« Înapoi la pagina festivalului

În vârstă de 80 de ani, Kim Novak va participa la Cannes, pentru proiecția filmului Vertigo

de Gloria Sauciuc in 25 Apr 2013
În vârstă de 80 de ani, Kim Novak va participa la Cannes, pentru proiecția filmului Vertigo

Kim Novak este invitata de onoare a celei de-a 66-a ediții a Festival de Film de la Cannes. Cu ocazia restaurării unei capodopere a cinematografului mondial, Vertigo, al lui Alfred Hitchcock, Festivalul a invitat-o pe Kim Novak, protagonista thriller-ului, pentru a omagina cu prezența ei manifestația.

Kim Novak va asista la proiecția filmului Vertigo, turnat în 1958, care va avea loc în cadrul secțiunii "Cannes Classics". Mai mult, pe 26 mai 2013, Kim Novak va acorda un premiu din Palmaresul Festivalului, în cadrul ceremoniei de închidere.

Kim Novak a venit prima dată la Cannes în 1959, cu filmul Middle of the Night, de Delbert Mann (care luase Palme d’or în 1955 cu Marty). Rolurile sale sunt memorabile, fie că este vorba despre cel de prostituată cu inimă mare din Kiss Me, Stupid, al lui Billy Wilder, ori despre cel de vrăjitoare din Bell Book and Candle, de Richard Quine, sau despre cel de femeie care comite adulterul în Strangers When We Meet, al aceluiași Quine.

Kim Novak a fost, mai ales, eroina tulburată din Vertigo, poate cel mai frumos film al lui Hitchcock, despre care regizorul spunea că este "o poveste de iubire cu o atmosferă ciudată". Cât privește rolul din Vertigo, actrița povestește că scenariul filmului reflectă ceea ce chiar ea trăia la acea vreme: povestea unei femei forțate să fie altcineva decât este...

Refractară dictaturii studiourilor, Kim Novak a părăsit prematur Hollywood-ul, pentru a se dedica picturii.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
wildinthecountry pe 25 aprilie 2013 13:36
Ce frumoasa era in anii 50-60.....
cosmin_kedii pe 26 aprilie 2013 19:47
multa sanatate si sa participe la cat mai multe evenimente de acest gen
alex_il_fenomeno pe 1 iunie 2013 22:43
Asta da invitata speciala!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Cronică

jinglebells