La Buftea se filmeaza <i>Boudica</i>

de MediaPro Pictures în 6 Nov 2002
Alex Kingston din “Spitalul de urgentã” si Hugo Speer din “Full Monty” filmeazã “Boudica”, la Buftea.

Dupã ce spectatorii au avut ocazia sã o urmãreascã pe micile ecrane în serialul “Spitalul de urgentã”, în rolul frumoasei doctorite britanice Elisabeth Corday, actrita Alex Kingston joacã acum rolul neînfricatei regine Boudica a celtilor, în filmul cu acelasi nume, produs de Mediapro Pictures si Box TV.

Regizat de Bill Anderson, lung-metrajul istoric “Boudica” este povestea realã a unei regine rãzboinice a tribului celt Iceni, care a ajutat la unirea triburilor Angliei si a combãtut armatele Imperiului Roman din Britania primului secol dupã Christos.

Alãturi de Alex Kingston, în România se aflã de douã sãptãmîni Hugo Speer (interpretul personajului Dervalloc în acest film), pe care spectatorii de cinema îl cunosc cunosc foarte bine din non-conformistul film britanic "Full Monty" (1997).

Distributia îi reuneste pe Steve Waddington (interpretul regelui icenilor, Prasutagus) si Gary Lewis (tatãl lui Billy Elliott din filmul cu acelasI nume; în Boudica îl interpreteazã pe Magior). Roluri importante în povestea filmului au actorii români Emil Hostinã (Arhon) si Claudiu Bleont (Ossac), alãturi de Ion Haiduc, Cristina Serban, Alin Panc etc.

Sãptãmîna aceasta au fost filmate luptele dintre icenii condusi de regina lor, Boudica, împotriva romanilor. Filmãrile au avut loc în cîmp deschis, cu figuratie de aproximativ 300 de oameni pe zi, îmbrãcati în costume de iceni, cu însemnele celtice de rãzboi pictate pe fatã, si 22 de cai, dresati sã “lupte” în deplinã sigurantã, actorii fiind dublati de cascadori profesionisti, spune Ion Maldea, coordonator al cascadelor cu cai. Coordonatoarea luptelor cu sãbii, Roberta Brown, este si dublura lui Alex Kingston în scenele foarte dificile.

Imaginea filmului este semnatã de Tudor Lucaciu, scenografia, de Ben Scott, costumele, de Andrea Galer, iar make-up designer este Marella Shearer. Coordonator de cascade este Tom Delmar.

Filmãrile se vor desfãsura în douã etape: pînã spre sfîrsitul lunii noiembrie si dupã Revelion. Ele presupun locatii în care sã se reconstituie scene ample de bãtãlie si în care sã fie posibile mari desfãsurãri de forte.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells