Manchester by the Sea

(2016)

Manchester de lângă mare

Poster Manchester by the Sea Poster Manchester by the Sea

Sinopsis Manchester by the Sea

Manchester by the Sea

Lee Chandler e obligat să revină acasă pentru a-l lua în grijă pe nepotul lui după ce Joe, fratele lui, moare. De-a lungul poveștii, lui Lee îi revin în minte motivele care l-au făcut să plece din Manchester și să se distanțeze de trecut.

Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.8
Vezi pe Hbo Max
2 premii şi 4 nominalizări Oscar, un premiu şi 4 nominalizări Globul de Aur, 2 premii şi 4 nominalizări BAFTA
Vezi toate premiile

Caseta tehnică

AKA

  • A régi város

Produs de

The Affleck/Middleton Project

Tip Ecran

normal

Distribuitorul international

Roadside Attractions

Țara

SUA

Site oficial

Manchester by the Sea

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
alali pe 05 Februarie 2017 11:16
Pentru acest orasel din Massachusetts, trecutul este inca prezent.
Orasele mici au propria lor viata. Indiscrete sau melacolice, dupa caz, ele traiesc prin locuitorii lor. Isi cunoscu oamenii, isi amintesc trecutul lor si ii urmaresc pretitundeni. Nu exista loc unde sa poti sa te retragi si sa fii uitat intr-un asemenea orasel. Manchester by the Sea e un astfel de exemplu. Iar atunci cand vina iti conduce destinul si viata alaturi de tine insuti devine insuportabila, trebuit sa incerci sa te ascunzi, sa uiti cine esti, sa te pierzi chiar si de tine ca persoana. Bostonul reprezinta alternativa. Mare, incapator, aglomerat, aici nimeni nu te poate gasi daca tu nu vrei asta. Chiar si propria ta constiinta are drum lung si sanse mari sa se abata de la calea spre casa, spre sufletul tau si astfel sa nu va intalniti deloc, mult timp, poate chiar niciodata.
Filmul este superb realizat. Imagini impecabile, nuante cromatice spalacite in care personaje… citeşte

26 9
utzag pe 9 februarie 2017 22:17
Nici eu nu puteam face un comentariu mai bun!
DanyMarica pe 25 Ianuarie 2017 16:26
De ce nu are inca o data de lansare in Romania?!?! Un film cu 6 nominalizari la Oscar. Daca era o comedie penibila, de duzina, probabil se lansa in aceeasi zi ca si in Statele Unite. Filmele profunde, sensibile, care te pun pe ganduri nu umplu salile de cinema, dar totusi. Daca nu-i oferi spectatorului roman o doza de sex, limbaj vulgar, glume deocheate, nu-l atragi.
In unele momente urasc atat de mult tara asta.

11 12
mihai_cosmin_petcu pe 25 ianuarie 2017 18:37
Poti sa-l downloadezi de pe net la calitate acceptabila.
kasmyn pe 21 decembrie 2017 20:48
il difuzeaza hbo si cinemax!!
savu72 pe 26 Ianuarie 2017 21:43
Exceptional
Un film de mare sensibilitate. Desi filmul este trist, impactul este unul profund pozitiv. Recomand!
9 9
mihnea_aspru95 pe 31 Ianuarie 2017 20:43
Să nu facem confuzia, nu este Manchester din Anglia, ci orăşelul "Manchester-by-the-Sea" din statul Massachusetts, U.S.A.
Nu ştiu dacă toţi au fost induşi în eroare, dar eu în primă fază am fost (mai ales că, observi "afişul oficial" şi involuntar te duce cu gândul la englezi, "Manchester pe lângă mare" :)). Acesta e ultimul film văzut de mine pe luna IANUARIE şi primul pe care-l vizionez fără trailere sau clip-uri promoţionale (chiar, îl vezi cu alţi ochi aşa, FOARTE FAIN) .

Şi, că am scăpat de această situaţie jenantă voi trece la filmul în cauză. În primele 15 să zic 20 de minute nu prea se întâmplă mai nimic interesant, părând la prima vedere un film anost, "pointless" / fără sens. Nu dau spoiler (că oricum scrie în SINOPSIS), dar după ce moare fratele lui Lee Chandler din cauza insuficienţei cardiace congestive, se schimbă lucrurile spre mulţumirea mea. Toţi actorii, după acel eveniment neplăcut şi-au jucat bine partiturile *fie că vorbim… citeşte

8 8
aquenna pe 25 Ianuarie 2017 21:04
Casey Affleck este un actor special! De fiecare data cand i-am vazut, mi-am spus ca este mai bun decat mai celebrul sau frate, Ben Affleck.
8 9
FunnyX pe 19 februarie 2017 23:04
De ce trebuie sa il compari cu fratele lui?
l.u.v pe 12 Februarie 2017 22:01
Subtirel..
Baiatul asta care este in rolul principal este printre cei mai inexpresivi actori din cati stiu! Indiferent ca joaca in Interstellar sau The Finest Hours, are exact aceeasi figura tampa, fara nicio licarire de inteligenta sau mesaj de transmis!
Se afla pe exact aceeasi treapta cu Johnny Deep sau Joseph Fiennes, alti actorasi penibili, care manaca banii degeaba!
Despre film, am asteptat doua ore sa se intample ceva, un schimb de idei intre copil si unchiul sau..nimic, scenariu lungit fara sens, drame inghesuite pe metru patrat, scapa cine poate!

8 24
Ovidiu239 pe 17 februarie 2017 14:02
Iti dau dreptate la partea cu scenariu lungit si fara sens.
bovoro pe 29 august 2017 20:49
Doamnelor, respectiv domnilor, un film exxtrem de lung si plictisitor a fost"Lincoln" de acum cativa ani. Asta poti sa zici ca e, pe alocuri, cam lungit, dar nu e plictisitor. Faptul ca nu se impusca nimeni, nu se **** nimeni, nu-l face neaparat plictisitor. Dar, e adevarat, nu poti sa te caci in gustul nimanui.
hancilla pe 17 Februarie 2017 14:56
pentru ce ?
...atâtea nominalizări? e realizat pe același șablon tipic filmelor americane...cineva bolnav sau mort,o familie cu necazuri și nevoi,o meserie care nu-i tocmai bună da na este ,actori stângaci dar buni pentru genul ăsta de rol.subțire aproape comun cu sute de alte titluri...
5 21
valericba pe 09 Martie 2017 21:00
Vină!
L-am amânat ceva timp pentru că, din ce am aflat despre el, îl clasasem ca și o dramă ușoară.
Din punctul meu de vedere filmul se târăște efectiv către finalul său mulțumitor (aș putea spune), iar acest lucru nu face decât să amplifice sentimentul de greutate sufletească pe care, până la urmă, se vrea a fi creat. M-a luat prin surprindere undeva pe la mijloc și mi-a schimbat un pic felul în care l-am privit până la final.
Vina este laitmotivul filmului, aș spune, personajul nostru reușind să se ”încarcereze” într-o viață anosta, o cămăruță cu ferestre mici, un pat și o masă, astfel ”ispășindu-și” pedeapsa auto-impusă.
Un film pe care l-am vizionat cu greutate. Casey Affleck și-a făcut foarte bine treaba, reușind să mă frustreze prin reprimarea sentimentelor personajului.
Deși la suprafață ar putea trece… citeşte

4 4
mihnea_aspru95 pe 10 martie 2017 00:24
Este o peliculă de 8 steluţe (adevărat). Casey Affleck a câştigat Oscarul (adevărat). Ce să mai, pe Rotten Tomatoes (este ridicat în slăvi, perfect adevărat, deoarece merită cu prisosinţă, poate şi mult-râvnita statuetă, dar.......dehhh......s-a dus unde nu trebuia). Thumbs Up!
serban_ionescu pe 02 Februarie 2017 22:16
Un continut psihologic deosebit, cu marcare psihica abisala in multiple si variate aspecte ale psihicului, ca urmare a unei tragedii familiale anterioare .
O drama profunda, chiar cu accente care uneori ating tragicul, foarte bine conceputa scenaristico-regizoral, printr-o foarte buna si inspirata inlantuire extrem de adecvata si deci perfect la obiect a unor aspecte-eveniment de tip flash-back petrecute in momente temporale diferite, pe care le inlantuiesc intr-un mod foarte profesionist realizatorii filmului, si care desi nu este asociata deloc cu elemente de actiune de efect de tip spectaculos-comercial, are marele merit de a-l mentine permanent conectat si inca cu mare interes pe spectator la modul de derulare pana in final al acestei drame profunde, cu implicatii psihologice deosebite si de mare profunzime in special pentru Lee Chandler, personajul principal surprinzator de bine interpretat de actorul Cassey Afleck, caruia acest rol i-s-a potrivit perfect ca si o manusa, dar si pentru nepotul sau din… citeşte
3 6
Qube86 pe 10 Februarie 2017 00:35
Complexitatea iertarii...
Mie chiar mi-a placut filmul...Eram curios sa-l vizionez de ceva vreme datorita recenziilor pozitive pe care le-a avut...Nu aveam asteptari, dar speram sa fie bun...si pentru mine a fost un film bun...Casey Affleck, face un rol care ii demostreaza inca o data talentul...un rol care mi s-a parut ca ''i s-a potrivit ca o manusa''...o performanta demna de Globul De Aur pe care l-a primit...Nu stiu de ce, dar pe masura ce avansam in poveste gandul imi zbura la istorioara biblica a lui Iov...chiar daca singurul lucru asemanator intre acest film si acea istorioara ar fii aceasta ''oda a durerii'' care aproape ca inunda intreaga poveste...Mi-a placut ideea asta a complexitatii iertarii...si nu atat a iertarii celor ce iti gresesc....cat a iertarii tale personale pentru raul pe care il provoci sau l-ai provocat altora...Filmul are o durata de peste 2 ore si desi nu e genul care sa cuprinda… citeşte
3 8
andyy pe 01 Martie 2017 01:04
Un film apasator despre un om cu o viata presarata cu drama si apasare interioara care ii omoara sufletul, existenta lui ramanand doar sub semnul inertiei. Interpretarea foarte buna a rolului principal contribuie in mod categoric la reusita filmului.
2 2
Ghemot pe 28 Februarie 2017 20:44
Un film foarte bun. Nu am văzut încă Moonlight și nici La La Land, dar pot spune că oscarul pentru cel mai bun actor masculin în rol principal este deplin meritat.
Încă un aspect de remarcat, cred că este un film care arată că muzica de operă poate servi drept soundtrack pentru o palieră foarte mare de filme.

2 2
AdriAdrianna98 pe 07 Iunie 2017 00:12
Nu stiu ce sa zic, vad multe pareri pozitive pe aici care m-au si indemnat sa-l vad. Totusi,mie personal n-a reusit sa-mi atraga interesul si m-a plictisit groaznic. De obicei imi plac si filmele de genul, dialog, monotonie, dar asta chiar nu m-a atras cu nimic. Nici atmosfera. nici joc actoricesc, absolut nimic.
2 5
augustin_bayern_rotar pe 25 martie 2018 16:36
casey e cu 2 clase peste dicaprio,daca vorbim de actorie
sabinalin pe 12 Februarie 2017 12:58
Sa nu-i dea Domnul omului mai mult decat poate duce... Nu putem sa le evitam, exista momente de mare durere in viata, momente peste care poti trece sau pe care nu le poti depasi niciodata definitiv. E aproape imposibil de consolat un om care a pierdut pe cineva drag, el poate depasi cat de cat momentul numai daca are suficienta forta interioara iar pentru un barbat e intotdeauna mai complicat pentru ca, nu-i asa, barbatii n-au voie sa planga niciodata. Teribil de emotionant acest "Manchester by the sea", genul de film care merge direct la suflet, genul de film care poate sa emotioneze si pietrele. Daca Oscarul din acest an la categoria "Cel mai bun actor" ar fi castigat de Casey Affleck m-as bucura, aici el are parte de un rol foarte dificil de care se achita exemplar, unul dintre acele roluri pentru care merita sa te faci actor.
2 5
Bayard pe 04 Octombrie 2016 23:42
Are cineva idee cand se lanseaza si la noi filmul asta??
2 6
mihnea_aspru95 pe 1 noiembrie 2016 17:53
Parcă vad, IAN-FEB, sau niciodată.
wildinthecountry pe 15 ianuarie 2017 08:44
O sa fie ambele in martie la cinema dar pana atunci le vedem in alta parte...:)

Spune-ţi părerea despre Manchester by the Sea

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi drama
Liste cu Manchester by the Sea
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells