Record de încasări în box-office-ul american. Ziua Recunoştinţei, bombardată de blockbustere şi noi lansări

de Cristina Grigore în 26 Nov 2012
Record de încasări în box-office-ul american. Ziua Recunoştinţei, bombardată de blockbustere şi noi lansări

Americanii au avut parte de un sfârşit de săptămână prelungit şi bogat în ceea ce priveşte oferta cinematografică. Perioada ce a inclus Ziua Recunoştinţei (22 noiembrie) şi ultimele zile ale săptămânii au adus încasări de aproape 290 de milioane de dolari, depăşind recordul anului 2009, când s-au raportat 270 de milioane de dolari.

Potrivit site-ului BoxOfficeMojo, The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2 s-a situat din nou pe locul întâi în top şi a adăugat încă 43 de milioane totalului de 578 de milioane de dolari obţinuţi în toată lumea. Încasările lui Skyfall, căruia i-a revenit locul secund, au fost de 36 de milioane, la un total de 790 de milioane de dolari global – filmul Bond cu cele mai mari încasări din toate timpurile.

Nu la fel de impresionante au fost sumele strânse de nou-intratele acestei săptămâni. Rise of the Guardians, animaţia celor de la Dreamworks, cu Chris Pine, Hugh Jackman, Alec Baldwin, Jude Law şi Isla Fisher ca voci ale personajelor centrale, a intrat pe locul patru, cu 25 de milioane de dolari încasări. Filmul, al cărui buget s-a ridicat la 145 de milioane de dolari, are un tomatometru de 74 de procente.

Posibilul candidat la Oscar, Life of Pi, cu un tomatometru de 87 de procente şi un buget de 120 de milioane, a intrat în top pe cinci cu 22 de milioane de dolari încasări. A treia nou intrare a week-end-ului a fost cea a lui Red Dawn, remake-ul unui producţii de aventură din 1984, cu Chris Hemsworth în rol central, ce s-a plasat pe locul şapte, cu doar 14,6 milioane de dolari încasări la un buget de 65 de milioane de dolari.

Locul trei în top este ocupat de Lincoln (25 de milioane de dolari), urmat pe şase de Wreck-It Ralph (16,8 milioane), Flight, pe opt (8,6 milioane), Silver Linings Playbook pe nouă (4,6 milioane) şi Argo, ce încheie clasamentul, cu 3,9 milioane de dolari încasări.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Bayard pe 26 noiembrie 2012 18:24
Of doamne poza aia... cat de penibila a fost scena asta din film :)
SANDA45 pe 26 noiembrie 2012 20:27
era normal sa fie no.1 in box office....cu toti stim de ce....!!
alex_il_fenomeno pe 28 decembrie 2012 13:36
nu ma mira clasamentul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells