Filmele preferate ale regizorilor de top. La ce se uită Steven Spielberg, James Cameron sau Tim Burton?

de Georgiana Dorobanțu în 20 Aug 2020
Pe listă se află filme precum Resident Evil, Dawn of the Dead sau Planet of the Apes

Te-ai întrebat vreodată la ce filme preferă regizorii să se uite în timpul lor liber? Probabil te-ai gândit că sunt filme artistice pretențioase, de care n-ai auzit niciodată. Dar se pare că cei mai apreciați regizori ai lumii sunt la fel de fascinați de producțiile comerciale ca și cinefilii de rând.

Quentin Tarantino (a regizat: Pulp Fiction, Inglourious Basterds, Once Upon a Time in Hollywood).

Crawl, lansat în 2019, a devenit filmul favorit al lui Quentin Tarantino. Judecând după rating-uri, publicul nu a fost prea încântat de această producție. Cu toate acestea, regizorul a subliniat faptul că „l-a impresionat din toate punctele de vedere, din perspectivă pur cinematografică”.

În filmul Crawl, Florida este lovită de un uragan de gradul 5. Haley, o înotătoare începătoare, nu își poate contacta tatăl și suspectează că s-a întâmplat ceva grav. Aceasta îl caută la casa de vacanță a familiei, situată pe lacul Coral. Își găsește tatăl rănit și inconștient. Haley încearcă să își scoată tatăl de acolo, dar întâlnește un aligator imens.

Woody Allen (a regizat Love and Death, To Rome with Love, Café Society)

Summer with Monika (1954), al regizorului suedez Ingmar Bergman, este unul dintre filmele favorite ale lui Woody Allen.

Personajele principale, Monika și Harry, sunt doi tineri care se confruntă cu numeroase dificultăți. Pentru că viețile lor nu sunt deloc așa cum s-ar fi așteptat, cei doi decid să scape de condițiile dificile și să înceapă o nouă viață împreună. Îndrăgostiții continuă să se bucure unul de celălalt pentru o vreme și visează la un viitor fericit. Dar pe măsură ce se confruntă cu lipsa banilor și a alimentelor, dragostea este înlocuită oboseală și dezamăgire, ceea ce le schimbă relația pentru totdeauna.

Christopher Nolan (a regizat The Dark Knight, Inception, Interstellar)

Christopher Nolan a fost impresionat de un film numit First Man. Filmul biografic spune povestea lui Neil Armstrong, primul om care a ajuns pe Lună. Povestea este completată de detaliile vieții de familie a lui Armstrong și dificultățile prin care a trecut înainte de a cuceri spațiul.

Tim Burton (a regizat Edward Scissorhands, Sleepy Hollow, Batman)

Tim Burton a fost atât de impresionat de filmul Planet of the Apes încât a decis să facă propria versiune a acestui film în anul 2001.
O navă spațială trimisă de pe Pământ se păbușește pe o planetă necunoscută, într-un viitor îndepărtat. Comandantul Taylor și colegii săi pleacă într-o misiune de recunoaștere și sunt capturați de maimuțe inteligente. Primatele poartă haine, au arme și vânează oameni. Taylor, unul dintre puținii oameni care au supraviețuit, evadează din captivitate. Dar libertatea nou dobândită îl va face să descopere un adevăr șocant.

James Cameron (a regizat Titanic, Avatar, The Terminator)

James Cameron a declarat că Resident Evil este „plăcerea lui vinovată”.
În filmul Resident Evil, cineva fură o fiolă cu un virus secret, pe care apoi o sparge intenționat în laborator. Virusul este periculos pentru că transformă instant oamenii în zombi. Personajul principal, Alice, trebuie să-și amintească ce legătură are cu cele întâmplate și să oprească răspândirea virusului în numai câteva ore.
De asemenea, Cameron este un fan al filmului Gravity, despre care spune că este cel mai bun film despre spațiu făcut vreodată.

Peter Jackson (a regizat Trilogia The Lord of the Rings, King Kong, The Lovely Bones)

Regizorul trilogiei The Lord of The Rings preferă filmul Dawn of the Dead, regizat de George A. Romero și lansat în anul 1978. În acest film apocaliptic, haosul cuprinde totul, iar numărul zombilor crește tot mai mult. Patru persoane părăsesc orașul cu un elicopter și se adăpostesc într-un complex comercial. Personajele încearcă să elimine toți zombii din mall, dar nu suspectează că vor avea parte și de alte dificultăți.

Steven Spielberg (a regizat E.T. the Extra-Terrestrial, The Terminal, Bridge of Spies)

Unul dintre filmele preferate ale lui Steven Spielberg este Russian Ark, al regizorului rus Alexander Sokurov.
Filmul spune povestea Muzeului Ermitaj din Sankt Petersburg. Un călător în timp, care provine din timpurile noastre, apare brusc în muzeu. Nimeni nu îl poate vedea, dar toată lumea îl aude. Acesta își pune întrebări precum „Este totul o farsă? Sau ar trebui să am un rol aici?” Pe măsură ce se plimbă pe holuri, întâlnește un francez care la rândul său este călător în timp și vine din secolul XIX. Împreună, cei doi călătoresc de-a lungul secolelor, îi întâlnesc pe cei care au trăit la Ermitaj și discută despre ceea ce văd.

 

Foto: Hepta

Exploreaza subiecte similare:

Pulp Fiction, Inglourious Basterds, Once Upon a Time in Hollywood, Quentin Tarantino, Crawl, Woody Allen, Sommaren med Monika, Christopher Nolan, Love and Death, To Rome with Love, Café Society, The Dark Knight, Inception, Interstellar, Neil Armstrong, First Man, Tim Burton, Edward Scissorhands, Sleepy Hollow, batman, Planet of the Apes, James Cameron, titanic, Avatar, the terminator, Resident Evil, Gravity, Peter Jackson, king kong, The Lovely Bones, Dawn of the Dead, Steven Spielberg, E.T. The Extra-Terrestrial, The Terminal, Bridge of Spies, Russkiy kovcheg, Aleksandr Sokurov

Alte știri din cinema

Următorul blockbuster cu Brad Pitt în rolul principal va fi...

Pitt, Jerry Bruckheimer şi echipa lui Top Gun 2 fac un film IMAX care ar trebui să spulbere Jurassic World 4

Fenomenul Yellowstone: blestemul pământului

Câteva vorbe despre acest Dallas modern, ajuns la o audienţă globală de 100 de milioane de spectatori

Tracker/Urmăritorul: supradoză de Americana

Câteva explicaţii ale popularităţii globale a serialului cu Justin Hartley

Reacţii la The Acolyte, serialul al cărui rating este dezactivat pe Imdb

Serialul Star Wars este disponibil de azi pe Disney+, şi în România

Părerea ta

Spune-ţi părerea
into_the_labyrinth pe 20 august 2020 21:31
Într-adevăr, şi eu m-aş fi aşteptat la filme din categoria celor ”pretenţioase”, poate chiar necunoscute publicului larg. Însă cred că o explicaţie ar putea fi aceea că, din punctul de vedere al unui regizor, un film care nouă ni se pare comercial (sau chiar banal într-o anumită măsură) poate ascunde detalii, tehnici şi imagini care pentru el sunt relevante, iar noi nu le sesizăm.
Cretzulynne pe 21 august 2020 14:18
Chiar se potrivesc filmele cu personalitățile lor...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells