Saptamana 7-12 Septembrie

de Alin Adrian Moise în 6 Sep 2007
Saptamana 7-12 Septembrie

Seria consecutiva de succese Pixar, de la Toy Story la Cars (sapte filme cu totul, fiecare aducand un profit de minim 300 milioane dolari), continua saptamana aceasta cu Ratatouille. Dupa cronicile caldute (greu de inghitit pentru un studio obisnuit cu calificative maxime) de la Cars, iesitul in lume cu un proiect despre sobolani, in condiitile esecului Flushed Away la box-office, ridica la un moment dat semne de intrebare, sporite de plecarea lui Jan Pinkava – regizorul initial - de la comanda filmului cu un an jumatate inainte de lansare. Asa ca fondatorii Pixar: Steve Jobs, John Lasseter si Ed Catmull au fugit la un Brad Bird pe cai mari (ca popularitate, premii si cont bancar) dupa The Incredibles si l-au rugat sa preia din mers proiectul. Iar Bird l-a preluat de asa natura incat a modificat scenariul in intregime, schimband si toate cadrele generate pana atunci (cu exceptia a doua).

Povestea este despre Remy (cu vocea comicului american Patton Oswalt), un tanar sobolan cu un simt al gustului foarte bine dezvoltat, lucru ce-l deosebeste de familia si prietenii sai, toti preocupati cu cosurile de gunoi si alimentele stricate. Obsesia sa pentru bucataria rafinata il duce spre restaurantul idolului sau, maestrul bucatar Auguste Gusteau (Brad Garrett) numai ca sa gaseasca reputatia fabulosului local sfaramata dupa moartea lui Gusteau si preluarea de catre Anton Ego (Peter O’Toole). Pentru a-si indeplini visul Remy trebuie sa se intovaraseasca cu Linguini (Lou Romano), alt bucatar wannabe, in prezent om bun la toate in restaurant, si sa gaseasca o cale sa aduca dragostea gatitului tipica lui Gusteau inapoi in vechiul sau local.

Cat despre a doua premiera a saptamanii, trebuie sa fim rigurosi si sa precizam ca nu este prima incercare a lui Antonio Banderas la regie, distinctia revenindu-i lui Crazy in Alabama, care avea premiera in 1999 si se bucura de Melanie Griffith in rolul unei neveste saturate de pumnii sotului, care pleaca spre California pentru a deveni vedeta de film. Filmul care ne intereseaza insa, se numeste El Camino de los Ingleses cu titlul alternativ de Summer Rain, este bazat pe romanul lui Antonio Soler si se ocupa, intr-o atmosfera romantic-luxurianta, de maturizarea a trei tineri prieteni in Spania anilor ’70. Rezultatul, in vorbele distribuitorilor, e un film care pulseaza sexualitate, muzica si nostalgie, o reverie erotica prin care ne intoarcem in acel trecut, la varsta cand totul era posibil. Asa o fi.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
rrs85 pe 11 iunie 2010 16:15
;)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Cronică

jinglebells