Blades of Glory/Taisul gloriei

de Alin-Adrian Moise în 2 Aug 2007
Blades of Glory/Taisul gloriei

Blades of Glory, buddy movie prin excelenta, are toate sansele sa fie comedia anului (la ora la care scriu n-am vazut inca The Simpsons Movie), iar asta nu neaparat datorita excesului de situatii comice care sa te trimita in pragul sufocatului de ras, ci datorita prospetimii ideii. Scris de doi debutanti, Jeff si Craig Cox, Blades of Glory/Taisul gloriei are ca si centru de greutate patinajul - stiti voi, sportul ala peste care multi zappeaza speriati in timpul cautarii postului cu meciul Stelei - si de parca acest lucru nu ar fi fost destul de potent in a va ridica spranceana, mai luati pe deasupra si o poveste in care doi tipi, care nu se pot suporta, se vad nevoiti sa-si uneasca fortele pentru a eluda o sanctiune disciplinara, participand astfel la Olimpiada, la "perechi".

Ca realizatorii sa persiste in a nu oferi niciun motiv de a stramba din nas, castingul e excelent. Will Ferrell e Chazz Michael Michaels, o incrucisare fabuloasa intre Al Bundy, Derek Zoolander si Willie din Bad Santa, in timp ce Jon Heder, slava cerului, lasa deoparte rolul de aerian din Napoleon Dynamite sau Just Like Heaven si il joaca pe Jimmy MacElroy, pusti genial in materie de patinaj, insa inadaptat social si incredibil de efeminat.

Oricat de buni ar fi cei doi, filmul n-ar sta deloc in picioare fara restul distributiei: Will Arnett si Amy Poehler ca Stranz si Fairchild Van Waldenberg, adversarii baietilor nostri, Jenna Fischer in rolul Katiei Van Waldenberg, sora celor de mai sus si fata buna care se indragosteste de Jimmy, si Craig T. Nelson, antrenorul. Dar nici fara subtilele efecte speciale, care (suprapunand chipurile actorilor pe corpuri de patinatori) aproape ca te fac sa crezi ca Ferrell si Heder chiar stiu sa se dea pe gheata (nu va asteptati totusi la perfectiune ruseasca, ca nu e cazul). Toate construind una din cele mai placute vizionari de care va puteti bucura anul acesta. Ramane doar regretul ca Luke Wilson nu a beneficiat de un cameo putin mai amuzant. Asta e.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Cronică

jinglebells