Michele Placido face Itaker în România

22 Oct 2010
Michele Placido face Itaker în România

Michele Placido, îndrăgitul comisar Cattani din „La Piovra”, a susţinut ieri o conferinţă de presă în care a anunţat că are de gând să realizeze un film în România.

Cu titlul provizoriu Itaker (adică termenul pentru imigranţi în limbajul peiorativ al germanilor, dar titlul este şi o trimitere la Itaca din “Odiseea” lui Homer, tărâm devenit simbol al unui obiectiv la care visezi mult şi pe care îl atingi cu tenacitate şi după multe renunţări), filmul este o poveste complexă despre Italia anilor ’60 şi imigraţia italienilor, construită în jurul unui copil care descoperă paternitatea, sentiment cu totul nou pentru el până atunci. Acţiunea de la începutul producţiei este plasată într-o localitate din Nordul Italiei.

„Consider că filmul va duce la divergenţe mai mari decât Francesca. Sunt curios cum va reacţiona Ministerul nostru când vom cere finanţare, atunci ne vom da seama exact dacă subiectul deranjează cu adevărat”, a spus Michele Placido.

Itaker va fi o co-producţie Italia-România-Germania regizată de Toni Trupia, cu Michele Placido în triplu rol: scenarist, producător şi actor şi cu Bobby Păunescu, prezent şi el la conferinţă, în calitate de coproducător. Pentru că mulţi ani a trăit în Italia, Bobby Păunescu a mărturist că „tot aş fi făcut filme care să aibă Italia ca subiect, chiar dacă nu ar fi existat imigraţia din anii ’60.”

Conform unui comunicat primit de organizatori, Michele Placido este un adept convins al ideii de colaborare prin cultură şi crede cu tărie că astfel „se pot face lucruri foarte importante, popoarele se cunosc mai bine şi sporeşte înţelegerea în plan uman.”

Prezenta vizită în România a lui Placido are ca principal scop crearea unei legături cu locurile în care va reveni periodic până când va demara proiectul, programat să înceapă în a partea a doua a lunii martie. Monica Bîrlădeanu are rezervat un rol special în peliculă, pentru că a fost remarcată de Placido în Francesca. „Monica este unul dintre motivele pentru care ne-am gândit la o colaborare cu România”, a mărturisit regizorul actor.

După ce în „Vallanzasca - Gli angeli del male”, Bârlădeanu interpretează rolul uneia dintre victimele gangsterului Renato Vallanzasca, pentru cel mai nou film al lui Placido i-a fost conturat “un personaj foarte frumos”, după chiar spusele “comisarului Cattani”.

Sunt puţine şanse să vedem Itaker mai devreme de anul 2012.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
cetateanu pe 22 octombrie 2010 14:34
Ma bucur enorm ca acest mare actor a venit la noi si ca va face un film co-producţie Italia-România-Germania.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells