Saptamana 03-09 august

de Alin-Adrian Moise în 3 Aug 2007
Saptamana 03-09 august

Amanat si ras-amanat de distribuitorii romani (initial fusese anuntat pentru aprilie), Bridge to Terabithia/Podul spre Terabithia in sfarsit e aruncat pe ecranele noastre. Si nici n-a aparut bine ca deja a dat nastere unor dezbateri aprinse pe forumul nostru care pun sub lupa atat calitatea filmului, cat si alte pelicule pentru copii. Ca sa o dam in concrete, Bridge to Terabithia este ecranizarea unui roman scris de Katherine Peterson, se bucura de regia debutantului Gabor Csupo (nu chiar un nou-venit tinand cont ca a produs seriale de animatie gen The Simpsons sau Rugrats o groaza de vreme) si povesteste despre prietenia care creste intre un pusti, Jess Arons (Josh Hutcherson), si nou-venita la scoala sa, Leslie Burke (Annasophia Robb), si care ii va duce spre crearea unui regat imaginar, Terabithia, in care amandoi sa se poata refugia de restul lumii.

E august, luna comediilor, si pentru ca dupa premiera lui The Simpsons Movie stacheta asteptarilor audientei e destul de ridicata, momentul e perfect pentru ultima comedie Frat Pack (reamintim aici ca vorbim de grupul format de Jack Black, Will Ferrell, Ben Stiller, Vince Vaughn, fratii Owen si Luke Wilson si proaspatul admis Steve Carell), Blades of Glory/Taisul gloriei. Adica Will Ferrell si Jon Heder ca membri ai elitei patinajului prinsi intr-o rivalitate ce se sfarseste (cu o bataie si) cu interdictia pe viata pentru amandoi de a mai participa in vreo competitie din domeniu. Numai ca e musai sa existe si o portita care sa le salveze cariera: interdictia nu se refera si la categoria perechi, asa ca baietii trebuie sa stranga din dinti si sa treaca peste profunda antipatie reciproca daca vor sa-si recupereze gloria de odinioara.

Dupa care avem Fracture/Ruptura, ultimul film al lui Gregory Hoblit (Primal Fear, Fallen), courtroom drama, in care Ryan Gosling este Willy Beachum, tanar procuror pe pragul de a se desparti de structurile statale si de a intra in sectorul privat, la o firma de avocatura prestigioasa care ii apreciaza procentajul impecabil de victorii in instanta. Schimbare de profesie care e tergiversata de un ultim caz: Ted Crawford (Anthony Hopkins), inginer de profesie, a fost gasit in vila sa cu o arma in mana, alaturi de corpul nevestei sale, impuscata in cap. Si unde la inceput acuzarea lui Crawford parea o simpla formalitate, pe masura ce toate dovezile care il indicau pe acesta ca vinovat devin inutile (inclusiv arma, despre care se afla in scurt timp ca nu fusese folosita) e din ce in ce mai clar ca Beachum se afla in fata celui mai dificil caz din cariera sa.

Si ca Bridge to Terabithia sa nu fie singurul film cu elemente de fantasy de saptamana aceasta, intra in salile de cinema si Clanul lupilor/Wolfhound/Volkodav iz roda serykh psov, filmul (dupa Night si Day Watch chiar ca nu mai aveti motive sa desconsiderati noul cinema venind din est) cu cel mai mare buget din istoria cinematografica ruseasca (20 milioane de dolari). Povestea spune cam asa: dupa anihilarea clanului Cainilor Cenusii, singurul supravietuitor, un luptator numit Wolfhound, porneste intr-o calatorie la capatul careia spera sa-i elimine pe toti cei responsabili. Deci vizionare placuta si daca tot vorbim de fantasy cautati sa vedeti si primele trailere la Beowulf, urmatorul film al lui Robert Zemeckis.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells