« Înapoi la pagina festivalului

Bârfe veneţiene

de Ştefan Dobroiu in 11 Sep 2012
Bârfe veneţiene

Când ai atâtea vedete pe covorul roşu, nu se poate să nu apară şi subiecte de bârfă în timpul celui mai important festival al Italiei. Încă de când s-a anunţat selecţia şi până la aflarea palmaresului, tabloidele italiene şi chiar publicaţiile de specialitate nu au încetat să exploreze "culisele" evenimentului.

Totul a început de la anunţarea Kasiei Smutniak (foto) în funcţia de "naşă" (madrina) a festivalului, maestră de ceremonii, prezentatoare şi imagine a acestei ediţii. Presa italiană, care gustă scandalul cu mai mult voluptate decât întreg restul Europei, a speculat imediat că onoarea făcută lui Smutniak se datorează faptul că aceasta împarte mai mult decât viaţa profesională cu Domenico Procacci, unul dintre cei mai importanţi producători ai Italiei, colaborator al unor Abbas Kiarostami, Ken Loach, Emanuele Crialese sau Paolo Sorrentino.

Toate comentariile răutăcioase au încetat în momentul când Smutniak (e de origine poloneză) s-a dovedit o gazdă mai mult decât capabilă pentru ceremonia de deschidere şi celelalte evenimente publice ale festivalului. Aşa cum se întâmplă de obicei, publicaţiile de scandal s-au grăbit să laude prestaţia frumoasei Smutniak, uitând instantaneu comentariile răutăcioase.

O controversă a stârnit şi The Reluctant Fundamentalist, filmul indiencei Mira Nair prezentat în deschiderea festivalului. Cu un subiect interesant (reacţia neaşteptată a unui om de afaceri pakistanez la valul de umilinţe îndurat în SUA după 11 septembrie), dar cu o tratare destul de naivă, drama a atras atenţia tabloidelor mai mult din cauza "fălcuţelor" şi guşei lui Kate Hudson, mai rotofeie decât te-ai fi aşteptat de la această specialistă în comedii romantice. Un cronicar italian, probabil lipsit de experienţă, i-a dat şanse la Oscar lui Hudson (dacă interpretarea ei rătăcită va atrage atenţia Academiei şi va primi o nominalizare, promitem să NU ne uităm la gala din februarie 2013), spre amuzamentul celor ce au văzut-o pe Hudson în acţiune.

Filmul a revenit în atenţie când actriţa şi Naomi Watts, venită în lagună să fie alături de soţul ei Liev Schreiber, şi el pe afiş, au purtat rochii foarte asemănătoare pe covorul roşu, făcându-i pe mulţi să se întrebe dacă asistenţii lor nu s-au consultat înainte de a le alege toaletele...

Cu interpretările lor îndrăzneţe din Spring Breakers, Vanessa Hudgens şi Selena Gomez nu aveau cum să nu atragă atenţia pe Lido. A fost de-ajuns ca presa să vadă câteva imagini din filmul lui Harmony Korine, inclus în competiţia festivalului şi categoric una din surprizele ediţiei, pentru ca publicaţiile pentru adolescenţi să comenteze faptul că divele Disney sunt gata de orice pentru a face uitată imaginea lor de fete cuminţi.

Apariţia lor la festival a ridicat semne de întrebare şi pentru că Gomez a venit fără logodnicul ei Justin Bieber, aşteptat cu nerăbdare de o mulţime de fani. Justin Bieber a "venit" la festival, dar doar ca parte a apreciatului documentar Bad 25, în care povesteşte cum s-a inspirat din videoclipul lui The Way You Make Me Feel pentru unul din videoclipurile sale (am uitat care anume, că nu facem parte din publicul lui ţintă).

(corespondenţă posibilă cu ajutorul ICR Veneţia)

Cu sprijinul

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Pavel.F pe 11 septembrie 2012 16:08
astea sunt numai barfe
iiii pe 11 septembrie 2012 16:12
"Bârfe veneţiene" asa se si numeste articolul
alex_il_fenomeno pe 22 septembrie 2012 17:59
vad ca au fost destul de multi rautaciosi pe acolo...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells