The Lobster

(2015)

Homarul

Poster The Lobster Postere The Lobster

Sinopsis The Lobster

The Lobster

O poveste de dragoste neobișnuită, plasată într-o lume distopică în care persoanele fără partener sunt arestate și cazate într-un hotel neospitalier. Acolo, deținuții sunt obligați să-și găsească perechea în 45 de zile. Dacă eșuează, sunt transformați în animale și eliberați în pădure.

Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.1
O nominalizare Oscar, o nominalizare Globul de Aur, o nominalizare BAFTA, un premiu şi o nominalizare Cannes, 2 premii şi 3 nominalizări Academia Europeana de Film
Vezi toate premiile

Caseta tehnică

AKA

  • Homar

Produs de

BFI Film Fund

Tip Ecran

normal

Distribuitorul international

Haut et Court
Film disponibil pe DVD în România

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
klute pe 21 Decembrie 2015 03:00
Love story ambiguu și comedie-capcană
Lumea distopică propusă de The Lobster este disputată de două ideologii de semn contrar, în aparență aflate într-un conflict pe viață și pe moarte, dar care în culise, prin dresajul de oameni practicat de ambele, fac front comun împotriva unui dușman pe care-l detestă în egală măsură: natura umană. Ceea ce pentru unii reprezintă virtutea supremă, pentru ceilalți este păcatul major, și invers, litigiul fiind alimentat de viziunile opuse asupra celibatului și vieții de cuplu. Ambele tabere își pedepsesc într-un mod șocant (și chiar amuzant de șocant, hai să fim serioși!) infractorii și contravenienții, dar, mai important și mai grav, ambele ignoră realitatea iubirii. Dintotdeauna, societățile (și mai ales cele contaminate ideologic) s-au simțit puse în pericol de apariția în sînul lor a acestui fenomen neliniștitor, care dinamitează normele… citeşte
20 5
into_the_labyrinth pe 20 Decembrie 2015 14:00
Genial! The Lobster este unul dintre cele mai stranii şi originale filme pe care le-am vizionat în ultima vreme. Îl deosebeşte puţin de alte pelicule care prezintă lumi distopice contrastul şocant dintre tema care ar trebui să fie una romantică şi anumite secvenţe de-a dreptul cinice, pigmentate cu dialoguri incredibil de sarcastice şi de dure. Este un film halucinant şi care nu repetă unele clişee ce par trase la indigo din filmele hollywoodiene. Autorul filmului împinge lucrurile la limită, plusează, e adevărat, dar o face într-un mod aparte, inteligent, motiv pentru care a câştigat respectul meu. Desigur, e discutabilă o viziune atât de crudă, e, poate, discutabil şi ca mesaj, dar ceea ce vreau să spun este că The Lobster nu este un film antiartă (sau kitsch) despre lumea obişnuită, cum avem atâtea, ci un film de artă despre o antilume (sau o… citeşte
15 6
carmenas pe 02 Ianuarie 2016 19:50
Societate distopica sau societate schizofrenica?
Un film care in prima ora mi s-a parut interesant, in urmatoarea jumatate de ora mi s-a parut stupid pentru ca nu exista chiar nicio solutie de iesire in niciuna dintre partile acestei lumi, iar in ultima jumatate de ora a devenit enervant. Situatia s-a agravat pentru ca in finalul filmului sa-mi dau seama ca am pierdut 2 ore cu un film care doar a vrut sa arate ca viata nu are nicio iesire si ca iubirea e "oarba" si la propriu si la figurat... Apropo de acest subiect va recomand The Giver, un film pe care dupa ce il vizionezi iti dai seama cat de minunata este lumea noastra asa cum este ea cu bune si cu rele, cu bucurii si tristeti.
Poate ca intr-un viitor apropiat sau indepartat aceste societati distopice vor aparea la scara larga, oricum va pot spune ca exista si acum grupuri in care totul pare minunat la suprafata, dar afara e vopsit gardul si inauntru e leopardul...
Sa… citeşte

14 13
into_the_labyrinth pe 2 august 2016 20:10
"Să prezentăm societăţi distopice în filme doar ca să arătăm că nu există nicio scăpare, nicio soluţie mi se pare o mare prostie". Nu există nicio scăpare şi nicio soluţie atât timp cât omul nu-şi depăşeşte condiţia, cât timp se comportă ca o fiară - acesta este mesajul corect. De ce spun asta? Inchiziţia ardea oamenii pe rug în numele unor principii pe care le considera ea corecte. Erai "eretic" dacă spuneai altfel. Hitler ucidea evrei în camerele de gazare fiindcă nu corespundeau, în opinia lui, rasei ariene, perfecte pe care voia să o creeze. În prezent, sunt unii care susţin că din umbră se doreşte instaurarea unei Noi ordini mondiale (nu s-a demonstrat încă, dar ceva semne că ar putea fi aşa există). Atunci nu e limpede că între filmul lui Lanthimos şi realitate nu e o diferenţă prea mare? (Doar atât, că nu a fost nimeni suficient de nebun să transpună scenariul din The Lobster în realitate. Nu a fost, dar ar fi putut fi...) Somnul raţiunii naşte monştri, a spus Goya. Tot asta spune şi Lanthimos. Dar e un film-avertisment, nu unul care pledează pt. a fi schizofrenic. E drept, Lanthimos e unul dintre cei mai bizari şi excentrici regizori, pe mine vizionarea filmelor sale mă duce în depresie, dar asta nu înseamnă că face filme proaste. PS: În privinţa The Giver, întru totul de acord. L-am văzut şi mi-a plăcut foarte mult.
carmenas pe 22 august 2016 14:19
E ok iti inteleg punctul de vedere si cred ca dpdv al unei persoane asa cum te-ai descris lucrurile pot fi vazute si asa. Si ca sa-ti dai seama ca si mie imi plac semnalele de alarma si filmele mai mult sau mai putin noir iti dau exemplul unui film din aceasta categorie care mi-a placut fff mult. Requiem for a dream, regizor Darren Aronofsky. Cred ca si el ar putea fi trecut pe lista ta de regizori altfel, facand parte din generatia tanara. Numai ca el zugraveste vieti interioare ciudate, prinse in capcana propriilor vicii si probleme de comportament si intelegere. Dar filmul pe care l-am dat exemplu duce in extrem situatia fara a avea senzatia ca tu nu poti face nimic ca esti legat de maini si de picioare intr-o societate nebuna. Este doar alegerea noastra iar finalul socant te face sa spui ca nu vei dori in veci sa ajungi intr-o astfel de situatie. Eu cand vorbeam de iesiri, vorbeam de alegerile noastre care tin de propria intelegere a divinitatii si de puterea noastra de alege binele chiar daca uneori pentru asta trebuie sa facem sacrificii enorme.
alexsony pe 03 Martie 2016 22:18
Printre cele mai bizare filme pe care l-am vazut in ultimul timp. Nici nu este usor sa descrii filmul, pare destul de simplu dar defapt, toata povestea este o metafora a vietii si a ce-i da sens. Ne sunt prezentate doua lumi in antiteza si aparent, esti obligat sa traiesti in una dintre cele doua sau devii o fiinta inferioara. Ciudate si extreme regulile in ambele lumi, practic impart omul in doua cand defapt ele il alcatuiesc. As fi vrut sa fie mai descriptiv filmul dar, pe masura ce avansezi in el, ai si mai multe intrebari, iar finalul nu face altceva decat sa fie si mai ambiguu. Cu toate ca nu consider finalizata ideea, merita vazut.
8 1
xerses pe 16 Decembrie 2015 16:55
Greu de "digerat" o astfel de societate cu reguli absurde...
7 5
AdriAdrianna98 pe 01 Octombrie 2016 13:35
Deci e un film cutremurator de la inceput pana la sfarsit.. Nu stiu, efectiv nu am cuvinte, nu stiu ce sa spun despre el. Dar e sigur un film care-mi va ramane vesnic intiparit in minte si o sa-mi amintesc si peste ani buni de el. Nu stiu nici ce nota sa-i dau, sau daca sa-l recomand sau nu. :)) M-a dat total peste cap.
4 1
Asil pe 1 februarie 2018 13:06
Exact asta am simtit eu, oricum este GENIAL!
rodica_vargolici pe 30 august 2020 17:42
iubirea e oarbă, au rămas umani, nu au fost transformați în animale, dar tot un animal cred că îi va salva
borisvultur pe 29 Ianuarie 2018 21:38
Insecuritate
O parabolă terifiantă, în termeni bine definiți, Muzică aleasă contrapunctic, două direcții la fel de primejdioase, un fel de purgatoriu monitorizat... Un regizor interesant, care respinge orice clișee și reconfigurează problemele lumii contemporane după ficțiuni suprarealiste. În partea a doua există secvențe confuze și derutante.
3 2
cosmin742000 pe 04 Iulie 2016 12:08
Un film care se vede de la o posta ca nu e american si nici nu e pentru publicul american Un film greu de incadrat , dintre cele 4 propuneri comeie , drama , romance si SF inclin mai mult spre drama.
3 4
andystarx pe 11 Februarie 2016 01:01
Nota 5/10
Indiferent de parerea altora,si faptul ca Farrel este unul din preferatii mei,asta nu ma indeamna sa il caracterizez ca un film slab,cu un scenariu ciudat,si greu de digerat pentru toata lumea !Nu il recomand nimanui,foarte greu de urmarit pana la final !
3 4
Kul pe 12 Ianuarie 2016 10:47
The Lobster (2015)

– funky brit ciudat, cam prea ciudat. cu accente de f. weirdo
– metafora la dinamica sociala de cuplu, atat cat si casatoria cat si singuratatea avand regulilor lor absurde. individul la mijloc.
– “If you encounter any problems, any tensions, any arguing… that you can’t resolve yourselves you would be asign children. That usually helps a lot.” :))))))))))
– are ceva din Wes Anderson (check The Grand Budapest Hotel)
– care a fost semnificatia la ‘Transformation Room’? m-a pierdut aici.
– sesiunea acea de shopping cu muzica oribila pe fundal :)
– partea de weirdo pays. totusi uneori accente cam too much.
– lung
– C.F. face un rol misto
– si cu un romantiq touch de final, desi cam secutz – merita un usor twist

Oricum inedit, usor-usor distopic. Nice poster… citeşte

3 15
Stentor pe 3 februarie 2016 00:24
Erai fumat cand ai scris?
catalin_ionut_23 pe 11 Ianuarie 2016 20:49
O mare prostie de film,nu mi-a placut chiar deloc,fara logica
3 17
Sorin87 pe 21 Februarie 2016 08:25
Mai mult un film psihologic, interesant de altfel, finalul este neasteptat
2 4
Cretzulynne pe 19 Decembrie 2015 18:06
- Se pare ca in ultima vreme, sa desfasori actiunea intr-un hotel asigura reteta succesului, asa cum se vede in recentele filme - The Grand Budapest Hotel (2014); Youth (2015); etc.
- Cea mai placuta surpriza a fost prestatia lui Colin Farrell.
- Iar, in privinta corelarii oamenilor cu animalele, aceasta idee te trimite direct la Kynodontas, un alt film tot de acelasi regizor. Hmm...mai vreau astfel de filme bizare si originale!
- De vazut!

2 4
user-63b02ad8a0ee8 pe 03 Martie 2023 00:49
Clienții unui hotel trăiesc experiența uni regim absurd și totalitar.....ce îmi aduce aminte de viața din România anilor "80 ☝️....ce se încerca cu noi atunci : lipsa de empatie a semenului ,dezumanizare , negarea evidenței , renunțarea la propriile dorințe și emoții și obediență totală față de regim .... :(
1 0
user-5c9f8c2e87074 pe 18 Octombrie 2021 01:38
Unul dintre cele mai bizare filme văzute de mine. O simbolistica specifica lui Lanthimos ciocnirea dintre 2 lumi cea singuratica rece care trăiește în recluziune dar sincera și lumea convențională în care obligatoriu trebuie sa împărți viata cu cineva. În a doua lume se observa prefăcătoria, snobismul,artificialul ,lipsa de sentimente etc. Pe fondul acestei coliziuni de care pe care ,se dezvolta o profunda și pura dar cu atât mai trista poveste de dragoste în care sacrificiul pentru celalalt e primordial. Interesanta și ideea metempsihotica cu transformarea în animal. Un film dureros și greu de suportat dar care te solicita enorm.
1 0

Spune-ţi părerea despre The Lobster

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu The Lobster
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells