Precious a luat marele premiu la Spirit Awards

de Răzvan Boboc în 6 Mar 2010
Precious a luat marele premiu la Spirit Awards

Filmul independent Precious: Based on the novel 'Push' by Sapphire, regizat de Lee Daniels, a obţinut anul acesta nu mai puţin de cinci premii la gala Spirit Awards, anunţă Hollywood Reporter. Premiile au fost decernate vineri seară la Los Angeles.

Precious a luat premii la categoriile: Cel mai bun film, Cel mai bun regizor (Lee Daniels), Cel mai bun scenariu al unui debutant (Geoffrey Fletcher), Cea mai bună actriţă în rol principal (Gabourey Sidibe) şi Cea mai bună actriţă într-un rol secundar (Mo'Nique).

Emoţionantul film al lui Lee Daniels spune povestea unei adolescente care este analfabetă, supraponderală, a fost abuzată fizic şi emoţional şi violată în repetate rânduri de tatăl său, cu care a rămas însărcinată de două ori.

Jeff Bridges a obţinut trofeul pentru Cel mai bun actor într-un rol principal, pentru rolul din Crazy Heart, iar Woody Harrelson a luat statueta pentru Cel mai bun actor într-un rol secundar, pentru The Messenger.

Lungmetrajul 500 Days of Summer a primit premiul pentru cel mai bun scenariu, iar An Education, regizat de Lone Scherfig, a fost numit Cel mai bun film străin.

Spirit Awards sunt acordate anual şi premiază filmele americane cu bugete reduse, care dau dovadă de originalitate, prezintă subiecte provocatoare şi majoritatea sunt independente.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
peterpanrmx pe 6 martie 2010 13:04
super actor Jeff Bridges...nici nu ma miram sa nu obtina vre un premiu...respect for you,Jeff Bridges!...
daniels pe 7 martie 2010 17:16
am vazut precious, este mult prea aclamat, mie personal nu mi-a placut, drama unei fete care isi merita soarta sa vina sa filmeze in |Romania si o sa faca film de 10 Oscar-uri, aici este adevarata drama, nasol film, plictisitor, imagine si sunet 5/5
robbiex2 pe 1 mai 2010 15:11
ciudat ce filme ii pot inmuia pe americani sau mai degraba ce filme ii impresioneaza pe americani care in film sunt prezentate defectele lor ! ex: obezitatea

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Cronică

jinglebells