Francesca

(2009)

Francesca

Poster Francesca Postere Francesca

Sinopsis Francesca

Mai mult
Francesca

Francesca (Monica Bârlădeanu) este o tânără educatoare al cărei vis este să plece în Italia. Aflată în căutarea unei vieți mai bune, Francesca este pregătită să înfrunte orice, chiar și reținerile apropiaților săi. Planul este ca Miță (Doru Boguță), iubitul ei, să ajungă și el în Italia, de îndată ce-și va fi încheiat micile afaceri din România. Numai că evenimentele se precipită nefericit, adevăruri dureroase ies la iveală și prioritățile se schimbă.

citeşte
A contribuit la sinopsis-ul filmului: tambulescu.marius
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 6.0

Caseta tehnică

Produs de

Mandragora

Tip Ecran

normal

Distribuit in Romania de

Mandragora

Țara

Romania

Box office Francesca

Weekend premieră (28.09.2009)
  • Loc 10
  • Spectatori 2.485
  • Încasări (RON) 38.594,00
Total
  • Spectatori 16.052
  • Încasări (RON) 138.229,91
  • Încasări (USD) 47.715,44

Părerea criticului

StefanDo pe 01 Octombrie 2009 19:39
Ne întrebam, la ştirea că Francesca reprezintă România la festivalul de la Veneţia, dacă protagonista filmului îşi va vedea, ca acesta, visul cu ochii. Tânără educatoare, personajul interpretat de Monica Bârlădeanu visează să emigreze în Italia şi întâmpină atâtea dificultăţi, încât mai că ai bănui acest prim film al lui Bobby Păunescu că îndeamnă românii să rămână în România! Nu e cazul, pentru că filmul său nu se erijează într-un îndrumar al păstrării valorilor în ţară, ci se vrea (şi reuşeşte să fie!) o dare de seamă cât se poate de verosimilă a punerii în mişcare a unui plan şi-a tuturor obstacolelor care te pot despărţi de realizarea lui. Interpretări brici (fiţi atenţi la personajul negativ, interlopul Remulus, interpretat de chiar scenograful filmului, Mihai Dorobanţu), o surprinzătoare naturaleţe a dialogurilor… citeşte
9 6

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
gbarcun pe 03 Octombrie 2009 23:35
O mare dezamagire
Citind review-urile de mai sus, am avut asteptari mari. Am fost profund dezamagit de abordarea lui Bobby si prestatia Monicai. M-am saturat de filmele romanesti care nu stiu sa prezinte lumii decat saracia, tiganii, golanimea, smecherimea si fraierii de romania. FIlmul in sine se vrea artistic dar este foarte plictisitor. Scene fara noima, care denaturaza realitatea romaneasca si ne face sa ne fie rusine ca suntem romani. Nu-l recomand.
23 9
latearazvan pe 2 mai 2011 15:09
Foarte bine zis . vote up
sabinalin pe 2 ianuarie 2012 06:24
Din pacate nu prea denatureaza nimic...
tamisa pe 05 Octombrie 2009 20:35
ciprian grigoruta
mie mi s-a parut foarte tare,draga Delia! Daca-ti vrei minutele inapoi inseamna ca n-ai inteles nimic din filmul asta.
11 9
DeliaCluj pe 15 octombrie 2009 15:21
Poate fi luata in considerare si varianta ta (ca nu am inteles filmul), Ciprian, insa as avrea sa iti spun ca traiesc cu sentimentul ca e un film care vrea doar sa epateze. Adica un film care nu e de nasul tuturor. Si poate tocmai din acest motiv s-a ajuns aici. Dupa mine e un film slabut (nu sunt critic de film, e o parere absolut personala) caruia ii lipseste un deznodamant, fie el fericit sau dimpotriva. Adica, e ca si cum ai parcurge un drum lung pentru a vedea o opera de arta si te-ai trezi ca a fost mutata cu mult timp inainte de a ajunge sa o vezi. Daca firul epic ar fi fost mai bine conturat, sunt convinsa ca filmul ar fi avut mai multa substanta. Cred ca Bobby Paunescu a vrut doar sa fie ...interesant. Cele mai multe filme cu adevarat mari prezinta lucruri uimitoare prin simplitatea si naturaletea lor, nu situatii de viata nefinalizate si rupte din context. Dar, stim cu totii...De gustibus non disputandum, nu? :)
DeliaCluj pe 04 Octombrie 2009 17:31
Imi vreau inapoi cele 94 de minute din viata!
Imi vreau inapoi cele 94 de minute din viata!!!! Sincer, le vreau inapoi! Ca sa nu mai vorbesc de banii platiti pe bilet. Este prima data in viata cand, dupa terminarea filmului, traiesc senzatia ca cei care l-au realizat au cautat cu tot dinadinsul sa isi bata joc de mine. Dincolo de vulgaritatea arhiintalnita in replicile personajelor, remarc, totodata, si finalul care m-a lasat muta...de indignare, nu de uimire. Sentimentul poate fi asociat cu cel trait pe vremuri cand, la vizionarile din caminele culturale de la tara se rupea banda. Cred ca putem mult mai mult si avem cu ce ne prezenta onorabil la festivalurile din tara sau strainatate. DEZAMAGITOR!
10 10
madac pe 14 Decembrie 2009 12:27
Pur si simplu prost!
Trebuia sa ma gandesc dinainte sa il vad ca nici Monica Barleadeanu nu e actrita si nici Bobby Paunescu nu e regizor sau scenarist, asa ca nu avea nici cum sa iasa un film bun... Mi s-a parut groaznic de prost, fara cap si fara coada, fara scop si fara profesonalism facut... Mi-a parut rau ca am pierdut timpul vazandu-l... Nu il voi recomanda nici dusmanilor :).
9 4
marius_em pe 02 Octombrie 2009 02:51
inca un film pentru vest
nu stiu ce sa zic. Mi-a placut Mungiu ca a venit cu ceva acum special pentru publicul roman, dupa succesul lui 432 la Cannes, a venit cu Amintirile.. Paunescu pare in contra-timp cu ce e actual. Si apoi, Monica Barladeanu? Inca o dovada ca nu e pentru publicul romanesc. Pentru ca oricate calitati nou descoperite de actrita ar avea, dansa face parte din acea Romanie mondena si superficiala, care de obicei cam respinge publicul consumator de cinema romanesc.
9 5
abbandrei16 pe 05 Octombrie 2009 07:50
Am vazut filmul
Vi-l recomand!!!! prietena mea a plans si avrut sa mai intram sa-l vedem din nou. E foarte puternic si probabil pe unii o sa-i deranjeze pt ca e si foarte real. Monica e o surpriza foarte plauta. E clar ca avem actori mari!! Felicitari
7 8
sabinalin pe 02 Ianuarie 2012 06:38
O situatie cu drepturi litigioase
Am ezitat indelung sa vad acest film pentru ca n-aveam incredere in doua persoane importante in economia lui: regizorul si scenaristul Bobby Paunescu, unul dintre reprezentantii ciocoimii zilelor noastre, si Monica Barladeanu, fosta prezentatoare a stirilor B1 TV. Nu credeam ca Bobby e capabil sa faca un film coerent, nu credeam ca pelicula starneste si altfel interesul decat prin scandalul cu italienii, n-o credeam capabila pe Monica de o prestatie actoriceasca de calitate, care sa justifice si altfel aparitia ei intr-un rol greu decat prin faptul ca e iubita celui care a finantat filmul. Prejudecatile au fost incorecte. E limpede ca Bobby Paunescu a fost influentat puternic de Cristi Puiu, cel care-i aici coproducator, insa acesta-i un motiv de fala si contribuie la reusita povestii. E limpede ca Monica a fost favorizata intru obtinerea rolului dar marele sau merit e ca nu… citeşte
6 0
Macke pe 06 Octombrie 2009 13:23
Mihai Dorobantu
singurul actor care m-a impresionat si mi-a starnit.. un zambet ...Filmul este slab, incomparabil cu alte productii romanesti.M.Barladeanu interpreteaza slab...restul actorilor nici nu conteaza mai putin Sapdaru care din pacate apare prea putin...un film prost pe care vi l recomand doar..downloadat (intr o dupa amiaza ploioasa de marti sau miercuri)....regret ca spun asta dar este adevarul ...
6 5
andrei tucurescu pe 23 Februarie 2009 04:09
Bravo! e genul 'lazarescu" ? cand putem vedea filmul?
6 6
roxtaz pe 30 Septembrie 2009 17:58
Excelent
Am vizionat filmul si este excelent. Un film fresh care te face sa traiesti alaturi de personaj. Trateaza probleme sociale importante ceea ce-l face de actualitate si de mare interes: discriminarea, migratia, saracia, infractionalitatea, dorinta de mai bine pot fi regasite in film in amestecuri care se completeaza intr-un amalgam cu gust complex .... pe scurt ramai ca la "Moartea domnului Lazarescu" ... profund impresionat.
Prestatia buna a actorilor, scenariu si regie excelente .... se schimba generatiile in bine si mai bine.
Mai vreau sa-l vad inca o data ....

6 8
alexmotoc pe 4 octombrie 2010 00:51
te-au platit?
lili22 pe 30 septembrie 2012 20:18
Ce vorbesti?Sa spun drept nu am inteles ce vorbea Francesca, nu are dictie actrita, vorbeste repede, rostogoleste cuvintele.Am pierdut vremea.
klute pe 02 Decembrie 2011 02:17
Nu aveam prea mari așteptări, dar mi-a plăcut. E un film dur, însă absolut verosimil, bucățică ruptă din realitatea pe care alți comentatori pretind că o denaturează. M-aș amuza, dacă nu mi-ar veni să vomit, de toată această indignare stîrnită nu atît de filmul în sine, cît mai ales de faptul că (ați ghicit) "ne vede lumea". N-au coaie nici cît are o biată omidă, patrioții ăștia sforăitori, rîgîitori și grohăitori, dar mai presus de toate, însă nici o surpriză, agramați. Aluat de sclavi, ipochimeni lipsiți de formă și autonomie, care nu și-ar scoate nasul din gura lumii nici dacă gura cu pricina ar fi un cur nespălat.

Povestea e captivantă (m-am trezit că tremur pentru soarta personajelor), regia foarte bună, imaginea la fel. Mai rar pentru filmul românesc, aici se renunță la veșnicul gri, totul e plin de culoare, dar nu se… citeşte

3 1
freeyourmind pe 26 Octombrie 2009 10:30
Un film de scurt metraj
Daca elimini tragerile de timp (actorii mananca, se plimba pe strada, urca in autobuz, calatoresc s.m.d.p.) vei primi un fim de scurt metraj cu niste actori bunicei si un scenariu interesant dar cu sunet execrabil si un final la care te-ai asteptat. Un punct rosu pentru umorul negru care este caracteristic filmelor romanesti.
3 2
moniciubotaru pe 07 Noiembrie 2009 19:58
ce sa vezi?
La publicul roman cred ca exista inca un apetit pentru filmele autohtone.In seara in care am vazut filmul sala cinematografului a fost plina.La sfarsit ...o sala plina de oameni dezamagiti. Pe scurt , nu am vazut nici o scena memorabila, nu am auzit nici o replica amuzanta sau inteligenta, nu am plans, nu am ras, nu am tresarit, nu am admirat nici o tinuta. Si ca sa nu fiu rea pot sa spun ca Monica arata bine desi a mancat cam mult in film ! Si apropo de titlu ,Francesca e cam nepotrivit( parerea mea) ,mai degraba Lenuta sau Geta....
3 3
emmyynem pe 02 Martie 2010 19:14
CITITI VA ROG
Un alt film de rahat romanesc, cand o sa mai facem si noi filme ca BD ???? nu mai finantati prostiile astea gen caise cu ceapa, unde sunt regizori si scenaristi care au facut BD si filmele cu Birlic ??? Idioti astia care fac filme acuma ar trebui sa-si caute alte meserii. Avem regizori, scenaristi si majoritatea actorilor de cacao, evident sunt mici excepti dar nu-i baga nimeni in seama doar pe idioti astia ii baga in seama...
3 4
zatyy pe 04 Octombrie 2009 23:08
drama , drama si iar drama ....poate cand am sa fac si io vreo 80 de ani si o sa am proteza ..o sa faca romanii si alt gen de filme (:|
2 8

Spune-ţi părerea despre Francesca

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi drama
Liste cu Francesca
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells