Batman, cel mai longeviv erou, in septembrie, la tv

6 Sep 2007
Batman, cel mai longeviv erou, in septembrie, la tv

Incepand cu data de 9 septembrie, de la ora 20:20, telespectatorii Pro Cinema il pot pot intalni pe Batman, omul-liliac, care timp de o luna, in fiecare duminica, de la ora 20:20, va sosi cu punctualitate pentru o noua aventura din seria care l-a consacrat. Considerat unul dintre filmele cu cel mai mare succes din istoria cinematografiei, Batman l-a transformat pe Tim Burton intr-unul dintre regizorii cu un cuvant greu de spus la Hollywood. Cu un buget de numai 35 de milioane de dolari, "Batman" a avut incasari de peste 400 de milioane si a obtinut 750 de milioane de dolari din vanzarea produselor promotionale. "Batman" a cucerit nu numai telespectatorii, ci si Academia Americana de Film, fiind castigator al premiului Oscar, in 1990. Michael Keaton a interpretat rolul lui Batman si s-a “luptat” cu costumul de 32 de kilograme pe care trebuia sa-l poarte. Pentru acest rol Keaton a invatat kickboxing si si-a realizat singur aproape toate cascadoriile. Jack Nicholson, care interpreteaza rolul lui Joker in acest film, a fost foarte inspirat atunci cand a insistat sa primeasca un procent din incasari. Datorita succesului pe care l-a avut "Batman", Nicholson a incasat un salariu record pentru aceasta productie: 60 de milioane de dolari. Michael Jackson a fost rugat sa compuna si sa interpreteze muzica pentru film, insa a refuzat, din cauza concertelor pe care le avea programate. A acceptat insa Danny Elfman, compozitor de trei ori nominalizat la premiul Oscar pentru muzica de film.

Pe 16 septembrie, de la ora 20:20, Batman revine (“Batman Returns”) la Pro Cinema, in cel de-al doilea film din aceasta serie, nominalizat la premiul Oscar pentru cele mai bune efecte speciale si machiaj. Lui Michael Keaton (care a acceptat rolul dupa o crestere serioasa a salariului) i se alatura Danny de Vito, interpretul Pinguinului, marele dusman al orasului Gotham. Senzuala femeie-pisica interpretata de Michelle Pfeiffer, este cea care incearca sa-l prinda in mrejele farmecelor ei pe Batman. Pe parcursul celor sase luni de filmare, Pfeiffer a imbracat 60 de costume de pisica, primind pentru acest efort 3 milioane de dolari. Toata constructia sumbrului oras Gotham era mobila, iar intre zilele de filmare, decorurile se schimbau, asa incat Michelle Pfeiffer avea reale probleme in a-si gasi colegii de platou. Michael Keaton, care interpreteaza rolul lui Batman in cel de-al doilea film din serie, a putut sa respire usurat: de data aceasta, costumul sau cantarea doar 23 de kilograme. Jack Nicholson a fost cel care l-a convins pe DeVito sa accepte rolul Pinguinului, convins ca el a luat potul cel mare prin aparitia in primul film din serie. DeVito a trebuit “sa indure” o sedinta de machiaj de doua ore in fiecare zi si sa pastreze secretul asupra modului in care arata personajul sau chiar si fata de propria lui familie. “Batman revine” figureaza in topul celor mai vizionate 20 de creatii cinematografice din toate timpurile. Cu un buget estimat de 80 de milioane, cel de-al doilea film din seria “Batman” a avut incasari de 163 de milioane de dolari numai in Statele Unite, plus inca 100 de milioane de dolari incasari numai din inchirieri. “Batman revine” a “produs” 47.7 milioane in numai trei zile, ceea ce reprezenta un record pentru acel timp.

 Pe 23 septembrie, de la ora 20:20, telespectatorii Pro Cinema il pot urmari pe Batman in cea de-a treia sa aventura: Batman Forever. De trei ori nominalizat la premiul Oscar, dar primind si o nominalizare la Globul de Aur si premiile Grammy pentru cea mai buna muzica, “Batman Forever” reuneste o echipa aleasa de regizorul Joel Schumacher "pe spranceana". Val Kilmer interpreteaza de aceasta data rolul omului-liliac. Tommy Lee Jones si Jim Carrey sunt personajele negative din aceasta aventura cinematografica fantastica, in timp ce Nicole Kidman, dr. Chase Meridian, este un sprijin mai mult decat agreabil pentru Batman. Cu un buget estimat de 100 de milioane de dolari, “Batman Forever” a avut incasari de aproape 300 de milioane de dolari numai pe teritoriul Statelor Unite.

Pentru ultimul film din serie, Batman ai Robin (“Batman & Robin”), pe care telespectatorii Pro Cinema il pot urmari duminica, 30 septembrie, de la ora 20:20, regizorul Joel Schumacher a strans o distributie foarte buna: Arnold Schwarzenegger, George Clooney, Chris O’Donnell, Uma Thurman, Alicia Silverstone si Elle Macpherson au spus “da” acestui proiect imediat ce li s-a propus. George Clooney a fost ales pentru rolul lui Batman dintr-o pura intamplare. Joel Schumacher a desenat celebra masca a lui Batman pe o reclama la filmul “De la apusul la rasaritul soarelui” (“From dusk till dawn”) in care aparea Clooney si si-a dat seama cat de potrivit ar fi pentru acest rol. Noul Batman s-a simtit “in pielea lui” interpretand acest personaj, chiar daca tot costumul cantarea nu mai putin de 45 de kilograme. Intr-un interviu acordat imediat dupa lansarea filmului, mai multi actori si-au exprimat dorinta de a pastra cate ceva care sa le aminteasca de Batman. Schwarzenegger a spus ca el ar pastra colectia de arme, Thurman si-ar fi oprit tronul lui Ivy, iar Macpherson, masca lui Batman. Numai George Clooney a marturisit ca, in ceea ce-l priveste, ar opri-o, ca amintire de pe platourile de filmare, pe … Elle Macpherson. Batman si Robin incheie epopeea inceputa in 1989 de studiourile Warner Bros.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Cronică

jinglebells