Articole Aliens in the Attic

(2009)

Extratereștrii din mansardă

Despre echipa de producție

JOHN SCHULTZ (Regia) și-a început cariera cinematografică în 1995 cu lungul documentar "The Making of Jurassic Park" de Steven Spielberg. În 1996, Schultz a scris, regizat și produs "Bandwagon" în orașul natal Raleigh din Carolina de Nord, marcând debutul său în filme artistice. "Bandwagon" a fost selectat în competiția de la Festivalul de Film Sundance.
De atunci, Schultz a regizat trei filme pentru Twentieth Century Fox - comedia romantică "Drive Me Crazy", cu Melissa Joan Hart; comedia despre sport "Like Mike" cu Bow Wow și acum "Extratereștrii din mansardă". În 2003, a scris și regizat filmul independent "When Zachary Beaver Came to Town", care a avut premiera la Festivalul de Film Tribeca din New York. În 2005 a regizat comedia de familie "The Honeymooners" cu Cedric the Entertainer.


MARK BURTON (Scenarist, co-scriitor) este scenarist stabilit în Marea Britanie cu o carieră variată în film și TV de ambele părți ale Atlanticului. A scris mult pentru serialele de comedie britanice, fiind și unul din principalii scenariști al satirei de lungă durată "Have I Got News For You".
După ce a mai scris câteva dialoguri pentru filmul de animație "Chicken Run", Burton a co-scris cu DreamWorks filmul de succes "Madagascar". A urmat un contract pentru două filme cu DreamWorks, după care Burton a avut șansa să co-scrie "Wallace & Gromit: Curse of the Were-rabbit", filmul laureat cu Oscar al lui Aardman.

ADAM F. GOLDBERG (Co-scriitor) este scenarist pentru film și televiziune în Los Angeles. Scenariile sale includ: Fanboys", "The Jetsons", "Revenge of the Nerds", "How to Train Your Dragon" și "The Muppet Wizard of Oz". În prezent produce filmele "Bobism", "Night of the Living Dorks" și "Jeff the Immortal".

BARRY JOSEPHSON (producător) este un veteran în industria de divertisment, cu o experiență bogată și diversă.
Recentele succese de la box office ale casei sale de producție Josephson Entertainment includ filmul nominalizat la Oscar de la Disney "Enchanted", "Hide and Seek" cu Robert De Niro, Dakota Fanning, Elisabeth Shue și Famke Janssen; "Like Mike" de la 20th Century Fox; și "The Ladykillers", scris și regizat de Frații Coen, cu Tom Hanks; și "Wild Wild West" cu Will Smith.

DON BURGESS (Imaginea) este un cineast nominalizat la Oscar pentru munca sa din mult aclamatul "Forrest Gump", pentru care a primit, de asemenea, o nominalizare la American Society of Cinematographers și o nominalizare la BAFTA. A mai primit un Premiu Cable ACE pentru cea mai bună imagine pentru filmul lui Robert Zemeckis pentru televiziune, "Tales from the Crypt" .
Printre filmele artistice se numără "Spider-Man", "Terminator 3", "Cast Away", "What Lies Beneath", "Contact", "Forget Paris", "Radio", "13 Going on 30", "The Polar Express", "Christmas with the Kranks" și "Fools Gold."

BARRY CHUSID (Scenografia) a fost scenograf la "Serenity", "Zoom" și "The Last Mimzy." În 2004 a creat designul în blockbusterul lui Roland Emmerich, "The Day After Tomorrow, de la Twentieth Century Fox.
Ca director de creație, Chusid a lucrat la "Domestic Disturbance", "The Patriot", "Mystery Men", "The Thirteenth Floor", "Blade", "Anaconda" și "Last Man Standing". Chusid și-a început cariera ca designer de platou la filmele "Son in Law" și "Wyatt Earp."


JOHN PACE (Montaj) a mai colaborat cu regizorul filmului "Extratereștrii din mansardă" John Schultz și producătorul Barry Josephson la filmul "Like Mike". De asemenea, el a montat filmul lui Schultz "Drive Me Crazy", plus "The Honeymooners", "When Zachary Beaver Came to Town", și alte câteva filme artistice, documentare și episoade de televiziune.

JOHN DEBNEY (Muzica) a câștigat o nominalizare la Oscar pentru coloana sonoră din filmul fenomen al lui Mel Gibson, "The Passion of the Christ." Muzica lui Debney a fost recent auzită în "Evan Almighty", "Barnyard", "The Ant Bully", "Idlewild", "Everyone’s Hero", "Georgia Rule"; și va fi auzită în curând în jocul video "Lair" și în filmele "My Best Friend’s Girl", "Swing Vote" și "Sin City 2."
Debney a lucrat în nenumărate rânduri cu regizori de vază, inclusiv cu Garry Marshall la "The Princess Diaries", "The Princess Diaries 2: Royal Engagement" și "Raising Helen"; cu Robert Rodriguez la "Spy Kids", "Spy Kids 2: Island of Lost Dreams", "Sin City" și "The Adventures of Sharkboy and Lavagirl 3-D"; cu Jon Favreau la "Elf" și "Zathura"; și cu Tom Shadyac la "Liar Liar", "Dragonfly" și "Bruce Almighty."

Nenumăratele sale merite cinematografice includ "The Pacifier", "Swimfan", "The Scorpion King", "Snow Dogs", "Jimmy Neutron: Boy Genius", "Scary Movie 2", "Cats & Dogs", "Heartbreakers", "The Emperor’s New Groove", "End of Days", "Inspector Gadget", "Paulie", "I Know What You Did Last Summer", "The Relic", "Little Giants" și "Hocus Pocus", astea fiind doar câteva.

Pregătirea clasică de compozitor a lui Debney l-a ajutat să scoată în evidență interpretările live. A dirijat câteva dintre cele mai mari orchestre din lume (interpretând compozițiile sale originale) și l-a recrutat pe violonistul Joshua Bell ca să-i interpreteze coloana sonoră din "Dreamer: Inspired by a True Story" și pe legendarul trompetist Arturo Sandoval pentru muzica din "Idlewild". După succesul din "The Passion of the Christ", a ținut în premieră simfonia "The Passion of the Christ" la Roma, cu un cor de 83 de persoane și o orchestră din 96 de instrumente.
În semn de recunoaștere pentru realizările sale, Debney, la numai vreo 40 și ceva de ani, a primit prestigiosul premiu pentru realizările de-o viață Henry Mancini în 2005.

Prezentare Despre distribuție
jinglebells