« Înapoi la pagina festivalului

Veneţia, năpădită de rechini

de Ştefan Dobroiu in 28 Aug 2012
Veneţia, năpădită de rechini

De vreo cinci ani încoace, Veneţia insistă să trântească în selecţie şi câte o producţie 3D. Cine ştie, poate că la cei 80 de ani ai săi, festivalul chiar vrea să arate că e în ton cu tehnologia. Printre titlurile prezentate în anii anteriori au fost producţii Pixar, dar şi o convertire a originalului Nightmare Before Christmas. Anul acesta se schimbă cu totul genul şi avem întâlnire cu... rechinul din supermarket!

Bait 3D sigur nu este un film pentru fanii lui Jaws/Fălci, blockbusterul lui Steven Spielberg care a golit plajele Americii în 1975. Este pe alocuri penibil, iar relaţiile dintre personaje cu greu puteau fi gândite mai neconvingător. Dar în acelaşi timp reuşeşte să te cutremure de câteva ori pe scaunul de cinema şi într-un mod mult mai credibil decât titluri precum cele două Piranha recente.

Dacă te miră alăturarea dintre rechin şi supermarket, iată premisa filmului: un tsunami ucigător mătură plajele Australiei, iar un grup de suprevieţuitori rămâne prizonier în centrul comercial. Cu apa ajunsă până la cele mai înalte rafturi, e loc să arunci în ea şi un ditamai rechinul, iar de aici la întâlniri corp la corp şi scăpat de personaje în moduri cât mai inventive nu mai e decât un pas.

Starul filmului este Xavier Samuel (foto) şi ceva ne spune că multe fane ale lui se vor strânge pe covorul roşu mâine, când are loc proiecţia de gală a acestei co-producţii Australia-Singapore. Samuel a devenit cunoscut, cel puţin pentru o anumită parte a publicului, după ce a avut un rol împortant într-una din părţile seriei Twilight. Pe atunci complet necunoscut, iată-l acum protagonistul primului horror 3D realizat în Australia...

Ceva ne spune că filmul nu va avea un atât de mare succes în lume astfel încât să-i atragă şi atenţia unui distribuitor român, prin urmare şanse să-l vezi la cinema sunt destul de mici. Fără să fie vreo producţie de neuitat, Bait 3D reuşeşte să te ţină în priză pe alocuri, iar apoi să te surprindă într-un mod atât de exagerat, încât să nu te poţi abţine să nu aplauzi. 3D-ul este curat, iar finalul vine cu o mică surpriză vizuală, cât să te mai scurtircuiteze o dată.

În orice caz, nu Bait 3D este filmul cu care Cinemagia voia să-şi înceapă aventura veneţiană, dar unicul concurent al australianului era o producţie japoneză de cinci ore. Miercuri dimineaţă vom vedea (sau am văzut deja, depinde când citeşti acest material) The Reluctant Fundamentalist, drama indiencei Mira Nair aleasă să deschidă a 69-a ediţie a festivalului, dar şi o producţie a lui Jet Li, Tai Chi 0, care ar trebui să ne ţină la curent cu noile mişcări din artele marţiale.

Cu sprijinul

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Bayard pe 29 august 2012 12:44
Cum sa fie porcaria asta pe lista la Venetia?? :))
radu3455 pe 29 august 2012 22:25
sper sa fie bun
marcusARCUS pe 30 august 2012 00:56
Cred ca erati mai castigati daca va duceati la Penance,regardless de durata.
alex_il_fenomeno pe 10 septembrie 2012 11:46
nu cred ca Bait 3D era film de Venetia ...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells