Cate Blanchett, ultima viceregină a Indiei

de Gloria Sauciuc în 8 Sep 2009
Cate Blanchett

Cate Blanchett o va interpreta pe Edwina Mountbatten în producţia despre ultimele zile de domnie britanică în India - Indian Summer.

Cu data de lansare în cinematografe programată pentru 2011, această dramă produsă de Universal Pictures va fi regizată de câştigătorul premiului BAFTA Joe Wright (Atonement) şi scrisă de nominalizatul la Oscar William Nicholson (Gladiator).

Momentul pe care se centrează filmul este vara anului 1947, când Lordul Mountbatten predă puterea lui Jawaharlal Nehru, primul prim-ministru al Indiei.
Producţia pentru marele ecran se bazează pe cartea “Indian Summer: The Secret History of the End of an Empire”, scrisă de Alex von Tunzelmann. Filmările vor începe în prima pate a anului viitor şi se va urmări redarea momentele importante ce au însoţit procesul de câştigare a independenţei de către India.
Edwina a fost o moştenitoare bogată, personaj monden, filantrop, soţie a lui Louis, lord de Mountbatten şi ultima viceregină a Indiei. Lady Mountbatten a trăit o viaţă privilegiată si opulentă, dedicata aproape exclusiv plăcerilor - printre ele, o perioadă când a călătorit pe mare luni întregi, fără ca nimeni să ştie exact unde se afla, la mijlocul anilor '30.
La începutul celui de-Al Doilea Război Mondial şi-a găsit un nou scop în viaţă folosindu-şi energia şi inteligenţa considerabilă în sprijinul celor din jur. A rămas în memoria colectivă pentru acţiunile sale în India şi Pakistan,după separarea acestora, unde a fost viceregină a Indiei divizate, după ce Pakistanul s-a proclamat independent ca rezultat al mişcarii lui Mohammed Ali Jinnah.

 

Vedeai o altă actriţă în rolul controversatei viceregine a Indiei?

Imagini

Părerea ta

Spune-ţi părerea
dasdas pe 8 septembrie 2009 16:34
YES YES YES
BLACK-SPIDER pe 8 septembrie 2009 18:20
In Elizabeth s-a descurcat de minune si cred ca nici de data asta nu va dezamagi.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells