Articole 10,000 BC

(2008)

10.000 î.Chr

Despre realizatori

ROLAND EMMERICH (regizor/scenarist/producator) si-a inceput cariera profesionala in Germania sa natala, unde a studiat pictura, sculptura si scenografia la Munchen. Filmul sau din studentie, intitulat The Noah’s Ark Principle, prezentat in deschidere la Festivalul Filmului de la Berlin in 1984, a fost un mare succes si a fost vandut in peste 20 de tari.

Ulterior, Emmerich si-a fondat propria sa companie de productie, Centropolis Film Productions, care a produs filmele: Making Contact (a.k.a. Joey), Ghost Chase, o comedie scrisa impreuna cu Oliver Eberle si Moon 44, tot in colaborare cu Eberle, care i-a avut ca interpreti pe Malcolm McDowell, Michael Pare, Lisa Eichhorn si Dean Devlin.

De asemenea, el a fost regizorul si producatorul executiv al filmelor: The Patriot, cu Mel Gibson si Heath Ledger, Godzilla, Stargate, Independence Day/Ziua independentei (ultimele trei in colaborare cu producatorul Dean Devlin), The Day After Tomorrow/Unde vei fi poimaine ?, cu Dennis Quaid si Jake Gyllenhaal si producatorul filmului independent intitulat Trade, cu Kevin Kline in rolul principal.

Primul sau film realizat in America a fost Universal Soldier/Soldatul universal, cu Jean-Claude Van Damme in rolul principal. Au urmat: Stargate, cu Kurt Russell si James Spader, Eight Legged Freaks si The Thirteenth Floor.

HARALD KLOSER (scenarist/producator executiv/muzica) a compus coloana sonora a unor filme ca: The Day After Tomorrow/Unde vei fi poimaine ?, in regia lui Roland Emmerich, Alien vs. Predator, Marlene, The Thirteenth Floor, Dresden, The Venice Project, After the Truth si The Harmonists.

Pentru televiziune, Kloser a colaborat la: Rudy: The Rudy Giuliani Story, RFK, Ali: An American Hero, The O.J. Simpson Story, If Looks Could Kill: The John Hawkins Story, Fatal Deception: Mrs. Lee Harvey Oswald, Dracula, Sins of the Father si Deliberate Intent.

De asemenea, Kloser a inregistrat albume impreuna cu artisti celebri precum: Al Jarreau, Elton John, José Feliciano si Tom Waits.

MARK GORDON (producator) a produs si a distribuit peste 60 de filme si programe de televiziune. El a fost distins cu Globul de Aur si cu nominalizari la Oscar si Premiul BAFTA pentru Saving Private Ryan/Salvati-l pe soldatul Ryan al lui Steven Spielberg.

Gordon a contribuit, in calitate de producator sau producator executiv, la realizarea unor filme precum: The Day After Tomorrow/Unde vei fi poimaine ?, Hostage, cu Bruce Willis, in regia lui Florent Siri; The Patriot, cu Mel Gibson in rolul principal, Speed/Cursa infernala, cu Keanu Reeves si Sandra Bullock, Winter Passing, cu Will Ferrell si Ed Harris; Crash, cu Sandra Bullock si Don Cheadle; Matador, cu Pierce Brosnan; The Painted Veil, cu Edward Norton, Laws of Attraction, cu Pierce Brosnan si Julianne Moore, in regia lui Peter Howitt, Casanova in regia lui Lasse Hallstrom, Paulie, distins cu Premiul BAFTA pentru cel mai bun film pentru copii, Broken Arrow/Operatiunea Broken Arrow cu John Travolta, Talk to Me cu Don Cheadle; The Hoax in regia lui Lasse Hallstrom, cu Richard Gere in rolul principal; Lara Croft: Tomb Raider, Wonder Boys, cu Michael Douglas, Man On the Moon/Omul de pe Luna, A Simple Plan, in regia lui Sam Raimi; Primary Colors, al lui Mike Nichols si The Jackal/Sacalul; cu Bruce Willis si Richard Gere.

UELI STEIGER (imaginea) a studiat la Universitatea din Zurich si la London International Film School. El a colaborat cu regizorul Roland Emmerich la Independence Day/Ziua independentei, The Day After Tomorrow/Unde vei fi poimaine ?, Godzilla si The Patriot.

Alte realizari ale sale sunt: Rock Star, cu Mark Wahlberg si Jennifer Aniston; Austin Powers: The Spy Who Shagged Me/Austin Powers: Spionul care mi-a tras-o, Bowfinger; Singles in regia lui Cameron Crowe, Soapdish, Some Girls; Chasers, The Hot Spot, ambele regizate de Dennis Hopper, Black Knigh, cu Martin Lawrence in rolul principal, The Lonely Maiden, cu Morgan Freeman, Christopher Walken si William H. Macy, Stealing Harvard, Rock Star, cu Mark Wahlberg si Jennifer Aniston, Just Visiting, cu Jean Reno si Christina Applegate; Bowfinger, cu Steve Martin si Eddie Murphy; Austin Powers: The Spy Who Shagged Me/Austin Powers: Spionul care mi-a tras-o, Singles, The Hot Spot in regia lui Dennis Hopper, Soapdish, Some Girls si Promised Land.

JEAN-VINCENT PUZOS (scenografia) numara printre realizarile sale filme precum: Dead Fish, cu Gary Oldman si Robert Carlyle; Lord of War, cu Nicolas Cage, The Wooden Camera; Paradise Found, cu Kiefer Sutherland si Nastassja Kinski; The Cat’s Meow in regia lui Peter Bogdanovich si Fidelity, cu Sophie Marceau.

ALEXANDER BERNER (montajul) a contribuit la realizarea unor filme ca: Perfume: The Story of a Murderer/Parfumul: Povestea unei crime, pentru care a fost distins cu German Film Award pentru cel mai bun montaj, AVP: Alien vs. Predator, Resident Evil/Experiment fatal, The Calling si Prince Valiant.

Originar din Munchen, Berner a petrecut mult timp in Israel si in Anglia, la Londra, unde a realizat documentare, filme publicitare si videoclip-uri pentru MTV. In 1996, a fost distins pentru prima data cu German Film Award pentru cel mai bun montaj, pentru filmul Schlafes Bruder (Brother of Sleep) si documentarul intitulat Wie die Zeit Vergeht (As the Time Passes).

THOMAS WANDER (muzica) este originar din Graz, Austria si a inceput sa studieze muzica la o varsta foarte frageda. In 1992, el s-a mutat la Los Angeles, unde a studiat cu o serie de compozitori de muzica de film celebri, printre care Jerry Goldsmith si David Raksin.

Printre realizarile sale se numara: The Day After Tomorrow/Unde vei fi poimaine ?, The Thirteenth Floor, Hostile Takeover, precum si cunoscutul serial TV intitulat Buffy the Vampire Slayer/Buffy, spaima vampirilor.

ODILE DICKS-MIREAUX (costumele) a colaborat la realizarea unor filme precum: “The Constant Gardener/Prietenie absoluta, cu Ralph Fiennes si Rachel Weisz; The Bank Job” in regia lui Roger Donaldson, Dean Spanley, cu Peter O’Toole, Like Minds, cu Toni Collette; Dirty Pretty Things, cu Audrey Tautou, Buffalo Soldiers, cu Joaquin Phoenix, Ed Harris si Anna Paquin; Captives, cu Julia Ormond si Tim Roth.

RENEE APRIL (costumele) a creat costumele pentru filme precum: A Night at the Museum/O noapte la muzeu, The Fountain/Fantana, in regia lui Darren Aronofsky, Pathfinder/Intre doua lumi in regia lui Marcus Nispel, The Day After Tomorrow/Unde vei fi poimaine ?, Confessions Of A Dangerous Mind, cu George Clooney, Sam Rockwell si Drew Barrymore; The Greatest Game Every Played, The Moderns, Mrs. Parker And The Vicious Circle, cu Jennifer Jason Leigh si Matthew Broderick. Children Of A Lesser God, cu William Hurt si Marlee Matlin; Agnes Of God, al lui Norman Jewison, Black Robe, al lui Bruce Beresford si Map Of The Human Heart.
Sinopsis Despre actori
jinglebells