Recomandări TV. Lumi ieșite din comun în filmele săptămânii

de Gloria Sauciuc în 23 Apr 2018
Descoperiți cele mai bune filme de la TV, de luni până duminică

Ziua de luni este a recomandărilor TV iar săptămâna începe cu cel de-al doilea sezon Westworld, în care - în parcul futurist omonim - androizii au început revolta împotriva oamenilor. Săptămâna continuă pe micul ecran cu filmul The Lobster, despre o lume distopică în care iubirea a devenit o obligație de stat. Un univers plin de mister ni se dezvăluie miercuri în filmul O terapie pentru viață. Primul sezon The Terror aduce un nou episod joi, cu acțiunea plasată printre ghețari, pe „Her Majesty Ship” The Terror. Descoperiți cele mai bune filme de la TV mai jos. Rubrica Program TV vă oferă o imagine completă asupra ofertei canalelor de la noi.

Serial SF. Westworld 2, premieră
luni, 23 aprilie, ora 20, HBO

Un nou sezon din Westworld, serialul original HBO, va avea premiera luni, 23 aprilie, de la ora 20:00, în exclusivitate la HBO și pe HBO GO. Westworld a avut premiera la HBO în 2016 când a devenit cel mai vizionat serial difuzat în premieră la HBO din toate timpurile. Producția este o odisee întunecată despre apariția inteligenței artificiale. Într-un parc futurist imaginar numit Westworld, mai mulți androizi – gazde deviază de la scenariile bine inoculate de către programatorii lor și afișează un tip de comportament deviant ce escaladează și care, la finalul primului sezon, dă naștere unei revolte în toată regula. În cel de-al doilea sezon, vor fi dezvăluite efectele revoltei și se va răspunde la o serie de întrebări despre gazdele și oamenii din Westworld.

Romance distopic. Homarul (2015)
marţi, 24 aprilie, ora 16:35,  Digi Film

În 2015, regizorul grec Yorgos Lanthimos își prezenta în premieră The Lobster - primul său film în limba engleză- în Competiția Oficială de la Cannes. În The Lobster, într-un viitor apropiat, în Oraș, oamenii singuri sunt arestați și duși la Hotel. Ei sunt obligați să-și găsească o pereche în 45 de zile, altfel vor fi transformați într-un animal pe care ei și l-au ales și vor fi trimiși în Pădure. David evadează de la Hotel în Pădure și se îndrăgostește, deși acest lucru este interzis. „Ideea pentru acest film a pornit de la discuții despre felul în care oamenii simt că ar trebui să fie implicați într-o relație, cum sunt văzuți cei care nu reușesc să facă acest lucru, cum ești considerat inferior dacă nu poți fi cu cineva, eforturile pe care aceștia le fac pentru a fi cu cineva, temerile și toate acele lucruri care ne urmăresc în momentul în care încercăm să fim cu cineva”, explica Lanthimos.

Mister. O terapie pentru viaţă
miercuri, 25 aprilie, ora 01:15, HBO

Dane DeHaan este Lockhart, un tânăr agent de bursă de pe Wall Street, care este trimis de firma sa la un spa medical îndepărtat și izolat, din Alpi. Lockhart are misiunea de a investiga de ce Preşedintele companiei, Pembroke (Harry Groener), pacient la spa, nu mai vine la birou și a-l aduce înapoi la New York. De la gară este luat de șoferul spa-ului. Localnicii sunt reticenți față de vizitatori și față de cei de la spa. Odată ajuns la sanatoriu, un fost castel, îl cunoaște pe directorul instituţiei, Doctorul Volmer (Jason Isaacs). Pe măsură ce investighează secretele întunecate şi şocante din spatele spa-ului, intrând în zone ale sanatoriului cu interdicții de acces, Lockhart ajunge să cunoască o pacientă, pe excentrica Doamnă Watkins (Celia Imrie), care făcuse ceva muncă de detectiv pe cont propriu și care îi înmânează concluziile ei.

Serial de aventuri. The Terror
joi, 26 aprilie, ora 22, AMC

Episodul șase din noul serial The Terror este difuzat joi. În anteriorul episod, o boală ciudată face victim în rândul marinarilor, iar o amenințare mai familiară pune în pericol cea mai de valoare resursă a expediției – psihicul căpitanului. Serialul „The Terror” – care adaptează aplaudatul bestseller semnat de Dan Simmons și este inspirat de o poveste adevărată – este un thriller plin de suspans, în 10 părți, despre o periculoasă expediție a Marinei Navale Britanice într-un teritoriu încă neexplorat. Echipajul vrea să descopere Pasajul de nord-vest (calea de acces din Oceanul Arctic spre Pacific, de-a lungul coastei nordice a Americii de Nord). Pe o vreme chinuitoare, având la dispoziție resurse limitate, din ce în ce mai puțină speranță și temându-se de necunoscut, echipajul este împins până la limite.

Thriller. London Boulevard (2010)
Vineri, 27 aprilie, ora 22:00, FilmCafe

 Înzăpezit în casa lui din Vermont, scenaristul William Monahan citea romanele polițiste ale lui Ken Bruen, cînd unul din acestea i-a atras atenția în mod special: era vorba de London Boulevard, o poveste sumbră și tulburătoare care are ca fundal universul infractorilor din sudul Londrei, contrastînd puternic cu zona șic din vestul orașului, locuită de celebrități. Povestea este a unui fost pușcăriaș care încearcă să-și refacă viața alături de o actriță singuratică. Protagoniștii acestui thriller sunt Colin Farrell și Keira Knightley, în rolurile a doi îndrăgostiți care trebuie să scape de unul din cei mai periculoși gangsteri din Londra.

Thriller.  Atomic Blonde (2017)
Sâmbătă, 28 aprilie, ora  23:30, Digi Film

Având la bază romanul grafic „The Coldest City”, Charlize Theron interpretează rolul unei letale asasine MI6, trimisă în Berlin să rezolve un caz de siguranţă naţională. Ea este un super-spion abil, senzual și sălbatic care depășește stadiul de super-erou absurd de fantezie. Cadrul pentru această poveste care avea să devină Atomic Blonde: Agenta sub acoperire este un singur timp și loc din istorie: Berlin, chiar înainte de căderea Zidului care a existat pentru 28 de ani. Clasic.

Clasic. The Green Mile (1999)
Duminică, 29 aprilie, ora 22:00, TNT

The Green Mile este povestea pe care Paul Edgecomb o spune prin flashback prietenei sale, Elaine Connelly. Edgecomb retrăiește acum, într-o casă veche, după șase decenii, evenimentele petrecute în timp ce era gardian șef al sectorului condamnaților la moarte din penitenciarul Cold Mountain. Serviciul lui Edgecomb la Cold Mountain, în Sudul cuprins de marea criză economică, însemna supravegherea unui grup de criminali în asteptarea ultimului drum de-a lungul culoarului mortii, pe fâșia de linoleum verde ce îi va duce din celulele închisorii spre scaunul electric. De-a lungul anilor, Edgecomb a străbătut acest drum cu multi condamnați. Nu a mai întâlnit însă niciodatã pe cineva ca John Coffey, un negru masiv.

Exploreaza subiecte similare:

Westworld, The Lobster, Dane DeHaan, A cure for wellness, The Terror , Jason Isaacs, London Boulevard, The Green Mile, Atomic Blonde, Charlize Theron, Yorgos Lanthimos

Alte știri din cinema

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Părerea ta

Spune-ţi părerea
AmphitriteMermaid pe 23 aprilie 2018 20:04
Chiar doream sa vizionez Atomic blonde la televizor!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells