresia data de cursul filmului asupra modului lor de viata, de la ok cu aspecte negative, la complet dement si apoi din nou la un "ok" presarat cu accente horror (acea "rapire" de exemplu). Mixed feelings.
Pana la urma trebuie luate ca atare si intelese si partile bune si partile rele ale fiecarui stil, dar si ideile non-religioase si pacea religiosilor (care nu are legatura neaparat cu a trai sau nu in salbaticie)... Si faptul ca acei copii sunt greu de indreptat complet acum, chiar daca familia realizeaza ca stilul lor paranoico-salbatic nu e prea ok, si poate cel mai practic e sa o ia pe o cale de mijloc unde sa nu ramana… citeşte

4 4
DragonMaster pe 27 Decembrie 2016 16:56
Un gen de film care te pune pe ganduri
Captain Fantastic este cu siguranta unul dintre surprizele anului 2016 pentru mine, iar regizorul care a facut posibil acest lucru este Matt Ross cel care este cunoscut pentru filmele: Face/Off (1997),American Psycho (2000),The Aviator (2004) si Good Night, and Good Luck. (2005) pe care nu am reusit sa il vad inca.
Multa lume poate considera ideea acestui film una deplasata sau ciudata dar de fapt ea vrea sa transmita adevarata fata a societatii in care traim.
Mi-au placut cum au jucat toti actorii dar in special Viggo Mortensen care face un rol magistral pentru care este deja nominalizat pentru cel mai bun actor la Globurile de Aur si presimt ca va fi nominalizat si la Oscaruri.
Este pacat ca acest film exceptional nu a rulat la noi in cinematografe si am observat de ceva timp ca acest lucru se intampla la multe filme bune si in loc sa se dea ceva bun si inteligent se… citeşte

3 3
cosmin742000 pe 12 Decembrie 2016 11:53
Un film american de familie bunicel.................................................
3 7
stricted pe 26 Octombrie 2016 18:06
Interesant subiectul, dar ca si film , nu a reusit sa ma acapareze.
3 10
mihai_papuzu pe 02 Noiembrie 2016 19:35
DOAMNE FERESTE !!!
Am vazut aproape 1000 de filme in viata mea printre care si unele din cele mai bune din istorie( aviz inteligentilor care o sa creada ca imi dau cu parerea aiurea), dar filmul asta e un monument de PROSTIE uriasa si de film facut pe butuci. Inteleg ideea de a arata unele beneficii pe care le-ar putea avea in unele situatii invatamantul de acasa, dar filmul asta nu arata nimic mai mult decat niste cretini salbatici si fara maniere care se vor a fi niste roboti cu cacat in cap. Sa iti bati joc de biserica, de Dumnezeu, in halul asta e de neiertat. Momentul in care ei intra in biserica la inmormantarea sotiei/mamei reprezinta o jignire totala si doar niste cretini ar putea sa ia partea unei asemenea basini de film. Nu recomand porcaria asta nici daca vreti sa va omorati..
3 27
neagga2 pe 8 noiembrie 2016 02:39
Fericiti cei saraci cu duhul...
redwolf pe 12 decembrie 2016 01:04
lolozilla, felicitari pentru raspuns. Acelasi lucru voiam sa spun si eu. E clar ca domnul mihai_papuzu e foarte educat. Iti dai seama dupa cuvintele pe care le a insiruit. Dumnezeul in care crede ar fi mandru de el.
oldPIROXENIC pe 18 Aprilie 2017 13:31
Conectandu-ne cu natura.
Cand te uiţi la acest film te face să vrei să duci o viaţă mult mai simplă, sau măcar îţi mai pune capac la mofturile tale cu tehnologia şi modul de viaţă pe care-l ai. Te face să vrei să te conectezi cu natura, că nu-i ok să stai 24/24 pe telefon şi să mănanci numai mancare procesată. Un film bun pentru cei cărora le plac filmele cu poveste şi drama uşoară.
2 1
margott pe 20 Noiembrie 2017 21:31
Egoism la superlativ. Faptul de a-ti creste copiii dupa propriile reguli si principii de viata mi se pare nu doar de o aroganta infioratoare, ci si de o inconstienta crasa. Sa-i duci la dracu-n praznic si sa le aplici o educatie riguroasa, cu norme stricte, sa-i indopi de idei principiale, sa le inoculezi voalat propriile tale convingeri, sa-i antrenezi ca niste mici soldatei si sa ignori vointa si capacitatea fiecaruia de adaptare sau de toleranta, toate astea in numele unei libertati de gandire si de exprimare carora copiii sunt incapabili sa le atribuie un sens in pustietatea si in colectivitatea infima si, mai ales, omogena in care traiesc. La ce-i foloseste copilului de 11 ani sa stie cuvinte pompoase, sa recite ca papagalul Declaratia Universala, cand nu poate avea o copilarie normala, intr-o scoala normala, intr-o societate normala ? La ce-i foloseste tanarului de 18 ani ca toate… citeşte
2 2
misu590 pe 1 septembrie 2018 15:46
E un film!!
margott pe 2 septembrie 2018 20:57
Are elemente autobiografice, conform regizorului-scenarist Matt Ross. E bine sa ne informam, inainte de a lasa un comentariu.
marin_nicolae pe 03 Februarie 2017 12:55
Exista si un altfel de.... a trai
Exista si un altfel de a trai, chiar daca poate fi asemanat cu ceva ideal. La scoala de multe ori se foloseste modelul ideal pentru o teorie. Modelul ideal de multe ori ramane la nivel de tinta. Filmul a fost foarte bine realizat si desi nu are mare actiune nu te plictiseste. In unele ipostaze ne putem regasi fiecare, asta nu inseamna ca aceasta este cale. Poate o directie...Am vazut filmul demult de asta sunt, putin general, dar recomand filmul...macar pentru gustul bun pe care il am in ceea ce il priveste, dupa atat timp.
2 2
DAMME pe 19 Februarie 2017 17:44
am adormit dupa prima ora, jenant film, si Viggo Mortensen are pretentii la Oscar?
1 8
leonard_picu pe 16 Mai 2023 07:03
Propagandă vestică care te face la început să crezi că poți să trăiești/educi independent după care te ține într-o serie de palme până la sfârșitul filmului gen așa ceva este imposibil. Iar cireașa de pe tort este ultima secventa când stau toți la masă și se pregătesc să plece la școala tradițională în timp ce băiatul ii varsă cereale de la supermarket în vas. "Penibil"
-------------------------
Într-un cuvânt, filmul vrea să îți contureze in subconștient că în afara sistemului, tu sau copii tai ești că și mort.

0 0
user-5e6b99b9b460d pe 08 Iunie 2020 16:05
De citit opinia mea numai DUPĂ ce ai văzut filmul.

-------------------------------------------------------
Pe scurt.
Bun filmul! Ideea, cel putin!
Dar ocult, pe mâna Hollywood-ului, menit să transmită un mesaj cu bataie lungă. Presarat cu ambivalențe morale, filmul transmite si intareste ideea ca tot IN SISTEM este mai bine sa traiesti, sa nu cumva sa ai alte idei!

Pe larg.
Nici până la sfârșitul filmului n-am știut ce sex au cei doi copii mici, blonzi și cu părul lung.
A trebuit să mă uit pe internet:
- copilul cel mai mic, cu parul prins moț mereu ca la o fată (și care apare și DEZBRĂCAT) este baiat! La ce naiba i-au prins părul așa dacă este BAIAT???;
- copilul cu părul mai lung, cu trăsături de băiețel și urechi clapauge, care apare adesea cu capul de motan pe cap, este fată!
citeşte

0 0

Spune-ţi părerea despre Captain Fantastic

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Captain Fantastic
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells