Guillermo Del Toro îl recreează pe Pinocchio

de Cristina Grigore în 18 Feb 2011
Guillermo Del Toro îl recreează pe Pinocchio

Extrem de ocupat în ultima vreme cu producţia At the Mountains of Madness şi consultanţa pe care o oferă Dreamworks Animation, Guillermo del Toro a mai început lucrul la o peliculă. El va produce, alături de Jim Henson Company and Pathe, o versiune stop-motion a lui Pinocchio, scrie Deadline.

Del Toro intenţionează (ca de fiecare dată) să dea proiectului nota sa personală (aşa cum a făcut şi în Labirintul lui Pan) şi să scoată la iveală părţile ceva mai înfricoşătoare, dar fascinante, ale binecunoscutei poveşti. Zâna Albastră va fi transformată în sufletul unei fete moarte, iar protagonistul va avea de mai multe ori experienţe care-l vor duce aproape de tărâmul celălalt, cu halucinaţii şi viziuni ciudate ale unor iepuri negri.

„Trebuie să existe ceva elemente întunecate în orice poveste pentru copii, aşa cum au înţeles şi Fraţii Grimm, Hans Christian Anderson şi Walt Disney”, a spus Del Toro. „Mulţi uită cât de tulburătoare sunt cele mai apreciate animaţii ale Disney, inclusiv acei copii care sunt transformaţi în măgari în Pinocchio. Ceea ca încercăm noi să facem acum este să venim cu un Pinocchio ceva mai fidel poveştii imaginate de Collodi. Şi aceasta este mult mai ireală şi ceva mai înfricoşătoare decât am văzut până acum”.

Drept consultant muzical al proiectului a fost cooptat Nick Cave iar de păpuşi şi elementele 3D se va ocupa McKinnon & Saunders, echipa companiei responsabilă şi de Corpse Bride, plus Fantastic Mr. Fox. Regia animaţiei a revenit lui Gris Grimly şi Mark Gustafson, iar Del Toro va semna scenariul alături de Matthew Robbins.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
legolas05 pe 18 februarie 2011 18:33
cand eram mic am citit poveste...este foarte frumoasa...astept sa vad ce va iesi din film..interesant
alex_il_fenomeno pe 19 februarie 2011 19:14
era si timpul unei alte ecranizari , mai originale fata de precedentele filme cu aceeasi tema !
Denny pe 19 februarie 2011 21:14
Sunt mai sadica de fel si mereu am luat povestile astea si am criticat amanuntele asa de terfiante pe care nimeni nu le baga in seama,ca si copii cu urechi de magari,sunt sigura ca va iesi ceva misto,asteptam :))
Krakatau pe 19 februarie 2011 21:17
Pinocchio a fost primul roman citit de mine...pe la 8 ani :))
rizea.alex70 pe 23 februarie 2011 09:13
Si la mine a fost primul roman citit....si abia astept sa vad ce va iesi cu acest film...sper sa fie bun..!!!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells