Bridge of Spies

(2015)

Podul spionilor

Poster Bridge of Spies Postere Bridge of Spies

Sinopsis Bridge of Spies

Mai mult
Bridge of Spies trl 2

Podul la care face referire titlul filmului este unul real, ce face legătura între periferia fostului Berlin de Vest și centrul orașului Postdam, aflat anterior sub controlul Germaniei de Est. A primit numele de „pod al spionilor” în ani ’60, când serviciile secrete ale sovieticilor și ale americanilor schimbau prizonieri în numita locație.

Bridge of War - după un scenariu semnat de Matt Charman, recris de Joel și Ethan Coen - spune povestea primului schimb de prizonieri făcut pe pod, dar și a…

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.6
Vezi pe Hbo Max
Un premiu şi 5 nominalizări Oscar, o nominalizare Globul de Aur, un premiu şi 8 nominalizări BAFTA
Vezi toate premiile
Tom Hanks Tom Hanks James B. Donovan Alan Alda Alan Alda Thomas Watters Jr. Mark Rylance Mark Rylance Rudolf Abel
Amy Ryan Amy Ryan Mary Donovan Sebastian Koch Sebastian Koch Wolfgang Vogel Eve Hewson Eve Hewson Carol Donovan
Billy Magnussen Billy Magnussen Doug Forrester Austin Stowell Austin Stowell Francis Gary Powers Jesse Plemons Jesse Plemons Joe Murphy
Vezi toata distributia

Caseta tehnică

AKA

  • St. James Place

Produs de

DreamWorks SKG

Tip Ecran

wide

Distribuitorul international

20th Century Fox

Distribuit in Romania de

Odeon Cineplex

Țara

SUA

Site oficial

Bridge of Spies
Film disponibil pe DVD, Blu-ray în România

Box office Bridge of Spies

Weekend premieră (23.11.2015)
  • Loc 3
  • Spectatori 32.048
  • Încasări (RON) 648.435,00
Total
  • Spectatori 114.404
  • Încasări (RON) 2.231.504,00
  • Încasări (USD) 536.877,36

Părerea criticului

Gloria pe 22 Noiembrie 2015 21:15
Un erou memorabil
Podul spionilor este povestea lui James Donovan (Tom Hanks), un avocat specializat în asigurări din Brooklyn care se trezeşte aruncat în vâltoarea Războiului Rece când CIA îi solicită sprijinul pentru a negocia eliberarea pilotului american al unui avion U-2, capturat de sovietici.

Un amestec între o dramă cu avocați și un thriller politic plasat în timpul Războiul Rece, filmul Podul spionilor acoperă ambele genuri. În prima parte, Bridge of Spies se află pe marginea unui film noir, în opulentul New York al anilor '50. În cealaltă, intră în genul dramei politice, și al thriller-ului de spionaj din perioada Războiului Rece.

Protagonistul (personajul este unul real, avocatul James Donovan) pune cu succes corectitudinea mai presus de orice, plecând din lumea lovită de cultura fricii nucleare din Statele Unite, în timpul Războiului Rece… citeşte

5 2

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
marius7x pe 30 Noiembrie 2015 16:25
Excelent
Impresionant film, mai ales in 2015 cand crezi ca le-ai vazut pe toate dupa atatea filme si acum si seriale cu spioni. Scenariul este de nota 10, Tom Hanks face un rol memorabil.
18 2
conu66 pe 05 Decembrie 2015 02:29
O experiență agreabilă
Deși știam în mare relatarea istorică, filmul mi-a completat multe din întrebări.Cu un scenariu complet,un Tom Hanks matur și bine intrat în rol,decoruri elaborate și un Spielberg mai puțin preocupat de efecte ,mai mult de relatarea faptelor istorice filmul captivează,fară a mai fi nevoie de 3D ...este o poveste de viată,doar un episod din lungul război rece care a afectat 45 de ani generații întregi ! Un exemplu despre cum luciditatea și spiritul diplomatic pot salva vieți și construi punți între popoare...pare simplu dar filmul ne arată că nu a fost deloc ușor .Trebuie văzut iar lecțiile istoriei memorate !
16 2
Alezuza pe 29 Noiembrie 2015 14:04
Un film exceptional!
Mi-a placut la nebunie! Este unul dintre cele mai bune filme de anul acesta! Nu era nici o surpriza ca Speilberg se ascunde in spatele regiei, iar Tom Hanks joaca exceptional! Merita vazut! Super!
15 1
Theodor2011 pe 09 Februarie 2016 19:52
Un film despre un erou al tarii lui. Avocatul (specializat in asigurari) James B. Donovan, interpretat magistral de Tom Hanks. Erou ce a infaptuit cu succes nu doar acel schimb intre acei prizonieri: colonelul soviet nascut in UK (Regatul Unit) al carui Hobby era pictura Rudolf Abel, la schimb cu cei doi americani: Locotentul aviatiei Francis Gary Powers si tanarul studentul la economie Frederic Pryor. El, a mai contribuit si la eliberarea in vara anului 1962 a 9703 prizonieri conationali retinuti dupa invazia din golful porcilor (tentativă eșuată a guvernului american de a răsturna regimul comunist cubanez)
Fusese trimis in Cuba sa discute/negocieze cu Fidel Castro de insus presedintele John F. Kennedy ca urmare a succesului in schimbul de prizonieri mai sus amintit. Un film regizat de marele Steven Spielberg, va fi din start, in proportie de 80%, un film de succes. Tom… citeşte

12 0
naski2000 pe 05 Decembrie 2015 20:27
L-am vazut . Ce sa zic....daca in locul lui Tom Hanks era un alt actor sunt convins ca parerea despre film nu mai era atat de grozava. Nici asa parerea mea despre film nu e una grozava. Ciudat modul de prezentare al tratamentului aplicat de americani spionilor rusi : " As dori sa primesc ustensile pentru desen si tigari "... comanda spionul captiv avocatului sau. Le primeste, e imbracat in tricou si sort albe, celula e super, gardienii sunt baieti draguti. Nici un interogatoriu cu " becu'n ochi" nici o bataie, nici un dus cu furtunul de la hidrant....Rusii il chinuie putin pe pilotul american da' nu prea tare...Oare pe la Guantanamo asa o fi , sau prin Siberia???
11 2
leo26 pe 9 aprilie 2016 23:50
Bine punctat tot ce ai spus, realitatea e cu totul alta.
cernasev_carmen pe 29 Noiembrie 2015 20:32
Memorabil
Frumos filmul prin prisma faptului istoric. Arata trista perioada , angoasele societatii din acea perioada. Mai ales cei care au trait in perioada Razboiului Rece , in perioada comunismului pot intelege mult mai profund acest film.
10 1
serban_ionescu pe 13 iunie 2016 21:20
Cei mai tineri dintre care unii nici nu erau nascuti in perioada razboiului rece, daca doresc sa vada un film mult mai comercial, dar totusi FOARTE BUN si DELOC EXAGERAT IN PRINCIPIU din aceeasi perioada a razboiului rece, actiunea deosebit de antrenanta si cu foarte multa aventura pe care o urmaresti "cu sufletul la gura", le recomand cu multa caldura filmul GULAG cu actorul David Keith in rolul principal si a carui actiune se desfasoara imediat inaintea inceperii Olimpiadei Jocurilor sportive de vara de la Moscova din anul 1980 si in perioada urmatoare intr-un lagar de munca din Siberia pentru condamnatii politici de catre regimul bolsevic ruso-KGB-ist din acele vremuri. Practic filmului nu-i lipseste absolut niciun ingredient pentru amatorii genului actiune, aventura si suspans si care in plus este si foarte bine ancorat IN REALITATEA perioadei razboiului rece din patria bolsevismului initial care ulterior s-a revarsat prin forta armelor cotropitoare in toata Europa estica, unde tot prin forta A IMPUS formarea LAGARULUI CONCENTRATIONAR BOLSEVIC CORTINA DE FIER, adevarata inchisoare a tuturor popoarelor est-europene OBLIGATE sa suporte acest regim DE TEROARE si lipsa totala a libertatii in jur de 1/2 de secol XX !
serban_ionescu pe 13 iunie 2016 21:37
Filmul "GULAG", aparut pe ecrane in anul 1985, inca se pare netradus online in limba romana si SE PARE inca nedifuzat nici online in Romania desi regimul bolsevico-ceausist a cazut OFICIAL inca din 22 decembrie 1989, a putut totusi fi vizionat CLANDESTIN in Romania pe casete video si tradus verbal tot CLANDESTIN desigur, chiar si inainte de 1990 ! Este un film thriler, de actiune, aventuri si suspans foarte bine realizat, a carui desfasurare are loc in anul 1980, in perioada razboiului rece, in timpul si dupa Olimpiada de vara de la Moscova, oglindind marsaviile de care s-a folosit aparatul de propaganda bolsevic al KGB-ului din aceea perioada pentru a denigra propagandistic si PROFUND MINCINOS lumea libera si democratica occidentala de peste ocean, folosindu-se pentru acest scop marsav, fara absolut niciun scrupul de un sportiv absolut nevinovat venit de peste ocean sa concureze pe cont propriu la Olimpiada moscovita de vara din anul 1980. Filmul oglindeste printr-o realizare foarte buna atmosfera dictatorial-bolsevica de ura profunda din acea perioada fata de tot ceea ce reprezenta lumea libera si democratica din afara lagarului concentrationar bolsevic al cortinei de fier. Sunt sigur ca achizitionarea acestui film FOARTE BUN la o calitate imagistica cat mai buna, inclusiv cu traducerea lui in limba romana si difuzarea lui calitativ superioara in mediul online cel putin, ar reprezenta un mare plus pentru cinemagia romaneasca !
Piratu pe 07 Noiembrie 2015 01:23
parere pre-vizionare
Bridge of Spies deja ruleaza in Statele Unite iar critici de film sunt multumiti de cum se prezinta noua poveste a regizorului „blockbuster”, Steven Spielberg, care din orice face o mina de aur. Din cate am observat a avut o lansare timida, aproape incognito, parca ar vrea sa ramana in atmosfera spionajului, adica sa treaca neobservat.

Tom Hanks se face remarcat printr-o misiune grea dar pe masura lui, chiar is curios daca ocheste pentru o nominalizare la Oscarurile ce vin peste noi cat de curand.

Orice ar fi atmosfera Razboiului Rece luata intr-o maniera serioasa parca nu s-a mai ivit pe marele ecran de ceva vreme si cu siguranta ii voi face o vizita la cinematograf. Sunt convins ca expunerea va fi una grandioasa cu o imagine ce readuce trecutul in prezent asa cum Spielberg a facut-o si in ale sale ultime doua filme istorice: Lincoln (2012) si War Horse… citeşte

6 0
naski2000 pe 5 decembrie 2015 20:38
Oricare ar fi regizorul, atmosfera Razboiului Rece e greu de transpus pe marele ecran. Practic nu o sa ai parte de prea multe impuscaturi sau batai, deci ceea ce " prinde" cel mai tare la public nu prea exista. Trebuie o distributie de exceptie si o intriga pe masura ca sa fii captivat de un film de acest gen. Spy Game cu Redford si Pitt le-a avut pe amndoua, de aceea e un film de top in aceasta categorie si nu numai. Din pacate Bridge of Spies are o intriga interesanta dar prezentata destul " subtire " . Jocul lui Hanks e pe masura talentului sau, mai mult nu putea scoate din acest film. Nota 8 lui Hanks...
Victorrr pe 16 Decembrie 2015 20:52
Un film bun cu un scenariu bun, dupa fapte reale. Intr-adevar, nu e un film pentru cei care cauta impuscaturi si efecte speciale. E o drama despre curajul unui om ce-si iubeste tara si ce este in stare sa faca pentru ea. Si despre sistemul de justitie, daca se poate spune asa (eh, asta e mai mult la inceput).
5 0
AdriAdrianna98 pe 30 Decembrie 2015 19:55
Superb film... O poveste emotionanta, plina de actiune, un thriiler de exceptie. Nu ma asteptam sa mai descopar filme asa bune in 2015. Tot respectul pentru actori, o prestatie si un decor impecabil. NU-l ratati!
5 6
Ghemot pe 30 Ianuarie 2016 02:35
Un film extraordinar! Poate e puţin deplasat să spun că e capodoperă, dar cel puţin, pe gustul meu este un film de nota 10!
Dincolo de Spielberg şi Hanks, filmul în sine este foarte bun!

4 0
catalin_ionut_23 pe 30 Noiembrie 2015 17:27
Superb film,recomand!
Foarte bun filmul ,mi-a placut foarte mult ,povestea este una adevarata care te impresionaza .A fost o placere sa vad acest film la cinema ,este un film de nota 10,pe care il recomand,si care merita chiar si a doua vizionare.
4 0
Manusa pe 01 Decembrie 2015 09:55
Tom Hanks si Mark Rylance si-au jucat rolurile perfect, dupa parerea mea, intr-un film foarte bun care ne dezvaluie o poveste tensionanta din timpul Razboiului Rece. Un film istoric, biografic care probabil nu este pe gustul oricarui cinefil, nu are o actiune intensa, dupa cum am observat in sala de cinema, unde patru persoane au plecat dupa doar 20 de minute din film.
Mie unul mi-a placut si ma repet am remarcat prestatia celor doi actori, in special a lui Tom Hanks. Un film pe care il recomand.

4 1
xerses pe 18 Decembrie 2015 22:15
Ce mi-a placut acest film! Si chiar nu sunt fan al filmelor cu spioni...
3 2
pst35 pe 29 Noiembrie 2015 22:44
Foarte bun, jpcul actorilor foarte bun, povestea impresionanta...
3 2
catalinabalan pe 04 Decembrie 2015 18:02
culmea plictiselii
a fost cel mai plictisitor film pe care l-am vazut in viata mea. nu exista punct culminant in acest film. plictiseala cronica. iubitul meu, care este cinefil, a adormit in sala de cinema la acest film. extrem de slab
3 36
leonard_picu pe 28 decembrie 2015 22:18
iubitul tau era obosit de la altceva...sigur nu a dormit cu tine in noaptea aia :))))))
Theodor2011 pe 24 iunie 2016 08:55
Este doar parerea ei. Eu, ii respect opinia (este dreptul ei sa si-o exprime) Este de apreciat faptul ca a fost sincera.

Spune-ţi părerea despre Bridge of Spies

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Bridge of Spies
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells