Oscar 2017. Moonlight este câştigătorul!

de Cinemagia în 26 Feb 2017
Iată lista completă a câştigătorilor şi momentele marcante ale galei

A 89-a ediţie a premiilor Oscar, ce a avut loc în noaptea de duminică spre luni, a fost marcată de o răsturnare de situaţie: marele favorit - La La Land - a fost învins de micuțul film independent Moonlight! Drama despre maturizare a unui băiat de culoare din Miami a fost declarată „Cel mai bun film”, dovedind cât de dornic este Hollywood-ul să-și afișeze imaginea de corectitudine politică, „șifonată” în trecut de campanii precum #OscarSoWhite. Muzicalul La La Land a luat, până la finalul galei, cinci trofee din cele 14 nominalizări.

Mai mult, am văzut live cum funcţionează autosugestia. Când toţi considerau drept câştigător, la categoria „Cel mai bun film”, muzicalul La La Land, prezentatorul premiului anunţă la „Best Picture” chiar La La Land, însă câştigătorul era Moonlight. Nu e o glumă, Warren Beatty și Faye Dunaway au citit La La Land, echipa filmului a venit pe scenă, a ținut discursuri, după care Jimmy Kimmel a urcat pe scenă, corectând anunțul și spunând că a câștigat Moonlight...

„Nu am încercat să fiu amuzant”, a declarat Warren Beatty, „ci mi s-a înmânat plicul anteriorului câștigător - cel al Emmei Stone pentru La La Land”...

Începutul Celei de-a 89-a ediţie a premiilor Oscar a stat  sub semnul „mişcării anti-Trump” îmbrăţişată de întreaga cinematografie americană, ce s-a declarat astfel, printr-una dintre cele mai sonore voci ale sale - actriţa Meryl Streep, în discursul de acceptare a premiului pentru întreaga carieră de la Globurile de Aur. De la fundiţele roşii şi albastre purtate de actorii prezenţi la ceremonie - ca semn al susţinerii unei organizaţii ce militează pentru drepturile şi libertăţile civile în Statele Unite - la "încurcătura" de pe finalul show-ului, ce a mutat statuetele din braţele echipei filmului La La Land în cele ale realizatorilor lui Moonlight, a fost o seară în care au fost răzbunaţi toţi anii trecuţi în care actorii şi realizatorii de film de culoare abia dacă au fost băgaţi în seamă de Academie.

Barry Jenkins, regizorul lui Moonlight, a luat şi premiul pentru Cel mai bun scenariu adaptat, Mahershala Ali a luat Oscarul pentru Cel mai bun actor în rol secundar, iar Viola Davis pentru Cea mai bună actriţă în rol secundar. 

Emma Stone a învins-o pe favorita Natalie Portman la categoria Cea mai bună actriţă, însă - cu toate acestea - La La Land a reuşit să fructifice doar 5 din cele 14 nominalizări. A bifat, cum era de aşteptat, cateogoriile muzicale (Cea mai bună coloană sonoră şi Cel mai bun cântec original), însă, în rest, i-au fost recunoscute doar meritele pentru Imagine şi Regie (Damien Chazelle). 

Manchester by the Sea nu a plecat acasă doar cu premiul lui Casey Affleck, cel pentru rol principal (unde pierduse din teren în favoarea lui Denzel Washington, cel puțin în viziunea experților în predicții Oscar), ci şi cu statueta pentru Cel mai bun scenariu original. Restul premiilor a fost împărţit, parcă, în mod echitabil, astfel încât mai toate peliculele nominalizate s-au ales cu câte un premiu

Prestaţia lui Jimmy Kimmel a fost una reuşită, iar glumele sale nu s-au remarcat la capitolul sarcasm ori critică la adresa preşedintelui Trump, deşi nu au lipsit deloc referinţele la persoana sa. Un element de „conflict” s-a încercat prin anunţarea, încă dinaintea începerii ceremoniei, a unei rivalităţi între Kimmel şi Matt Damon, ce s-a tradus printr-un gest dubios din partea lui Damon în timpul spectacolului. Actorul i-a pus piedică lui Kimmel pe când acesta se îndrepta dinspre sală spre scenă, o farsă ce a strânit hohote aprinse de râs în sală datorită infantilităţii sale. Nu a existat însă nicio reacţie din partea lui Kimmel, deşi s-a părut că scena a fost una spontană. 

În mare parte, a fost o ediţie reuşită şi surprinzătoare. Piesa de rezistenţă a serii, la capitolul „scenariu al unui show de Oscar”, a fost introducerea în sală a unui grup de turişti prin Cetatea Filmului, care nu aveau habar că vor ajunge, în direct, în sala Dolby a teatrului unde se înmânau premiile. Reacţiile lor autentice de uimire au creat una dintre cele mai captivante scene ale serii - cea în care fanii şi starurile se întâlnesc în „cetate”, într-un cadru aproape intim, în care poţi atinge, îmbrăţişa şi fotografia actorii favoriţi. Jennifer Aniston a rămas fără ochelarii de soare, în vreme ce Denzel Washington s-a văzut nevoit să rostească replica de căsătorie pentru un cuplu de culoare ce a mărturisit că se pregăteşte de nuntă. 

Surpriza serii a venit exact la finalul galei, atunci când Warren Beatty a citit, alături de partenera sa de scenă, Faye Dunnaway, câştigătorul serii. Deja urcaţi pe scenă, realizatorii lui La La Land au fost nevoiți să înmâneze trofeele echipei filmului Moonlight, ai cărei membri au urcat pe scenă vizibil emoţionaţi. 

 

 Live text Oscar 2017

Un indicator al faptului că seara va sta sub semnul "rezistenţei" - a luptei artistice împotriva "regimului Trump" au fost fundiţele albastre purtate de majoritatea invitaţilor - promovate de o organizaţie ce militează pentru apărarea "drepturilor şi libertăţilor civile garantate de Constituţia Statelor Unite". 

03.30 Justin Timberlake deschide seara cu melodia "Can't Stop the Feeling", din animaţia Trolls, nominalizată la categoria Cel mai bun cântec original. Cântăreţul ne introduce pe uşile Dolby Theater, urcă pe scenă şi coboară apoi în mijlocul invitaţilor, pentru un număr plin de energie, ce aduce zambetele pe buzele tuturor. Tot din rândul acestora, Timberlake îl cheamă pe scenă pe Jimmy Kimmel.

 

30.35 Kimmel începe prin a spune că este pentru prima dată la Oscaruri şi trimite discursul amuzant - în care menţionează producţiile nominalizate anul acesta - şi în zona politică. "Vă aduceţi aminte anul trecut, când se spunea că Oscarurile sunt rasiste?", a spus el, făcând trimitere la nemulţumirile industriei de divertisement legate de politica anti-imigraţie a lui Trump. Şi actriţa Isabelle Hupert a intrat în desfăşurarea ironiilor gazdei - "Mă bucur că Homeland Security v-a lăsat să intraţi în ţară", a spus el. 

 

03.48 Primul Oscar ajunge în mâinile lui Mahershala Ali, pentru rolul secundar din Moonlight. Actorul a mai primit un "trofeu", în urmă cu doar câteva zile - primul său copil... 

03.55 Oscarul pentru Cel mai bun machiaj merge către echipa de artişti ai Suicide Squad. Oscarul pentru Cele mai bune costume este oferit echipei producţiei Fantastic Beasts and Where to Find Them

04.08 Starurile lui Hidden Figures o introduc în scenă pe Katherine Johnson, o "legendă vie" a poveştii ecranizate, una dintre femeile de culoare - fizician şi matematician, care au contribuit la programul spaţial american în anii '60. Este prezentat Oscarul pentru Cel mai bun documentar de lungmetraj - OJ: Made in America.

04.14 Dwayne Johnson urcă pe scenă şi prezintă un număr muzical inspirat din coloana sonoră a animaţiei Moana - piesa How Far I’ll Go este nominalizată la categoria Cel mai bun cântec original. 

Starurile au primit cadouri picate din... "cer". Bomboane. 

 

04.23 "Arta transcede culoarea pielii, religia sau ţara de provenienţă", spune preşedinta Academiei Americane, Cheryl Boone Isaacs.

04.26 Oscarul pentru Cel mai bun montaj de sunet merge către echipa filmului ArrivalHacksaw Ridge primeşte Oscarul pentru Cel mai bun mixaj de sunet. 

04.38 Jackie Chan primeşte un ropot de aplauze. Este câştigătorul premiului onorific pentru cei 56 de ani de carieră.

04.40 Cea mai bună actriţă în rol secundar este Viola Davies (Fences). "Am ales să devin artistă şi Slavă Domnului că am făcut asta. Artiştii aparţin singurei profesii ce sărbătoreşte ce înseamnă să trăieşti", spune actriţa, extrem de emoţionată întreg discursul. 

04.56 Charlize Theron urcă pe scenă alături de o legendă vie a cinematografiei americane, Shirley McLane (82 ani), ovaţionată de întreaga sală. Cele două prezintă Oscarul pentru Cel mai bun film străin.

Victorie pentru The Salesman! Se confirmă supoziţia multora legată de destinaţia acestui premiu, ce pare că a stat sub incidenţa deciziei lui Trump de a interzice intrarea în SUA a imigranţilor. Motiv pentru care, chiar atunci când i s-a oferit ocazia, regizorul Asghar Farhadi a refuzat să mai participe la Oscaruri. Pierde însă Toni Erdmann, filmat în Romania şi produs de Ada Solomon

05.00 Sting interpretează cântecul ce l-a adus pe lista nominalizaţilor la OscarThe Empty Chair, pentru documentarul Jim: The James Foley Story, pe care a mărturisit anterior că l-a compus în mai puţin de 24 de ore. 

05.07 Iată şi câştigătorul Celui mai bun scurtmetraj de animaţie - Piper. Zootopia câştigă trofeul pentru Cel mai bun film de animaţie. 

05.14 Oscarul pentru Cea mai bună scenografie merge către La La Land. Prima statuetă pentru filmul lui Damien Chazelle. 

05.06 Moment inedit la Oscaruri! Un grup de turişti - dintr-un unui tur al Hollywood-ului cu autobuzul - sunt intoduşi în sală. Sunt uluiţi! Au ocazia sa dea mâna cu starurile, să le îmbrăţişeze, să facă fotografii împreună cu acestea. Jennifer Aniston oferă unei turiste ochelarii săi de soare. Au ocazia să ţină în mâini statuetele, sa schimbe replici cu starurile. 


05.30 Oscarul pentru Cele mai bune efecte vizuale sau premiul "Nu mai avem nevoie de actori, acum avem efecte vizuale" merge către The Jungle Book

05.35 Filmul cu Cel mai bun montaj este Hacksaw Ridge. John Gilbert mai are o nominalizare la Oscar pentru The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring

05.43 The White Helmets câştigă trofeul pentru Cel mai bun scurtmetraj documentar. Cel mai bun scurtmetraj este Sing

05:58 Statueta pentru Cea mai bună imagine, înmânată de Javier Bardem şi Meryl Streep, merge către La La Land (Linus Sandgren).

06.00 Starurile citesc mesajele răutăcioase primite pe Twitter. "Emma Stone arată ca o prostituată drogată în fiecare rol pe care îl joacă", spune unul dintre ele. 

06.04 Ryan Gosling şi Emma Stone urcă pe scenă pentru a anunţa următorul număr muzical al serii. Un potpourri al melodiilor din coloana sonoră a lui La La Land în interpretarea lui John Legend.

06.13 "Coloana sonoră a fost scrisă pentru film sau invers?", se întreabă Samuel L. Jackson, înainte de a decerna premiul... La La Land câştigă Oscarul pentru Cea mai bună coloană sonoră (Justin Hurowitz). Cel mai bun cântec original este City of Stars, din La La Land. Dedic acest premiu tuturor copiilor care aleg să facă artă şi tututor mamelor care îi lasă", a spus unul dintre destinatarii premiului. 

06.20 Jennifer Aniston prezintă un moment muzical ce servește ca fundal pentru secțiunea "In memoriam" a galei. Ultimul dintre artiştii trecuţi în nefiinţă cu doar o zi înainte de premiile Academiei este Bill Paxton

06.29 Ben Affleck prezintă Oscarul pentru Cel mai bun scenariu original - alături de un "invitat", Matt Damon... Premiul merge către Manchester by the Sea (Kenneth Lonergan). 

06.33 Cel mai bun scenariu adaptat este prezentat de Amy Adams. Câştigător este Moonlight

06.42 Damien Chazelle câştigă Oscarul pentru regia lui La La Land. Este Cel mai tânăr regizor câştigător de Oscar (32 ani). 

06.47 Brie Larson prezintă nominalizaţii la statueta pentru Cel mai bun actor în rol principal. Câştigător este Casey Affleck, pentru rolul din Manchester by the Sea. "Aş vrea să am ceva mai important şi mai plin de conţinut de spus", este replica din discursul de mulţumire al lui Casey Affleck. "Mă bucur că fac parte din această comunitate", a mai spus el. 

06.54 Câştigătorul de anul trecut al premiului pentru Cel mai bun actor anunţă Oscarul pentru Cea mai bună actriţă. Statueta merge către Emma Stone, pentru rolul central din La La Land. Actriţa se adresează cu recunoştinţă celorlalte candidate la premiu. "Încă mai am de învăţat şi de crescut şi tipul acesta de aici [statueta] este un indicator în această direcţie pentru mine", a spus Stone. 

07:05 Cel mai bun film este numit La La Land, dar, se pare, s-a făcut o greşeală. Warren Beatty a citit plicul greșit. Premiul merge, de fapt, către Moonlight! Incredibilă răsturnare de situaţie pe scena Oscarurilor. Jimmy Kimmel încheie cu o glumă legată de faptul că a reuşit, aşa cu se temea, să strige gala, însă surpriza pregătită celor din echipa de producţie a peliculei Moonlight a reuşit să emoţioneze mai mult decât ar fi făcut-o un anunţ direct al premiului. "A fost bine şi asa, am auzit nişte discursuri de mulţumire în plus", a punctat Kimmel, făcând referirel la faptul că echipa La La Land urcase deja pe scenă pentru a-şi primi statuetele pentru Cel mai bun film

Lista câştigătorilor şi a nominalizaților

Cel mai bun film:

Moonlight

La La Land
Manchester by the Sea
Arrival
Lion
Hacksaw Ridge
Hidden Figures
Fences
Hell or High Water

Cel mai bun actor secundar:
Mahershala Ali, Moonlight


Jeff Bridges, Hell or High Water
Lucas Hedges, Manchester by the Sea
Dev Patel, Lion
Michael Shannon, Nocturnal Animals

Cea mai bună imagine:

La La Land

Arrival
Lion
Moonlight
Silence

Cel mai bun actor principal:
Casey Affleck, Manchester by the Sea

Denzel Washington, Fences
Ryan Gosling, La La Land
Viggo Mortensen, Captain Fantastic
Andrew Garfield, Hacksaw Ridge

Cel mai bun mixaj de sunet

Hacksaw Ridge

Arrival
Deepwater Horizon
La La Land
Sully

Cel mai bun montaj de sunet
Arrival

Deepwater Horizon
Hacksaw Ridge
La La Land
Sully

Cele mai bune efecte vizuale

The Jungle Book

Deepwater Horizon
Doctor Strange
Kubo and the Two Strings
Rogue One: A Star Wars Story

Cel mai bun documentar de lungmetraj

OJ: Made in America

Fire at Sea
I am Not Your Negro
Life Animated
13th

Cel mai bun machiaj/coafură

Suicide Squad

A Man Called Ove

Star Trek Beyond

Cele mai bune costume
Fantastic Beasts and Where to Find Them

Allied
Florence Foster Jenkins
Jackie
La La Land

Cel mai bun scenariu adaptat
Moonlight

Lion
Arrival
Fences
Hidden Figures

Cea mai bună actriță principală
Emma Stone, La La Land

Natalie Portman, Jackie
Amy Adams, Arrival
Meryl Streep, Florence Foster Jenkins
Isabelle Huppert, Elle

Cea mai bună actriță secundară
Viola Davis, Fences
Naomie Harris, Moonlight
Nicole Kidman, Lion
Octavia Spencer, Hidden Figures
Michelle Williams, Manchester By The Sea

Cel mai bun regizor

Damien Chazelle, La La Land

Denis Villeneuve, Arrival
Mel Gibson, Hacksaw Ridge
Kenneth Lonergan, Manchester by the Sea
Barry Jenkins, Moonlight

Cel mai bun scenariu original

Manchester by the Sea

Hell or High Water
La La Land
The Lobster
20th Century Women

Cel mai bun montaj

Hacksaw Ridge

Arrival
Hell or High Water
La La Land
Moonlight

Cel mai bun film străin

The Salesman

Land of Mine
A Man Called Ove
Tanna
Toni Erdmann

Cel mai bun cântec original

City Of Stars, La La Land

Audition (The Fools Who Dream), La La Land
Can’t Stop The Feeling, Trolls
The Empty Chair, Jim: The James Foley Story
How Far I’ll Go, Moana

Cea mai bună coloană sonoră

La La Land

Jackie
Lion
Moonlight
Passengers

Cea mai bună scenografie

Fantastic Beasts and Where to Find Them

Arrival
Hail, Caesar!
La La Land
Passengers

Cel mai bun film de animație

Zootopia

Kubo and the Two Strings
Moana
My Life as a Zucchini
The Red Turtle

Cel mai bun scurtmetraj

Sing

Ennemis intérieurs
La femme et le TGV
Silent Nights
Timecode

Cel mai bun scurtmetraj de animație

Piper

Blind Vaysha
Borrowed Time
Pear Cider and Cigarettes
Pearl

Cel mai bun scurtmetraj documentar

The White Helmets

Extremis
4.1 Miles
Joe’s Violin
Watani: My Homeland

Exploreaza subiecte similare:

La La Land, Moonlight, Hacksaw Ridge, Hell or High Water, Fences , Hidden Figures, Lion, Arrival, Manchester by the Sea, Nocturnal Animals, Silence, Captain Fantastic, Sully, Deepwater Horizon, The Jungle Book, Doctor Strange, Kubo and the Two Strings, Rogue One: A Star Wars Story, Fuocoammare, I Am Not Your Negro , 13th, Suicide Squad, En man som heter Ove, Star Trek Beyond, Allied, Fantastic Beasts and Where to Find Them, Florence Foster Jenkins, Jackie, Elle, 20th Century Women, The Lobster, Forushande, Under sandet, Tanna, Toni Erdmann , Trolls, Jim: The James Foley Story, Moana, Passengers, Hail Caesar!, Ennemis intérieurs, La femme et le TGV, Silent Nights, Timecode, Piper, Blind Vaysha, Borrowed Time, Pear Cider and Cigarettes, Pearl, The White Helmets, 4.1 Miles, Joe's Violin, Watani: My Homeland, Jeff Bridges, Lucas Hedges, Dev Patel, Michael Shannon, Denzel Washington, Ryan Gosling, Viggo Mortensen, Andrew Garfield, Natalie Portman, Amy Adams, Meryl Streep, Isabelle Huppert, Emma Stone, Viola Davis, Naomie Harris, Nicole Kidman, Octavia Spencer, Michelle Williams, Damien Chazelle, Denis Villeneuve, Mel Gibson, Kenneth Lonergan, Barry Jenkins

Alte știri din cinema

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Jeff Koons: Portretul unei vieți - O incursiune în viața și opera unui artist emblematic

Există puțini artiști în arta contemporană care polarizează și fascinează în egală măsură precum Jeff Koons.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
AeroX pe 27 februarie 2017 05:57
Ma bucur enorm ca e pentru prima oara cand un film marca J.K. Rowling reuseste sa obtina o statueta. Da, e o categorie mai tehnica, nu una importanta, dar tot la asemenea categorii fusese nominalizata seria HP in trecut si niciodata nu castiga nimic.
Si sincer vorbind, pentru cine a vazut filmul Fantastic Beasts costumele vrajitoresti sau chiar si cele de Incuiat/No-mag ies foarte mult in evidenta intr-un mod foarte placut.
Si la scenografie / production design e la fel de deosebit, cat de fidel s-a redat atmosfera New York-ului in anii '20. Dar deh, daca a castigat supraapreciatul La La Land, asta e...macar ceva s-a castigat si de o echipa a unei francize de calitate care niciodata nu era rasplatita pentru nimic.
Desi pe unii i-a dezamagit ca film per ansamblu ca film, nefiind la nivelul filmelor HP, ei bine, facand abstractie totala, e un film Fantasy al naibii de reusit si e promitator pentru restul de 4 filme care ii mai urmeaza. Asta e genul de film la care se uita toata lumea si merita apreciat pentru acest lucru, nu pentru altceva cum cer unii marea cu sarea. Interesant e ca a adunat si noi priviri curioase, nefamiliare cu HP, care chiar l-au apreciat.

Alex.M pe 27 februarie 2017 07:01
Hai, Arrival!
AeroX pe 27 februarie 2017 07:52
Moooor!! Ce tare a fost cu La La Land si Moonlight! :)))))))
cavallioty pe 27 februarie 2017 08:37
mai are rost sa comentam de ce a castigat Moonlight cand alte filme erau favorite,din cauza cacatului cu #blacklivematter si a faptului ca anul trecut actorii negri au fost trecuti cu vederea la nominalizari,nu contest ca filmul este bun dar nu se incadra la favorite
Bayard pe 27 februarie 2017 08:46
Nu se incadra la favorite??? Cum poti spune asta??? Era al 2-lea favorit la toate casele de pariuri, ba chiar incepuse sa se vorbeasca de saptamani ca este posibil sa bata La La Land. Daca ar fi fost ce zici tu cu black lives matter, ar fi castigat Denzel Washington, care si el era dat ca mare favorit, nu Cassey Affleck..... las-o moarta cu toate conspiratiile astea ca te faci de ras.
Rares.si.atat pe 17 martie 2017 21:10
@Bayard Stai cuminte ca nu castiga daca nu era totul politic. Pui un orb sa se uite la acea ceremonie si iti zice cat de politica a fost. Are dreptate @cavallioty Se ajunge sa nu se mai premieze arta si sa nu se mai acorde un premiu pe merit ca ...vezi domne' trebuie sa trasnmitem un mesaj sau sa aparam cum putem pe cei negrii si victimizati..give me a break... Macar anul trecut a fost o gala curata tocmai pentru ca acel "black": nu se afla acolo.
victor_neo75 pe 27 februarie 2017 09:37
Poanta cu Warren Beatty incurcand borcanele la decernarea celui mai important trofeu la Oscaruri, cel pentru cel mai bun film, a fost clar cu trimitere la greseala lui Steve Harvey de acum cateva luni de la Miss Universe cand a anuntat alta castigatoare. Moonlight a castigat si la Globurile de Aur la categoria cel mai bun film drama.

Moonlight a fost, in opinia mea, mai reusit ca impact emotional decat La La Land. Totusi la categoria cumva de nisa a filmelor despre minoritatea de homosexuali, prefer mai mult Brokeback Mountain (2005) si Milk (2008). Probabil a contat de data asta in Moonlight faptul ca este vorba de 2 minoritati: cea de homosexuali si cea de-a doua, care a contat mai mult pentru Academie, cea a unui afro-american. Oricum a fost o surpriza semi-placuta! Preferatul meu era Manchester by the Sea.

Iata topul meu cu cele mai bune filme, animatii si documentare din 2017, momentan fara The Salesman (2016), filmul iranian proaspat oscarizat (practic regizorul iranian Ashgar Farhadi avand deja 2 Oscaruri, inclusiv pt A Separation (2011) pe care il recomand cu caldura de altfel):

1) Zootopia, - 1 Oscar (animatie),
2) Doctor Strange, - 1 nominalizare Oscar pt efecte speciale,
3) Manchester by the Sea, - 2 premii Oscar pt cel mai bun actor in rol principal
(Casey Affleck) si pt scenariu original,
4) Moonlight, - 3 premii Oscar pt cel mai bun film, actor in rol
secundar (Mahershala Ali) si pt cel mai bun scenariu
adaptat,
5) O.J.: Made in America, - 1 Oscar pt cel mai bun documentar,
6) A Man Called Ove, - 1 nominalizare Oscar pt cel mai bun film intr-o
limba straina (Suedia),
7) Tower. - un documentar cu imagini reale si animatie,
exceptional realizat, ca un film de suspans despre
atacul unui tanar de 25 de ani din turnul unei
universitati din Austin Texas care la 1 august 1966
a inceput sa impuste oameni la intamplare timp de
o ora si jumatate. A reusit sa ucida 16 oameni
(inclusiv un fat de 8 luni) si sa raneasca alti 32.

Cele mai supra-evaluate filme din 2017: La La Land, Arrival si Toni Erdmann.

victor_neo75 pe 27 februarie 2017 20:53
Se pare ca pana la urma a fost o gafa (desi cred ca regizata), Warren Beatty si Faye Dunaway primind un duplicat la categoria cea mai buna actrita: Emma Stone pt La La Land. Am gresit big time la concursul de predictii Oscar pe anul asta, la 9 categorii: cel mai bun film (cred ca mai toata lumea nu se astepta ca Moonlight sa castige), cel mai bun film intr-o limba straina, cel mai bun montaj, cel mai bun montaj sunet, cel mai bun mixaj sunet, cele mai bune costume, cel mai bun machiaj si am gresit la 2 din categoriile cele mai greu de nimerit de la Oscaruri: cel mai bun film scurtmetraj si cel mai bun documentar scurtmetraj. Cel mai bine am nimerit acum 5 ani de zile cand The Artist a castigat 5 premii Oscar (doar 4 gresite din 24 categorii) si culmea ca nimerisem si scurtmetrajele de film si documentar. Ce vremuri:P!
loonycushion pe 1 martie 2017 04:09
Zootopia si Dr Strange mi-au placut si mie dar nu incape comparatia cu Arrival si La la land ca profunzime a sentimentelor si mesaj.
rob1cul pe 27 februarie 2017 16:08
cel m ai slab an in materie de filme la oscar... si cel mai slab an in acordarea lor... filme precum silence si hacksaw ridge cu un impact foarte puternic emotional... au fost evitate sau li s-a acordat un premiu asa la misto...in alti ani acest film la la land nu ar fii ajuns nici macar intre ultimile alegeri pt oscar...cat despre moonlight e clar de ce a primit.. this year oscars are BLACK! anul trecut au fost prea albe...anul asta prea negre:) faza este ca anul trecut unele meritau cu adevarat iar anul asta unele nu meritau nici mentionate
lili22 pe 27 februarie 2017 17:04
Ma bucur ca a castigat regizorul iranian, sper sa vedem si noi filmul.
Nu inteleg de ce s-a facut atata galagie pt.Ada Solomon, ca era producator roman.
Putine filme si slabe, daca asta produce cinematografia americana, ceva nu e in regula.

Theodor2011 pe 28 februarie 2017 09:29
Hacksaw Ridge, Manchester By The Sea si La La Land au fost 3 filme CLAR mai bune ca Moonlight. Moonlight, un film care a castigat OSCAR'ul (Best Picture) pe nedrept
Aceias gafa (la sectiunea Best Picture) a facut-o membrii academiei si in anii trecuti, cand a acordat marele premiu unor filme care chiar nu meritau OSCAR'ul in acei ani: Shakespeare in Love (in dauna lui Saving Private Ryan) Muzicalul Chicago (in dauna lui The Pianist sau LOTR) American Beauty (in dauna filmului The Green Mile) etc.

serban_ionescu pe 14 martie 2017 15:46
Juriul premiilor Oscar de anul acesta, 2017, a facut O GAFA ENORMA (asta ca sa nu folosesc alt termen mult mai dur), acordand IN MOD ABSOLUT INCREDIBIL, UIMITOR, FARA SENS, sau orice alte sinonime chiar mai dure decat acestea s-ar putea folosi, tocmai filmului "Moonlight" premiul Oscar cel mai mare, tocmai unui film care nu numai ca a fost NET INFERIOR tuturor celorlalte filme nominalizate la categoria cel mai bun film al anului 2016, dar care in mod sigur nici nu ar fi trebuit sa fie nominalizat, deoarece existau chiar multe alte filme mult mai bune, ca si de exemplu Collateral Beauty, The Light Between two Oceans, Sully, Race, si chiar si multe altele care fiind si ele net superioare fata de acest "Moonlight", oricare dintre ele ar fi meritat sa-i ia locul la categoria acestei nominalizari Oscar. Oare cei din juriul Oscarurilor tin neaparat sa ne faca pe noi toti ceilalti sa intelegem ca acest juriu ar fi net dominat de o mare majoritate de componenti gay si de amatori de perversiuni sexuale profund antisociale de tip pedofilic in cadrul lui, daca in anul 2016 au acordat premiul Oscar cel mare unei alte mari deceptii cinematografice numite "Spotlight" cu continut pedofilic la baza lui, desi si atunci erau nominalizate la aceeasi categorie toate celelalte filme tot NET SUPERIOARE acestui "Spotlight", iar anul acesta acest asa-zis "juriu" recidiveaza acordand Oscarul cel mare tot unui film relativ modest ("Moonlight") si tot cu continut sexual aberant, de tip homosexual, desi vadit si net inferior multor alte filme ale anului 2016 ? Personal imi este ca si imposibil sa gasesc o alta explicatie. Tot ca si o nota personala, consider ca disputa finala pentru premiul Oscar pentru cel mai bun film al anului 2016, ar fi trebuit sa se dea intre filmul "Hacksaw Ridge", pe care eu personal l-as gasi castigator, inclusiv la categoria cea mai buna regie si probabil si la categoria cel mai bun actor in rol principal, si filmul "Lion", iar pe locul trei, ca si o asa-zisa medalie de bronz, l-as fi plasat pe filmul "La La Land".
Rares.si.atat pe 17 martie 2017 21:06
2016 : winner Spotlight
2017: winner Moonlight
2018: winner Flashlight ?

mihnea_aspru95 pe 19 martie 2017 19:32
Din fericire, nu vom avea anul acesta un film cu "light" in coada........:)))
mihnea_aspru95 pe 6 martie 2018 11:52
Ce vremuri, aveam filme mai bune anul trecut, acum, cu Oscarul 2018, jap...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells