Articole Abduction

(2011)

Răpirea

Despre distribuție și echipa de producție

Cu un talent înnăscut, TAYLOR LAUTNER (Nathan), se impune rapid in lumea filmului. In aceasta toamna, Lautner va relua rolul de 'Jacob Black' alaturi de Kristen Stewart și Robert Pattinson în filmul "Saga Amurg: Zori de Zi, Partea I" care va fi lansat de Summit Entertainment, pe 18 noiembrie. În 2010, Lautner a jucat în producția "Ziua Îndrăgostiților", a celor de la Warner Bros. În film, regizat de Gary Marshall, Lautner joacă într-o distribuție fără roluri principale, alături de Jessica Biel, Bradley Cooper, Patrick Dempsey, Jennifer Garner și Anne Hathaway, Ashton Kutcher și Julia Roberts. Lautner a dat lovitura în anul 2005 când, la vârsta de 13 ani, a primit rolul 'Băiatului Rechin', în filmul regizat de Robert Rodriguez

'Aventurile lui Sharkboy și Lavagirl în 3-D '. După câteva luni, a dat o probă, unde a obținut rolul lui 'Eliot', fiu rivalului lui Steve Martin, 'Jimmy Murtaugh', în filmul de familie "Cu duzina e mai ieftin 2."
Printre serialele TV în care a jucat Lautner se numără "Nevasta-mea și copiii," "Summerland", "The Bernie Mac Show" și "The Nick and Jessica Variety Hour."

A început să studieze karate la varsta de 6 ani și a castigat mai multe turnee pana la vârsta de 7 ani. A urmat apoi campionatul mondial de arte martiale pentru juniori, unde a câștigat trei medalii de aur. A continuat apoi să prospere în ale artelor marțiale. În 2003, pe când avea 11 ani, a obținut locul 1 in lume la mai multe categorii și anul următor a evoluat în trei campionate mondiale pentru juniori, cu centura lui neagră.

LILY COLLINS (Karen) este o actriță în ascensiune la Hollywood. Collins a debutat în cinematografie în anul 2010 în cadrul Premiilor Academiei Americane de Film, nominalizată pentru filmul "Povestea unui campion," alături de câștigătoarea premiului Oscar Sandra Bullock și de Tim McGraw. Filmul, inspirat după cartea lui Michael Lewis, "Povestea unui campion:Evoluția unui joc," povestește viața unui adolescent care este recrutat de către un colegiu, unde obține o bursă sportivă, ulterior fiind educat în stilul atletic și academic de succes al celor de la NFL.

Collins se laudă cu cel mai recent rol de 'Albă ca Zăpada', în mult așteptata producție "The Brothers Grimm: Snow White." În film, Lily este rivala câștigătoarei Premiilor Academiei Americane de Film, Julia Roberts și a lui Armie Hammer. Filmul are premiera programată pe data de 16 martie 2012.

Collins a apărut pe micile ecrane în 2009 în ultimele două episoade din primul sezon al dramei "90210." Collins are multe pasiuni. Este ziaristă și prezentatoare tv cu experiență. A prezentat inaugurarea prezidențială difuzată pe Nickelodeon ,împreună cu Convenția națională democratică și republicană pentru revista Seventeen. A scris de asemenea și pentru revista CosmoGIRL!, a fost gazda emisiunilor de pe postul Nickelodeon, "Hollywood Hang" și "Countdown to Kids' Choice!" (pre-showul unic al premiilor Kids' Choice Awards de pe postul Nickelodeon, din anul 2009), precum și a showului "Live from the Red Carpet at the Oscars", transmis pe postul E!Network.

Collins a participat în anul 2008 la premiile spaniole "Glamour" din Madrid, unde a primit premiul pentru "Cel Mai Bun Model Internațional ." De asemenea, a obținut premiul pentru "One to watch" în cadrul premiilor Young Hollywood Awards, pentru succesul ei ca prezentatoare. Collins a fost de asemenea gazda celei de-a 5-a ediții a premiilor Hollywood Style Awards date de revista Hollywood Life Magazine, în Los Angeles. Seara a găzduit vedete, stiliști și designeri, printre care Rachel Bilson, Jessica Simpson și Monique Lhuillier.
Collins și-a descoperit pasiunea pentru jurnalism la vârsta de 15 ani, când a început să lucreze pentru celebra revistă de modă Ellegirl UK, unde a scris o pagină destinată trendurilor de ultimă oră de la Hollywood și despre locurile de distracție din Los Angeles.
În prezent, Collins locuiește în Los Angeles.

ALFRED MOLINA (Burton) este un actor consacrat ale cărui roluri diversificate și premiate, au dus la o carieră lungă și triumfătoare în cinematografie, televiziune și pe scenă. Prioritară fiind apariția în "Lege și ordine: Los Angeles",difuzat pe postul NBC și produs de Dick Wolf, a jucat în controversatul film "O lecție de viață" în anul 2010 și a filmat de curând pentru o comedie transmisă pe BBC "Roger&Val Have Just Got In."

În toamna anului 2009, dl Molina a debutat în Regatul Unit în producția "Red" a casei de producție Donmar Warehouse, care a debutat pe Broadway în aprilie 2010. A primit premiul pentru artă dramatică datorită rolului din "Red." În vara anului 2010, dl Molina a jucat în 2 filme lansate de Disney și produse de Jerry Bruckheimer, "Prințul Persiei" și "Ucenicul Vrăjitor."

În anul 2002, Molina a câștigat laude și nominalizări pentru multe premii prestigioase cum ar fi Cel Mai Bun Rol Secundar, pentru rolul său din "Frieda" rivalul actriței nominalizate la Oscar Salma Hayek. Cele mai recente roluri includ "Pantera roz 2" rivalul lui Steve Martin și "Furtuna," regizat de Julie Taymor, alături de Helen Mireen și Russell Brand.

În anul 1979, a primit critici (și un premiu Plays and Players pentru Cel Mai Promițător Actor Debutant) pentru rolul 'Maniacul' în "Moartea accidentală a unui anarhist" care a rulat în cinematograful Half Moon din Londra. Doi ani mai târziu, și-a făcut debutul în cinematografia americană, jucând în filmul " Indiana Jones și Căutătorii arcei pierdut" și în "Ciuliți-vă urechile!", regizat de Stephen Frears.

Cariera lui Molina a continuat să prospere în ultimii 10 ani, jucând în filmul "Aprilie Fermecat", regizat de Mike Newell's, în "Procesul", regizat de David Jones în anul 1993, o adaptare după romanul lui Kafka și în "Numai cu fiica mea!". De asemenea a jucat în "Maverick" și a jucat rolul mic dar esențial al unui dealer nebun de droguri, în filmul nominalizat la Oscar " Jurnalul unei vedete de film porno," regizat de Paul Thomas Anderson. Molina a mai colaborat cu Anderson, în drama epică "Magnolia", adunând nominalizări la festivalul SAG pentru ambele roluri.

Printre alte filme în care a jucat în ultimii 10 ani se numără: "Specii," " Omul care știa prea puțin," “Anna Karenina,” regizat de Bernard Rose, "Celebritate," regizat de Woody Allen, și "Impostorii," regizat de Stanley Tucci.
Alte roluri importante din piese de teatru includ rolurile în producțiile Broadway "Scripcarul de pe acoperiș" și " The Cherry Orchard, în care era rivalul lui Annette Bening" pentru care a fost nominalizat la premiile Tony.

Actorul nominalizat la Globul de Aur, premiile BAFTA, Critic's Circle, JASON ISAACS (Kevin) a fost distribuit de curând în drama "Awake,"o producție NBC, în care va fi și producător. Filmările vor începe august, anul acesta în Los Angeles. Va juca alături de Maria Bello și Wilmer Valderrama.

Isaacs a jucat de curând alături de Matt Damon, în thrillerul de acțiune "Zona verde," regizat de Paul Greengrass și în filmul independent "Schelete." În plus, și-a împrumutat vocea în animația "Mașini 2", produs de Disney, iar în 2011 îl vom vedea în SF-ul " Green Lantern: Emerald Knights ." Jason și-a făcut de curând apariția în seria BBC
"Case Histories ", bazat pe romanul de acțiune best-seller scris de Kate Atkinson, în care joacă rolul detectivului clasic, 'Jackson Brodie.'

Vara aceasta revine în rolul lui 'Lucius Malfoy,' îngâmfatul de altădată ,Death Eater, pe care l-a interpretat în prealabil în "Harry Potter și Ordinul Phoenix"și în " Harry Potter și Talismanele Morții: Partea I ."
Născut în Liverpool, Anglia, Iaacs a urmat Universitatea Bristol, de unde a debutat în peste 20 de piese de teatru.

JOHN SINGLETON (Regizor) are deosebitul privilegiu de a fi cea mai tânără persoană(la vârsta de 24 de ani) și primul afro-american nominalizat la categoria Cel mai Tânăr Regizor în cadrul Premiilor Academiei de Film. Primul său lungmetraj " Băieții din cartier " din anul 1991, prezintă luptele duse în sudul Los Angeles-ului, publicului tradițional. A fost avut un succes decisiv de box-office, succes care i-a adus nominalizări la premiile Oscar pentru Cel mai Bun Regizor și Cel Mai Bun Scenariu. Printre alte filme în care a fost scenarist/regizor/producător, se numără: " Poezie și singurătate ," " Strategia supraviețuirii ," " Shaft," și " Băiețelul ". A regizat de asemenea "Masacrul din Rosewood," "Mai furios, mai iute," și "Patru frați." Cu ajutorul casei sale de producție New Deal Production, a realizat filmele cu buget redus "Pe urmele unui idol," "Suspinul șarpelui negru," și "Moștenire fatală." Singleton este absolventul Școlii de Artă cinematografică a Universității din California de sud.

SHAWN CHRISTENSEN (Scriitor) este muzician/scriitor/regizor stabilit în New York. A absolvit colegiul Pratt, specializat în ilustrație, și cu o pregătire minimă în proiectare grafică. După ce a terminat facultatea, a vândut tablouri, pentru a se întreține, până să-și întemeieze o formație indie-rock numită Stellastarr, și să semneze cu casa de discuri RCA Rercords, în 2003. În timp ce își promovau primul album, Shawn a colaborat la realizarea scenariului "Sidney Hall" împreună cu Jason Dolan, pe care l-a vândut casei de producție Scott Free Production. A făcut apoi speculă cu scenariul "Karma Coalition" vânzându-l celor de la Warner Brothers. Shawn și Jason au mai scris și produs lungmetrajul"Enter Nowhere", în care joacă Sara Praxton și Scott Eastwood. "Enter Nowhere" are programată premiera în această toamnă, la festivalul ScreamFest în Los Angeles.

Shawn va regiza “Sidney Hall.” Între cele mai recente filme ale sale, se regăsesc două scurtmetraje, printre care filmul "Brink", care a fost o alegere oficială a Festivalului de Film Tribecca din anul 2011 și "Curfew" care în prezent este în faza de post-producție.

DOUG DAVISON (Producător) s-a făcut pentru prima oară remarcat la Hollywood prin succesul răsunător al thrillerului despre o casă bântuită "Blestemul" , care a avuto în rolul principal pe Sarah Michelle Gellar, film bazat pe thrillerul japonez "Ju-On" regizat de Takashi Shimizu. Filmul de box office deține in prezent recordul pentru cele mai mari încasări in primul weekend ale unui film de groază de la lansarea sa din Octombrie 2004,ajungând la încasări brute de peste 187 de milioane de dolari în întreaga lume."Blestemul 2" a fost lansat in Octombrie 2006, avându-le în rolurile principale pe Amber Tamblyn și Sarah Michelle Gellar , regizat de Takashi Shimizu, ajungând in topul box office-ului cu încasări de 22 de milioane de dolari în primul weekend.

Tot în luna Octombrie 2006 a apărut și filmul "Cârtița" , un thriller produs de Warner Bros avându-l ca producător executiv pe Davison , regizat de Martin Scorsese, cu Jack Nicholson, Matt Damon și Leonardo DiCaprio în rolurile principale. Filmul a avut încasări de 27 de milioane de dolari in weekend-ul de deschidere si peste 289 de milioane de dolari in toata lumea. Filmul a ajuns sa câștige patru Premii ale Academiei pentru cea mai buna imagine, cel mai bun regizor, cel mai bun scenariu si cele mai bune realizări de editare. Davidson a produs "Blestemul" si "Cârtița" la Vertigo Entertainment, o companie de producție la care a fost co-fondator in 2001 si pe care a condus-o până în 2010. De atunci a făcut tot posibilul pentru a da naștere unei noi societăți, Quadrant Pictures, înființată în Septembrie 2011.

Davison, originar din Washington, D.C, a urmat școala Hotchkiss după care facultatea Hamilton din partea de nord a New York-ului. După obținerea licenței în literatură engleză, s-a reîntors în New York City, unde a continuat să lucreze în industria filmului. Pentru început a lucrat ca asistent de producție la "Greu de ucis 3" , după care cititor de scenariu pentru New Line Cinema. Până să se mute la Los Angeles, Davison a lucrat pentru William Morris si apoi pentru Mad Chance Productions unde, sub îndrumarea lui Andrew Lazar, a lucrat ca director de dezvoltare înainte de a ajunge directorul de producție al companiei. În timp ce lucra pentru Mad Chance , Davison a mai lucrat la filme precum : "Seniorii Spațiului", regizat de Clint Eastwood";"Câini și Pisici";"Scăpați de Smart"; si la debutul regizoral al lui George Clooney, "Confesiunile unei minți periculoase".

Note de producție
jinglebells