« Înapoi la pagina festivalului

La Vie d'Adèle, premiul FIPRESCI la Cannes

de Gloria Sauciuc in 25 Mai 2013
La Vie d'Adèle, premiul FIPRESCI la Cannes

La Vie d'Adèle/ Blue Is the Warmest Color, de Abdellatif Kechiche, povestea de iubire dintre o adolescentă de 15 ani şi o tânără studentă la Arte (Léa Seydoux) a obţinut Premiul FIPRESCI sâmbătă după-amiază, la Cannes. Juriul Federaţiei Internaţionale a Presei Cinematografice, FIPRESCI, a cuprins jurnalişti din Germania, Muntenegru, India, SUA, Egipt, Franţa, Coreea de Sud şi Danemarca.

Premiul Juriului Ecumenic s-a dus către The Past, al iranianului Asghar Farhadi, iar producţia japoneză Like Father, Like Son a primit o menţiune specială.

La două ore distanţă, au fost decernate şi premiile Un Certain Regard. Rithy Panh, cu a sa L'image manquante, un documentar-fabulă animat cu figurine din argilă, a impresionat juriul prezidat de Thomas Vinterberg. Regizorul a urcat pe scenă şi a dedicat premiul Un Certain Regard lui Jafar Panahi. Forest Whitaker s-a aflat în sala Debussy, unde s-au acordat premiile, pentru a susţine filmul pe care l-a produs, şi anume Fruitvale Station (de Ryan Coogle), care a obţinut şi premiul Prix de l'avenir.

Iată palmaresul complet.

Premiul Un Certain Regard: L’image Manquante, de Rithy Panh

Premiul Juriului Ommar, de Hany Abbu-Assad

Premiul pentru regie Alain Guiraudie pentru L’Inconnu du lac.

Premiul Un Certain Talent: Pentru ansamblul de actori al filmului La Jaula de ora, de Diego Quemada-Diez

PRIX DE L’AVENIR Fruitvale Station de Ryan Coogler. 

Părerea ta

Spune-ţi părerea
TheJesus pe 26 mai 2013 02:00
Articol de rahat,nu mai aveti ce scrie?
Liviu- pe 26 mai 2013 08:37
Desigur, unul din cele mai importante premii la cel mai important festival de film. Pe cine ar interesa o stire de asta?!
Musa.del.Arte pe 26 mai 2013 14:09
Imi place Léa Seydoux. Si filmul promite foarte multe. Abia astept sa-l vad. Ahh, si un aspect interesant despre actrita - reclama pentru Prada - Candy - e foarte, foarte dulce!
sabinalin pe 26 mai 2013 17:46
Homo,lesbi... Da' pe oamenii normali nu-i mai baga nimeni in seama?
Liviu- pe 26 mai 2013 18:46
Sa inteleg ca unul din o mie de articole despre un subiect de genul asta e de ajuns ca sa te simti ignorat? In mod surpinzator, oricat de incredibil ar parea, cam tot ce se aplica lor ti se poate aplica si tie, mai putin niste detalii minore de suprafata. Uite, poate te invata George ceva: http://www.youtube.com/watch?v=FpPokJd-mYc

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Cronică

jinglebells