En man som heter Ove

(2015)

A Man Called Ove

Poster En man som heter Ove Postere En man som heter Ove

Sinopsis En man som heter Ove

En man som heter Ove

Ove, un bărbat de 59 de ani, este țâfnosul cartierului, care cu mai mulți ani în urmă a fost demis din funcția de președinte al asociației de locatari, dar el n-a dat doi bani pe asta și continuă să vegheze cartierul cu o mână de fier. Atunci când gravida Parvaneh și familia ei se mută în casa de vis-a-vis și accidental dărâmă cutia poștală a lui Ove, incepe o prietenie neașteptată. O comedie-drama despre prietenie, iubire și importanța de a te inconjura de lucruri adecvate.

Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.7
2 nominalizări Oscar, un premiu şi 2 nominalizări Academia Europeana de Film
Vezi toate premiile

Caseta tehnică

Produs de

Nordisk Film

Distribuitorul international

Music Box Films

Țara

Suedia

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
stricted pe 26 Mai 2016 23:05
Un film nordic foarte bun , despre adevaratele valori ale vietii pe care de obicei nu le apreciem la timp !
6 1
narcisson pe 18 Septembrie 2016 01:51
Inca din primele scene ale filmului se observa ca acesta va fi foarte bun, in principal prin mentalitatea tipicara a personajului principal, Ove. Acesta, un barbat in varsta de 59 de ani, tocmai trebuie sa isi gaseasca noi lucruri de facut dupa ce a fost recent dat afara de la munca. La deliciul filmului mai contribuie bineinteles si strictetea cu care Ove s-a deprins pe parcursul anilor, de cele mai multe ori aceasta strictete fiind foarte comica pentru spectator. Totul se schimba cand in cartierul care a fost administrat de Ove, apare o familie suedezo-iraniana, protagonista acesteia fiind Parvaneh, o femeie care se ghideaza dupa principii simple, dar care ar fi in stare sa ii dea ordine si unui general de armata. Lucru care bineinteles se intampla cu Ove, batranelul morocanos.
Pe parcursul mai multor scene de sinucidere esuate (aici apare comicul de situatie), ne este… citeşte

5 2
mihaelatb pe 07 Mai 2018 22:53
mi-a placut si sincera sa fiu nu stiu ce ar mai putea aduce in plus versiune americana?
Filmul este fidel cartii si actorii sunt alesi foarte bine. Mi-ar fi placut ca sfarsitul cartii sa -l regasesc si in film caci era grozav ca spectatorul sa stie, ca un nou Ove se muta in cartier.

3 1
lamationairetia pe 28 Octombrie 2017 20:13
un film bine facut
Am citit romanul si pot spune ca am regasit in film esenta cartii, ceea ce este remarcabil. Aspectele comice din roman, sunt mai putin prezente, accentul se pune pe o poveste de dragoste bine narata , de un personaj ciudat si taciturn, de care nu se poate sa nu atasezi.
2 1
dragos__81 pe 18 Decembrie 2016 21:37
Din nou un film scandinav foarte bun cu toate ca majoritatea dintre ele sunt triste.
2 2
lili22 pe 25 Decembrie 2018 21:53
O prostie de film, adica te apuci la varsta pensiei sa cresti copiii unor imigranti ca iranianca gravida are chef de sofat.Gazduiesti un homosexual alungat de familie.O poveste pentru naivi.
1 9
blackmore pe 24 iulie 2019 14:16
Tu esti doar o forma de viata nazistoida, pana acum nu eram convins daca sa vizionez acest film sau nu.Dar vazand ce ai scris despre el sunt sigur ca daca nu e o capodoopera macar e un film despre oameni nu despre nazisti , singurele care te fac pe tine sa ai orgasm.
dmsteaua pe 06 Martie 2023 01:05
Cu toate că am descoperit târziu această bijuterie de film,l-am savurat cu nesaț,mi-a mers direct la inimă. Atinge niște resorturi nebănuite și te poartă în lumea lui Ove,ajungând să empatizezi cu el. Excelenți actorii,foarte credibili, totul funcționează perfect. Cu stupoare am aflat că tocmai s-a lansat un remake american,cu Tom Hanks în rolul Ove,de fapt Otto. Am curaj să pariez oricât că nu se va ridica la nivelul lui Ove,nu poți să mai aduci nimic nou,nimic mai bun.
0 0
blackmore pe 29 Iulie 2019 00:40
O comedie suedeza ,excelenta ecranizare a unui roman de Fredrik Backman despre un autosinucigas in serie la care am si ras , am si plans.
0 2
xerses pe 04 Iunie 2017 17:14
O inima marita intr-un om care nu prea a avut momente de bucurie in viata dar a ajutat mai mult decat ar fi facut-o un om fericit....Filmul are un ritm lent, cu o naratiune putin cam posaca.... Nu am gasit nici o urma de comedie, cum ar fi fost incadrat filmul pe acest site.
0 7

Spune-ţi părerea despre En man som heter Ove

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu En man som heter Ove
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells