Hotel Transylvania, debut-record pe teritoriul nord-american

de Cristina Grigore în 1 Oct 2012
Hotel Transylvania, debut-record pe teritoriul nord-american

Recordul atins de animaţia Hotel Transylvania, intrată pe locul întâi în box-office-ul american week-end-ul acesta, nu ar fi fost un record în restul lunilor anului. Pentru septembrie însă,  lună adesea slabă în ceea ce priveşte prezenţa iubitorilor de film în cinematografe, pelicula s-a remarcat prin cifra încasărilor, cea mai mare înregistrată vreodată.

Potrivit BoxOfficeMojo.com, Hotel Transylvania a strâns de la spectatorii americani 43 de milioane de dolari, o cifră incitantă şi pentru cei de la Sony, ale căror animaţii anterioare nu au depăşit suma de 40 de milioane – cele mai aproape au fost The Smurfs şi Cloudy With a Chance of Meatballs. Unele publicaţii remarcă încă un record pe care l-a marcat filmul;  este producţia cu cele mai mari încasări din filmografia recentă a lui Adam Sandler (după dezastruasele That's My Boy, Jack and Jill sau Zookeeper), aici vocea lui Dracula.

Locul doi în clasament este ocupat de Looper, un thriller SF ce se serveşte de premisa călătoriei în timp. Filmul, cu Bruce Willis şi Joseph Gordon-Levitt în rolurile principale, are un debut decent, de 21,2 milioane de dolari. A treia nouă intrare a acestui sfârşit de săptămână este Pitch Perfect – o comedie-musical ce are puţin din Glee şi puţin din Bridesmaids – intrată pe locul şase în clasament după o lansare limitată.

Pe trei coboară End of Watch, ce înregistrează încasări de 8 milioane în această săptămână. Trouble with the Curve (Clint Eastwood, Amy Adams, Justin Timberlake) ajunge pe patru, cu 7,5 milioane de dolari încasări. Pe cinci se află House at the End of the Street (cu Jennifer Lawrence în rol principal), ce mai strânge de la cinefili încă 7,1 milioane.

Pe şapte se clasează Finding Nemo 3D (4 milioane), urmat de Resident Evil: Retribution (3 milioane), The Master ( 2,7 milioane) şi, pe zece, Won't Back Down (2,7 milioane) – alt debut al topului, o drama cu Maggie Gyllenhaal şi Viola Davis.

 

Părerea ta

Spune-ţi părerea
alex_il_fenomeno pe 27 octombrie 2012 15:18
era asteptat inca de cand a fost anuntat!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells