Catastrofe cinematografice! 10 locuri de pe Pământ în care nu ţi-ai dori să locuieşti

de Răzvan Boboc în 14 Nov 2009
Catastrofe cinematografice! 10 locuri de pe Pământ în care nu ţi-ai dori să locuieşti

Cutremure, fenomene meteo ucigaşe, incendii, Apocalipse - sunt doar câteva dintre cataclismele cel mai des întâlnite în producţiile cinematografice care au ca subiect principal dezastrele. Yahoo Movies a realizat o listă cu cele mai "periculoase" oraşe care sunt foarte des întâlnite în filmele de la Hollywood şi care sunt "distruse" o dată la câţiva ani de realizatorii de filme.

Cea mai recentă producţie de acest gen a fost lansată vineri în cinematografe. 2012, regizat de Roland Emmerich,  reuneşte într-un singur film o serie de dezastre: cutremure, inundaţii, erupţii vulcanice, alunecări de teren. Totul este dus la extrem, iar Pământul este făcut praf.

Iată care sunt cele 10 oraşe de pe Pământ cel mai des distruse pe peliculă.

1. TOKYO
Ameninţări: invaziile unor monştri uriaşi
Filme: Godzilla, Gamera, Radon, Monster from the Sky, Godzilla vs. Hedora, King Kong vs. Godzilla, Godzilla vs. Megalon, Godzilla, Mothra and King Ghidorah: Giant Monsters All-Out Attack, Monster Invasion.
Tokyo poate fi considerat unul dintre cele mai periculoase oraşe din lume, dacă e să ne luăm după filmele în care monştri uriaşi au pus stăpânire pe oraş. Dacă trăieşti oriunde în centrul oraşului, ar trebui să te aştepţi ca la fereastra ta, o dată la câţiva ani, să apară un monstru fioros gata să dărâme totul în calea sa.



2. LOS ANGELES
Ameninţări: foc, apă, alunecări de teren
Filme: Volcano, D-War, The Day After Tomorrow, Independence Day, Earthquake (1974), The Omega Man, Terminator 2: Judgement Day, Miracle Mile, Escape from L.A., The War of the Worlds (1953), Attack of the Killer Tomatoes!
De-a lungul anilor, Oraşul Îngerilor a trecut prin multe în producţiile de la Hollywood: cutremure, tornade, vulcani, extratereştri şi, incredibil dar adevărat, tomate ucigaşe.



3. NEW YORK
Ameninţări: capricii ale vremii, extratereştri ucigaşi, monştri
Filme: Independence Day, I Am Legend, The Day After Tomorrow, Deep Impact, Ghostbusters, Cloverfield
Un alt oraş american care a fost strivit de creaturi extraterestre, lovit de o cometă uriaşă sau înghiţit de valuri uriaşe nimicitoare.



4. WASHINGTON
Ameninţări: extratereştri, valuri şi... din nou extratereştri
Filme: Independence Day, The Day After Tomorrow, Deep Impact, Mars Attacks!, The Day the Earth Stood Still, Earth vs. the Flying Saucers
Acesta este kilometrul zero al oricăror invazii extraterestre. Fiinţele de pe alte planete au o atracţie specială pentru acest loc. De ce oare?



5. PARIS
Ameninţări: obiecte care pică din cer
Filme: Armageddon, Transformers: Revenge of the Fallen
Între anii 1850-1860, Baronul Georges-Eugene Hausmann a transformat Parisul într-un oraş grandios, cu bulevarde mari, monumente superbe. În anii 2000, Michael Bay a distrus Parisul cu meteoriţi uriaşi şi roboţi.



6. SAN FRANCISCO
Ameninţări: monştri marini, mutanţi.
Filme: It Came from Beneath the Sea, The Core, X-Men: The Last Stand, Monsters vs Aliens
Podul Golden Gate din San Francisco este una dintre cele mai spectaculoase construcţii din lume. Nu de puţine ori a fost zgâlţâit de monştri marini înfiorători.



7. LONDRA

Ameninţări: dragoni, zombi, dezastre nucleare
Filme: Reign of Fire, 28 Days Later, The Day the Earth Caught Fire
Londra este un alt oraş european care nu a fost ocolit de dezastre cinematografice. Un oraş încărcat de istorie în care dragoni din vremuri apuse pot apărea oricând.



8. LAS VEGAS

Ameninţări: zombi
Film: Resident Evil: Extinction
În acest film, experimentul legat de Virusul-T, pus la cale de Umbrella Corporation, a devastat lumea transformând populaţia în cete de zombi cu apucături de prădători.



9. ROMA
Ameninţări: furtuni cu fulgere
Film: The Core
În acest lungmetraj, Colosseumul din Roma este în pericol, fiind brăzdat de fulegere înfricoşătoare.  Forţele electromagnetice ale Pământului au început să cedeze.



10. BALTIMORE

Ameninţări: terorism nuclear
Film: The Sum of All Fears
Clădiri distruse, maşini în flăcări, oameni disperaţi care aleagă pe străzi. Isterie totalã. Pericolul exploziei unei bombe nucleare este aproape.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
rox. pe 14 noiembrie 2009 16:37
bine ca traim in Romania:|,la noi nu ar mai avea ce sa distruga extraterestrii,sigur din Marea Neagra ar iesi un val al naibii de mare,teroristii is cam ocupati cu telenovelele iar mama natura e in concediu,:>.
bogdanuuu pe 14 noiembrie 2009 19:23
hihih de acord rox.Foarte mare dreptate :)).Romania=cel mai sigur oras din lume :))
bibii.andrada pe 21 ianuarie 2012 13:03
=))))) romania = oras?
Alin333 pe 21 ianuarie 2016 21:18
=))))))))))
bodoknut pe 14 noiembrie 2009 19:41
cine sa vina sa ne atace pe noi??? ha ha ha poate niste politicieni extraterestrii ( mai bine zis, alti politicieni extraterestrii if you know what i mean??)
Romania nu mai e atractiva nici macar pentru investitori daramite pt extraterestrii....

EuNuAltul pe 14 noiembrie 2009 23:09
Suntem cea mai expusa tara in privinta atacurilor extraterestre venite de la
MANELO-EXTRATERESTRII.
Acestia vor sa distruga singura specie de pe pamant care nu are creier si prin urmare ar putea fi extrem de imprevizibila. Acest personaj este Manelistul.
Manelistul este in pericol si din pacate chiar daca o sa ii spuneti acest lucru nu va intelege ca nu are cu ce sa proceseze informatia.
MANELO-EXTRATERESTRII au pus ochii pe Romania.
Romania trebuie aparate pentru ca aici sunt 99% dintre cei vizati de MANELO-EXTRATERESTRI.

nick pe 14 noiembrie 2009 23:37
asteas doar filme realitatea poate lovi oriunde ...... si daca o luam pea buna nicaieri nu esti in siguranta pe pamantul asta
GuessWho pe 15 noiembrie 2009 01:02
bogdanuuu, romania e tara nu orash :))
skrap pe 15 noiembrie 2009 01:33
bogdanuu dai in ele rau de tot, nu te incurci:), si Spania este o comuna in Romania
Razvan pe 15 noiembrie 2009 01:37
A fost o metafora...e greu...
friki_76 pe 15 noiembrie 2009 02:43
aia au monstri si toate onaniile. dar noi avem GUVERNU ROMAN care ne omoara pe zi ce trece
Alex pe 16 noiembrie 2009 14:45
Singurul orash in care se pot intampla astfel de nenorociri este Braila.
In Braila s-au inventat genul asta de filme si tot acolo s-au intamplat cataclismele din filmele astea.
Braila este singurul oras in care si-a luat bataie Chuck Norris si pe langa asta :| stiati ca Braila e in... Braila ?

armagadeon 2012 pe 22 noiembrie 2009 17:20
sunt si eu de acord,rox,la noi nu au ce sa distruga extaterestri...
saw-28 pe 22 noiembrie 2009 17:36
fain subietul...
gattuso91 pe 22 noiembrie 2009 18:40
NU MAI ARE CE SA DISRUGA DIN ROMANIA....
alex pe 7 decembrie 2009 19:14
Romania e deja atacata de cea mai rezistenta forta...coruptia :)
Aliex pe 8 decembrie 2009 15:41
La noi in Romania daca ar veni ceva 'mostru'gen godzilla, in 2 zile s-ar alia cu ceva partid politic si l-ar face astia presedinte sau premier :))
Rocambole_18 pe 8 decembrie 2009 20:13
Adevarul e ca MEREU e mai usor sa distrugi ceva decat sa CREEZI ceva! Uitati-va numai cat timp le-au trebuit oraselor prezentate mai sus sa devina atat de atractive cum sunt azi, insa cat de rapid pot fi transformate in ruine ("in doi timpi si trei miscari" cum se zice mai sus in articol). Si chestia asta e adevarata si cand e vb de "distrus"( aka omorat) oameni! Iti trebuie 20 ani sa cresti o persoana pt. a te putea bucura de eforturile tale(ca parinte), insa e nevoie doar de 1 secunda pt. a "distruge"(a ucide) un om! Interesant este insa ca tocmai filmele violente ajung blockbustere si atrag cei mai multi spectatori, tocmai datorita atractiei nefiresti spre violenta a oamenilor. Adica vreau sa zic ca daca ti s-ar intampla tie chestiile tragice (care te amuza cand le privesti ca spectator) care se intampla in marea majoritate a filmelor de actiune... sunt sigur ca n-ai mai fi asa de amuzat si sigur nu ti-ar veni sa razi. Pe cand filmele UMANE, de dragoste, comediile romantice, dramele... ajung adeseori catalogate ca fiind filme slabe, iar cei care se uita la ele sunt priviti ca persoane anormale. Ironic, nu?
ira pe 8 decembrie 2009 23:31
Daca s-ar gandi sa vina extraterestrii la noi, in Romania, mai bine ar face cale intoarsa, cu siguranta compatriotii nostri "colorati" le-ar fura navele spatiale de sub nas si le-ar vinde la fiare vechi.:)
emilia.mandalac pe 9 decembrie 2009 12:21
Genul asta de filme ar trebui sa ne puna pe ganduri, sa fim un pic mai toleranti unii cu altii si indeosebi cu mediul inconjurator in care traim. Asa cum odinioara conexiunea internetului era pentru unii doar o iluzie, o minune filmografica, asa si scene din acest gen de filme vor deveni in curand realitate.
paladecosmin pe 10 decembrie 2009 20:52
De unde atata apocalipsa... sincer daca as afla ca maine e sfarsitul lumii, primul lucru de care as fi bucuros e ca nu va trebui sa il vad maine pe seful meu.... Dar de cate ori m-am trezit dimineata si m-am uitat pe fereastra nu am vazut niciun val mare de apa nici o imensa nava extraterestra... asadar nu ne ramane decat sa ne muncim pe plantatiile zi de zi ca seara sa avem timp de un nou film ce ne va clati putin imaginatia.
sharkiecostinel pe 10 decembrie 2009 21:40
Da ,vorba lui rox ,Marea Neagra face un tsunami de 1 m jumate ,varcolacii se uita la tv ... bla bla nu prea se intampla nik pe aici ,a dracula ce e el asa mai bagat in seama da in rest numai pace si liniste , e aberant sa spui ca nu ti-ar placea sa traiesti in tokyo,paris,londra ,new york mi se pare logik ca au fost alese ca loc pentru filmari de cei de la Hollywood ,doar nu turnau la Poplaca sau in Baicoi
adryan78 pe 10 decembrie 2009 23:24
Un film exceptional, ce merita vizionat, efecte speciale extraordinare, ceea ce face din acest film o capodopera a tehnologiei efectelor speciale.
Shadow_Master pe 12 iulie 2015 14:33
WTF?
delux23 pe 15 decembrie 2009 10:46
Daca vrei sa distrugi poti sa o faci si in Romania.Regizorii ar putea alege multe locuri ca si Castelul Peles,Bran,Biserica Neagra,Arcul de triumf,Palatul Parlamentului si multe altele .Dar cred ca este mult mai interesant pentru straini daca vad Tokio,New York ,Paris sau Londra fiind distruse decat sa vada Bucurestiul in flacari.Insa in cativa ani nu prea o sa mai aiba ce sa distruga pana si in filme si multe dintre filmele de acest gen nu o sa mai fie atat de captivante . Atunci poate o sa ajunga si in Romania.
andrei pe 17 februarie 2010 10:41
da stiti ca cu nave si monstri si tomate ucigase nus reale
Radu1711 pe 16 aprilie 2010 17:15
foarte tari filmele
amalia pe 30 iunie 2010 17:14
nu stiu ce sa zic in legatura cu cataclismele astea dar de va fi sa fie va fi pentru ca asa a hotarat Dumnezu sa nu ne mai lase sa traim ,nu cred ca se va intampla asta desigur daca ai credinta .

MORALA:crede in Dumnezeu si totul va fi BINE

darayawaus pe 7 iulie 2011 20:03
Iar daca noi doi am sta in acelasi bloc, care s-ar prabusi la un eventual cutremur, tu ai scapa deoarece ai credinta, pe cand nemernicul de mine ar muri, fiindca asa-mi trebuie, nu?
MTK pe 20 septembrie 2010 01:35
ce subiect interesant ........:)):)):)) . .....imi plac si comentariile ..e belea....
otonis pe 3 decembrie 2010 00:34
Extraterestrii, teroristii, monstrii... cinematografici, aleg locatiile de pe harta unde au ce distruge, ori in Romania, nu prea a mai ramas ceva de distrus.Tara noastra este deja lovita de mult timp de doua dintre cele mai mari dezastre posibile, prostia si indiferenta umana. Ar putea totusi sa fie folosite la Hollywood scene din Romania in filmele americane apocaliptice, dupa ce dezastrul a lovit, astfel ar face economie producatorul din amenajarea unui platou de filmare special. Biletul pana la noi este mai ieftin, si imaginile horror de la noi, sunt mult mai realistice decat orice amenajare speciala.
MissBlossom01 pe 4 decembrie 2010 18:14
=))
drak bone pe 30 decembrie 2010 20:07
eo as vrea sa fiu in toate pe rand cand se intampla astea, sa traiesc suspansul si frica tot odata.
Shadow_Master pe 12 iulie 2015 14:34
Dar in Saw nu ti-ar place sa fii?Sa traiesti suspansul si frica? :))
Dina pe 25 februarie 2011 16:51
aha da-n Moldova
alex_il_fenomeno pe 28 august 2013 18:54
Se poate spune si asa, desi exista extrem de multa fantezie...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells