Hell or High Water

(2016)

Cu orice preţ

Poster Hell or High Water Postere Hell or High Water

Sinopsis Hell or High Water

Mai mult
Hell or High Water

Doi frați din Texas, Toby (Chris Pine), și Tanner (Ben Foster), se reunesc după ani la rând în care drumurile li s-au despărțit, pentru a jefui filiale ale băncii care amenință cu executarea silită afacerea familiei lor. Pentru ei, jafurile nu sunt decât un ultim resort disperat de a-și pune la adăpost viitorul care le-a fost răpit.

O vreme se pare că răzbunarea merge ca pe roate, dar totul se schimbă din momentul în care pe firul investigației intră un ranger texan, Marcus (Jeff Bridges), care, la…

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.6
4 nominalizări Oscar, 3 nominalizări Globul de Aur, 3 nominalizări BAFTA, o nominalizare Cannes
Vezi toate premiile

Caseta tehnică

AKA

  • Comancheria

Produs de

Sidney Kimmel Entertainment

Tip Ecran

wide

Distribuitorul international

Madman Entertainment

Distribuit in Romania de

Ro Image 2000 , Prorom

Țara

SUA

Box office Hell or High Water

Weekend premieră (08.08.2016)
  • Loc 8
  • Spectatori 4.501
  • Încasări (RON) 88.731,53
Total
  • Spectatori 14.458
  • Încasări (RON) 251.351,36
  • Încasări (USD) 63.299,10

Părerea criticului

StefanDo pe 14 August 2016 12:36
Pentru autorul acestor rânduri, Chris Pine era doar un chip atrăgător al Hollywood-ului, de obicei distribuit în roluri în care aspectul şi aptitudinile fizice sunt mai importante decât calităţile sale de actor. Pine se izbăveşte complet datorită excelentului Hell or High Water/Cu orice preţ, povestea a doi fraţi care jefuiesc sucursalele băncii ce ameninţă să ia ferma familiei. Iată mai jos de ce ar trebui să vezi acest film şi cât de relevant (şi amuzant) este el în comparaţie cu alte filme copy-paste lansate cu atâta voluptate la Hollywood.

Povestea începe cu un jaf în primele ore ale dimineţii: fraţii Toby (Pine) şi Tanner (Ben Foster) îşi pun măştile de ski pe faţă, îşi scot pistoalele de la cingătoare şi dau năvală într-o sucursală a băncii Texas Midlands. Este clar că habar n-au ce fac: este prea dimineaţă ca în casele… citeşte

6 10

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
dincolodenume pe 20 August 2016 18:14
Autentic
Un film ce se scurge ca un paraias de campie, facandu-si loc usor, domol, printre micile denivelari ale terenului. Un film care dezvaluie usor intriga, mareste orizontul treptat si te lasa sa inghiti povestea. Dilemele morale sunt peste tot. Daca jefuiesti "cu acte" o populatie disperata de a trai, de a avea o casa, o viata, vei scapa nepedepsit. Nu ar merita sa fie la fel si atunci cand jefuiesti cu arma?
Un umor de buna calitate, joc actoricesc de nota 10, muzica texana autentica. Toate acestea au nascut un film de buna calitate.
Recomand.

12 7
cezar_crucianu pe 14 August 2016 14:16
merita
un film cu un tipar country , muzica la fel country , orasele texane mici , prafuite , actiune destul de calma la inceput dar apoi care incepe sa se deruleze mai rapid si sa prezinte suspansul. intradevar are dreptate bogdan nu este pentru copii, cred ca nici pentru unii tineri . trebuie sa ai un servici sau sa simti in primul rand tu ca persoana cum castigi niste banuti din greu , cu banci cu toate ca sa intelegi acest film . in rest prezinta atmosfera tipic texana actuala cu cowboy reali, slinosi cu gindire simpla , usor de manipulat , dar in care chris pine arata ca vede si poate sa iasa din tiparul localnicilor simpli.
10 3
GabrielaSirbu pe 26 August 2016 11:14
Replica – aproximativa - din film: “….hm, acum 150 de ani ne-ati luat pamanturile…iar acu’, aceste pamanturi va sunt luate de catre… BANCA…”
Asadar, filmul de fata face parte din categoria filmelor care incearca sa dezvaluie cat de nocive sunt bancile si imprumuturile lor…si oricat ai fi de partea eticii si a moralei, nu poti sa nu aprobi faptele celor doi frati…
Jeff Bridges = bun, ca de fiecare data, Ben Foster = cred ca va capata o nominalizare Oscar iar filmul merita vazut!!!

8 8
sabinalin pe 15 noiembrie 2016 22:47
Cateodata "infractorii" sunt mai simpatici decat "pozitivii", a se vedea si Marcel Iures in rol de terorist ex-iugoslav in "Peacemaker". Pentru ca traim intr-o societate in care sunt tot mai putin alb si negru si tot mai mult gri...
sabinalin pe 15 Noiembrie 2016 22:44
Exista filme foarte bune si in afara selectiei din competitia principala a festivalului de la Cannes, dovada si aceasta mica bijuterie cinematografica prezentata in sectiunea "Un certain regard". Un film care aproape sigur va fi ignorat la Oscaruri pentru ca prefera sa nu-si faca ilulzii ci sa puna oglinda iar americanii nu sunt prea confortabili cu o astfel de atitudine. Discutia din final este definitorie pentru o anumita stare de fapt a societatii contemporane, o societate in care, s-a vazut si la recentele alegeri de la Casa Alba, moralitatea nu mai conteaza aproape deloc. Admirabile interpretari pentru Chris Pine si Jeff Bridges, primul i-a surprins pe multi cu acest rol care il arata capabil de multe nuante.
6 6
bovoro pe 8 februarie 2017 20:35
Te-ai cam inselat si bine ai facut. E la Oscar.
savudragos pe 18 August 2016 23:53
Western texan in genul Bonnie & Clyde actualizat
Filmul mi-a adus aminte de Bonnie&Clyde. Aici doi frați săraciti de dobânzile băncilor care amenință ca vor confisca pământul parinților incearca sa riposteze. Jeff Bridges in calitate de Serif isi face datoria de a încerca sa aplice legea. Intriga e simpla dar scenariul, jocul actorilor si regia sunt foarte bune ai originale. Coloana sonora e super potrivită. Un thriller realist care are un final surprinzător in maniera europeană. Merita mențiunea Cannes.
6 6
mihnea_aspru95 pe 21 august 2016 17:46
O sa ma duc sa-l vad, din ce-ai spus, imi place genul. Bine ca este "slow-paced" (cum se faceau filmele pe vremuri, anii '50-70)
alali pe 08 August 2018 04:19
Western-ul secolului 21.
"... si oricum nu avem pe cine suna. Oamenii astia sunt pe cont propriu." Suna o linie din textul filmului. E clar deci pentru orice privitor: Texasul e tinutul dur al celor ce isi iau destinul in propriile maini. Sa ceri cooperarea localnicilor pare inutil. "Daca ajung sa se intalneasca cu mine, o sa se afle la capatul gresit al funiei." Asta e atitudinea unui texan neaos atunci cand e intrebat daca a vazut un dat in urmarire.
Inca din titlu, expresie ce s-ar traduce "Fie ce-o fi", regizorul David Mackenzie isi avertizeaza publicul ca urmeaza sa patrunda intr-o lume dura, unde compasiunea, mila sau moralitatea nu sunt scrise in codul genetic al incapatanatilor localnici. Personajele sunt si ele la fel de indaratnice. Empatizezi cu ele pana la un punct, poti chiar sa le intelegi deciziile si actiunile, dar trebuie sa te delimitezi de violentele gratuite, crime sau comportamentul… citeşte

3 1
klute pe 04 Decembrie 2016 21:14
După pui de om texan, să nu dai cu bolovan: puteți să-mi faceți orice, chiar și să mă omorîți de trei ori în Irak, dar, dacă vă luați de mama și de petrolul ei, jar mîncați! :))
3 6
bitter_moon pe 4 decembrie 2016 21:25
Cǎ dacǎ l-oi nimeri, vai de banca ta va fi! :)))
klute pe 4 decembrie 2016 21:33
Hahaha :)))))
Seby10Cr7 pe 07 Decembrie 2016 21:24
Dupa părerea mea, e unul dintre cele mai bune filme de anul asta. Scenariu foarte bun si ușor de înțeles, actorii au jucat foarte bine, coloana sonora perfecta... Nimic mai mult de spus. Nota 10
1 3
Andra.Marina pe 17 August 2016 23:17
Muzica foarte buna si o atmosfera specifica filmelor cu cowboy. Nu e palpitant sau destul de interesant incat sa nu iti dezlipesti privirea de la ecran.
1 5
Iulidesprefilme pe 02 Decembrie 2022 11:40
Cu ecouri din filme clasice precum Butch Cassidy and Sundance Kid, Bonnie & Clyde, acest film încearcă să se evidențieze...cu orice preț...
0 1
GiulianoDirt pe 01 Decembrie 2022 17:58
Un film super reușit. Actori, dialoguri, acțiune, intrigă într-un melanj care te tine în priza până la final. Ar merita cu prisosință un 8.
Cosmin742 rămâne cu neuronul lui singuratic și problemele cu americanii.

0 1
ionion1992 pe 19 Iulie 2018 17:07
Un film super ,l-am vazut ieri la tv ,si mi-a placut foarte mult .Spre sfarist are si mai mult suspans ,actiune ,impuscaturi .Recomand ,un film foarte bun ,mai lent dar deloc plictisitor .Mi-a placut de la inceput pana la sfarsit .Merita vazut ,un film de calitate ,de nota 10 .Foarte bun ,!
0 1
alina_neamtu pe 18 August 2017 17:45
Hell or High Water este un western bun, într-o lume în care principiile Vestului Sălbatic nu mai stau în picioare. Aici este esența filmului, dar și tara lui. E greu să nu fi absorbit și încântat, de la primul cadru lung până la genericul final.

Citește întreaga recenzie aici - https://uberkino.ro/reviews/review-hell-or-high-water/

0 1
danut_iulian pe 26 Iulie 2017 19:25
Un film foarte bun si emotionat mia palcut mult mai ales povestea.
0 1
lili22 pe 29 Mai 2017 10:21
ce film bun
Mi-a placut scenariul, interpretarea de nota 10, atmosfera acestui film cu micile sale orase texane, unde se fura cateva mii de dolari cel mult.
0 1

Spune-ţi părerea despre Hell or High Water

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Hell or High Water
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells