Şase omuleţi GOPO au capitulat în faţa lui Poliţist, adjectiv

de Gloria Sauciuc în 30 Mar 2010
Şase omuleţi GOPO au capitulat în faţa lui Poliţist, adjectiv

Poliţist, adjectiv şi-a adjudecat luni cele mai importante şi numeroase distincţii la Gala GOPO 2010. Cea de-a patra ediţie a Premiilor Gopo - Premiile Industriei de Film din România - a avut loc la Palatul Parlamentului. Premiile au fost acordate în urma votului a 400 de profesionişti activi în industria de film autohtonă.

Luni seară şase omuleţi Gopo au plecat împreună cu echipa filmului Poliţist, adjectiv. Statuetele s-au acordat pentru Cel mai bun lungmetraj, Cea mai bună regie (Corneliu Porumboiu), Cel mai bun scenariu (Corneliu Porumboiu), Cel mai bun actor principal (Dragoş Bucur), Cel mai bun actor în rol secundar (Vlad Ivanov), Cea mai bună imagine (Marius Panduru).

Celelalte premii ale serii au fost:

CEA MAI BUNĂ ACTRIŢĂ ÎNTR-UN ROL PRINCIPAL:
HILDA PETER pentru rolul Katalin din filmul Katalin Varga

CEA MAI BUNĂ ACTRIŢĂ ÎNTR-UN ROL SECUNDAR:
LUMINIŢA GHEORGHIU Pentru rolul ANA din filmul Francesca

CEL MAI BUN MONTAJ:
Ludo Troch - Concertul

CEL MAI BUN SUNET:
Dana Bunescu, CRISTINEL ŞIRLI - AMINTIRI DIN EPOCA DE AUR

CEA MAI BUNĂ SCENOGRAFIE:
Cristian Niculescu - CONCERTUL

CEL MAI BUN MACHIAJ ȘI CEA MAI BUNĂ COAFURĂ:
MICHELLE CONSTANTINIDES, DANA BUŞOIU, CATHERINE CRASSAC,
ADELINA POPA - CONCERTUL

CEL MAI BUN FILM DOCUMENTAR
LUMEA VĂZUTĂ DE ION B. (România, 2009) Producători: Carmen Harabagiu, Aurelian Nica, Andrei Creţulescu (HBO România, Alexander Nanau Production) Regia: Alexander Nanau

CEL MAI BUN FILM DE SCURTMETRAJ
Nunta lui Oli (România, 2009) Producător: Tudor Giurgiu (Libra Film) Regia: Tudor Cristian Jurgiu

PREMIUL „TÂNĂRĂ SPERANŢĂ”
ANDREEEA BOŞNEAG

PREMIUL PENTRU ÎNTREAGA CARIERĂ
DUMITRU CARABĂŢ

PREMIUL SPECIAL
Gina Stoica - ETALONEUR

CEL MAI BUN FILM EUROPEAN (DINTRE CELE DISTRIBUITE ÎN
ROMÂNIA ÎN 2007) - GOMORA/Gomorrah (Italia-Franţa, 2008) Distribuitor: Independenţa Film

CEA MAI BUNĂ MUZICĂ ORIGINALĂ
Armand Amar - CONCERTUL

Poţi vedea în galerie două fotografii.

Credit foto: Adi Marineci

Imagini

Părerea ta

Spune-ţi părerea
shmekerila pe 30 martie 2010 09:14
Alo! Alloooo! Ati uitat de cea mai buna actrita intrun rol principal - Hilda Peter! Imi place tare mult "despre" site-ul asta si nu vreau sa se zica ca suntem xenofobi.
felixa pe 30 martie 2010 10:23
Cea mai penibila gala posibila.... Romaneasca... Pacat de filme, care sunt intr-adevar bune! S-au citit biletele, ca marii oameni de film nu pot fara, dar fac misto de cititorii de pe prompter... Tinute horror, pantofi de piata, rochii asisderea, prezentatori balbaiti, incurcaturi in ordinea desfasurarii, discursuri ilogice...
Cine a organizat mascarada? Luati-va organizatori capabili!

victor_neo75 pe 30 martie 2010 10:56
Cel mai plictisitor film romanesc: "Politist, adjectiv" (2009) !!!

Cea mai stangace organizare din Romania: "..cea mai buna actrita intr-un rol secundar este... Luminita Gheorghiu pt. rolul din 'Francesca'!! Sa vina sa isi ridice premiul..." si pauza, nu se afla in sala d-na Gheorghiu !

prezentatorul pe 30 martie 2010 11:40
Mihai Calin mi se pare o persoana fara prestanta; ori vorbea el, ori vorbea cineva in troleu, la cateva scaune distanta, tot aia a fost.
biscuiti pe 30 martie 2010 13:50
Omuletii Marelui Gopo, fara filme de animatie?
Stie cineva cine ne-a distrus animatia romanesaca? Ce interese au fost?
Am lucrat in Animafilm si ma doare ca nu mai avem ce prezenta.Pe vremuri, cand mergeam in sala de proiectie a noastra, cu totii.....Animafilm prezinta.....
Acum?

oanceaflavius pe 30 martie 2010 15:28
Cel mai prost film romanesc.Pacat de prestatia lui Dragos Bucur.Porumboiu nu ar fi fost primit nici la galele de cineamatori.Gala Gopo o bashcalie de prost gust.Nota 0 !
Florin_Florian pe 30 martie 2010 15:54
E bine totusi ca se incearca ceva...Poate ar fi trebuit sa nu se incerce imitarea glam-ului american de la ocazii similare .In conditiile unei tari sarace,unde banii pentru un proiect cinematografic se castiga pe sistemul pila ,secera si ciocanul,se impunea si categoria "underground" sau "indie".Ca si in alte domenii incercam sa imitam "un ceva" occidental,fara sa ne chinuim sa il adaptam culturii si civilizatiei romanesti.
Ionut pe 30 martie 2010 17:00
ce e asa fain la filmu ala politist adjectiv? mi s-a parut plictisitor rau.
myrrkhoos pe 30 martie 2010 20:12
Premiile Gopo, la fel ca halul in care arata Casa Poporului, la fel ca parlamentarii, la fel ca presedintele, la fel ca TVR, la fel ca orice construit si intretinut de natia romana ne reprezinta pe majoritatea dintre noi excelent, poate chiar mai bine decat meritam. Momentan astia suntem, poate chiar mai rau. Ori ne asumam asta si incercam sa ne imbunatatim intai pe noi si sa ridicam profesionalismul la rang de norma in Romania oriunde si oricum, ori stam ca tzatzele si criticam pe forumuri. Nu este un atac la persoana sau vreun atac de orice fel, ci doar o observatie si o recomandare.
Faptul de a critica extrem o initiativa, un efort facut de niste oameni care, poate, unii chair au vrut si incercat ca totul sa iasa bine nu mi se pare constructiv, ci doar ne satisface dorinta sadica de a vedea ca cineva da esec si de a vedea moarta capra vecinului. Graba la judecata si la dat verdicte din placerea de a verdicte nu a ajutat si va ajuta niciodata la nimic.
A nu se intelege ca eu cred ca gala a iesit cumva pe aproape de ceea ce ar insemna un eveniment bine organizat si bine structurat. Doar ca ar fi bine sa observam, ca la orice analiza, intai aspectele bune, ca nici un lucru nu este total alb sau total negru, sa sustinem acele aspecte bune si sa le aplaudam, apoi sa criticam locurile unde treaba nu a mers asa cum ar fi trebuit.

ciobotaru pe 30 martie 2010 20:19
am vazut si eu aseara , si totusi premiile care este echivaletul oscarurilor in romania , mi s-au parut putin fara vlaga , ce sa mai zici de unii premiati care s-au urcat pe scena si au multumit plecant imediat lasandu-i pe cei din sala cu gurile cascate nestiid daca da , sau daca nu , trebuie sa aplaude , vreau sa vad un regizor , actor , actrita , plangand pe scena : entuziasmati , emotiuonati si cu bucuria in suflet ca au dus un proect macnific la bun-sfarsit . numarul filmelor au fost foarte putine , mai avem de luptat , dar ne trebuie niste oameni mai cu zvac si nu asa domoi
kanibalo pe 5 aprilie 2010 12:24
Film mai prost ca asta rar gasesti,cum sa dai premii unui film atat de prost,nu-mi vine sa cred cata prostie exista in lumea asta.Daca ieseam cu camera afara cu inca 4-5 prieteni faceam un film de oscar nu porcaria asta neegalabila.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells