Oscar 2013: actriţe cu şanse

de Ştefan Dobroiu în 21 Nov 2012
Oscar 2013: actriţe cu şanse

Ieri îţi povesteam despre actorii cu şanse la o nominalizare la Oscarurile de la anul (mai multe detalii AICI), iată că azi a venit rândul actriţei. Fără să fie o concurenţă acerbă, ca în cazul actorilor, această categorie are toate şansele să ofere surprize de proporţii pariorilor la Oscaruri, posibilităţile fiind multiple. Află din materialul de mai jos cine s-ar putea regăsi pe lista celor cinci nominalizate şi de ce.

Tu cu cine ţii?

Meryl Streep, Hope Springs
E de amintit în primul rând Meryl Streep. Foarte lăudată pentru Hope Springs, film lansat şi pe marile noastre ecrane, care i-ar putea aduce actriţei de trei ori câştigătoare a 18-a nominalizare. Conform celor de la Deadline, Streep nici măcar nu vrea să fie nominalizată şi le-a cerut producătorilor ei să nu iniţieze o campanie de pomovare, demers considerat obligatoriu în încercarea de a le atrage atenţia membrilor votanţi ai Academiei americane de film. Chiar dacă Streep nu va fi nominalizată anul acesta, are mari şanse în 2014, la anul lansându-i-se August: Osage County, producţie cu imens potenţial la Oscarurile de interpretare.

Jennifer Lawrence, Silver Linings Playbook
Trecem într-o cu totul categorie de vârstă cu Lawrence, transformată într-un star mondial de The Hunger Games. La doar 22 de ani, actriţa nu are doar un premiu de debut la festivalul de la Veneţia, ci şi a doua şansă la Oscar, după ce a fost nominalizată pentru Winter's Bone. Pentru Silver Linings Playbook a primit o mulţime de laude, ca şi partenerul ei Bradley Cooper, iar şansele să fie din nou nominalizată sunt imense. Poţi vedea filmul pe 1 februarie.

Helen Mirren, Hitchcock
A câştigat în 2006 pentru The Queen şi are o nouă şansă tot cu un rol biografic. În Hitchcock, care îi dă o şansă la Oscar şi lui Anthony Hopkins, interpretul marelui Alfred, Mirren este soţia regizorului, Alma. Filmul explorează relaţia cuplului în timpul filmărilor la clasicul Psycho şi subliniază faptul că numele Hitchcock poate că nu ar fi lăsat o amprentă atât de puternică în istoria filmului dacă regizorul nu ar fi beneficiat de ajutorul nepreţuit al soţiei sale. Premiera românească pe 8 februarie.

Naomi Watts, The Impossible
A fost nominalizată şi pentru 21 Grams, dar mulţi spun că rolul din drama The Impossible este cel mai important al întregii ei cariere. În filmul lui Juan Antonio Bayona (ar trebui să-l ştii datorită subtilului horror Orfelinatul, din 2007), Naomi Watts şi Ewan McGregor sunt Henry şi Maria, doi soţi veniţi în vacanţă, împreună cu cei trei copii, pe litoralul thailandez. Este anul 2004, iar vieţile celor cinci vor fi schimbate tragic de devastatorul tsunami ce a lovit pe 26 decembrie, provocând sute de mii de victime. Poţi vedea filmul pe 4 ianuarie.

Keira Knightley, Anna Karenina
A treia colaborare a actriţei devenite celebră datorită seriei Piraţii din Caraibe cu regizorul Joe Wright ar putea deveni a doua şansă la o nominalizare, după ce Knightley a mai intrat în atenţia Academiei cu Mândrie şi prejudecată. Şansele britanicei sunt limitate de faptul că filmul nu a avut o primire foarte bună (doar 64% cronici pozitive pe rottentomatos, amintind de cazul lui Leonardo DiCaprio, care nu a fost nominalizat pentru J. Edgar din cauza primirii nefavorabile), dar cronicare nu au decât cuvinte de laudă pentru interpretarea lor. Poţi vedea dacă au dreptate pe 14 decembrie, când filmul se lansează pe marile noastre ecrane.

Alte posibilităţi
Marion Cotillard, deja câştigătoare pentru La vie en rose, va intra în atenţia membrilor Academiei cu De rouille et d'os/Rust and Bone. Tot de la Cannes a atras atenţia Emmanuelle Riva, superbă în Amour, cu şanse să devină, la cei 85 de ani ai ei, cea mai vârstnică nominalizată din întreaga istorie a Oscarurilor. La polul opus se află Quvenzhané Wallis, inima dramei independente Beasts of the Southern Wild, în vârstă de doar opt ani. Maggie Smith are şanse cu Quartet, dar şi cu The Best Exotic Marigold Hotel, care o aduce în atenţie şi pe Judi Dench.

O posibilitate interesantă ar putea fi Jessica Chastain, actriţă principală într-unul din cele mai misterioase filme ale lui 2012, Zero Dark Thirty, povestea prinderii lui Osama Bin Laden de către trupele americane, adusă pe ecran în regia lui Kathryn Bigelow. Leslie Mann pentru This Is 40, Laura Linney pentru Hyde Park on Hudson şi mai tânăra Mary Elizabeth Winstead pentru Smashed sunt alte posibilităţi de avut în vedere, mai ales într-un an fără favoriţi evidenţi.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
wildinthecountry pe 21 noiembrie 2012 14:05
Jennifer lawrence
cosmin742000 pe 21 noiembrie 2012 14:55
Si eu tot cu Jennifer tin , desi dupa Winter's Bone a jucat numai in hai sa le zic "fllme " comerciale
alex_il_fenomeno pe 21 noiembrie 2012 15:11
sa le vedem la lucru pe toate si apoi.
octavinspector pe 21 noiembrie 2012 15:55
Naomi !!
SANDA45 pe 21 noiembrie 2012 17:00
Meryl Streep,cu siguranta
Bayard pe 21 noiembrie 2012 17:43
Daca o scoatem pe Meryl Streep din discutie, atunci eu as alege pe Naomi Watts.
Razvan600 pe 21 noiembrie 2012 18:52
Naomi Watts
Nimicdinceparafi pe 21 noiembrie 2012 21:46
In primul rand,jos palaria pt gestul de complezenta facut de Meryl Streep.In al doilea rand pariez pe Naomi Watts.
victor_neo75 pe 22 noiembrie 2012 01:10
Nu stiu exact de unde luati predictiile astea de nominalizari dar din ce am vazut pe alte site-uri se vorbeste deja de un Oscar pt Jennifer Lawrence pt rolul sau din Silver Linings Playbook, Meryl Streep ("Hope Springs") este cotata momentan cu sansa a 11-a. In ultimele zile se vorbeste de o prestatie foarte buna a actritei Jessica Chastain in Zero Dark Thirty, filmul despre operatiunea de prindere a lui Osama Bin Laden. Cu sansa a treia momentan porneste Quvenzhane Wallis fetita mulatra de numai 9 ani (ar fi cea mai tanara actrita nominalizata la aceasta categorie) din drama fantastica Beasts of the Southern Wild, urmata de cea mai batrana posibil nominalizata la Oscar pt rol principal feminin, Emanuelle Riva la cei 85 de ani pt drama Amour premiata cu Palm d'Or la Cannes 2012. A 5-a nominalizata este Hellen Mirren pt rolul sotiei marelui cineast de suspans Alfred Hitchcock in filmul biografic "Hitchcock". Dar sa vedem mai intai filmele si dupa aceea sa facem predictii !
Han_Solo pe 22 noiembrie 2012 07:37
Si eu am vazut la fel, mai toate site-urile o dau castigatoare pe Jennifer Lawrence pentru Silver Linings Playbook. Daca aparea tot anul acesta si Serena, cu siguranta castiga.
sabinalin pe 22 noiembrie 2012 13:31
Mi-ar place un Oscar pentru Keira!
Joanne97 pe 24 noiembrie 2012 16:32
Cu siguranţă Meryl Streep sau Keira Knightley.Preferatele mele.
k-rissa pe 24 noiembrie 2012 21:43
Meryl Streep!
kosseli pe 1 decembrie 2012 15:55
Meryl Streep!
Tyson_Kyd pe 16 octombrie 2013 23:48
Meryl Streep cred .
Tyybi1 pe 2 mai 2016 21:26
Un articol foarte interesant!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells