Recomandări TV 2-8 mai. Filme de colecție, comedia spumoasă „Zoolander Manechinul” și drame emoționante

de Gloria Sauciuc în 2 Mai 2016
Iată o serie de recomandări din oferta posturilor TV pentru săptămâna în curs

Dramă. Paradisul spulberat
luni, 2 mai , ora 23, ProTV
În 2004, a doua zi de Crăciun, Oceanul Indian s-a învolburat şi a înghiţit coastele Indoneziei, Thailandei, Sri Lankăi şi Indiei, în cel mai mare dezastru natural din istoria cunoscută. Uriaşele valuri mortale, de până la 30 de metri, care au acoperit satele şi staţiunile de pe coastă la intervale de 10 minute, au dus la moartea a peste 230.000 de persoane. Numai în Thailanda, 1480 de copii au rămas orfani în urma dezastrului. Filmul Paradisul spulberat nu documentează apocalipsa generală. Dar prezintă o poveste după unul dintre cazuri, cel al familiei spaniole Alvarez şi Maria Belon, aflate de Crăciun în Thailanda, la The Orchid Resort, alături de cei trei copii. Corespondenții lor cinematografici sunt Naomi Watts şi Ewan McGregor în rolul părinţilor, iar Tom Holland (noul Spider-Man), Oaklee Pendergast şi Simon Joslin îi joacă pe cei trei băieţi ai cuplului.

Film de François Truffaut. Sirena de pe Mississippi
Marți, 3 mai , ora 23.00, AMC
Louis Mahe are o plantaţie de tutun pe Reunion Island şi îşi aşteaptă iubita ca să se căsătorească. Nu o cunoaşte decât din scrisori, iar femeia care apare nu seamănă deloc cu cea din fotografia primită. Cu Jean-Paul Belmondo, Catherine Deneuve

Telecinemateca. „Întâmplările vieţii”
Miercuri, 4 mai, ora 20.10, TVR2
Pierre, un arhitect de 40 de ani, este victima unui accident auto. Aruncat din maşină, zăcând pe marginea şoselei, la un pas de moarte, el îşi retrăieşte trecutul şi relaţiile cu cele două femei care i-au marcat viaţa: Catherine, fosta soţie, cu care are un copil, şi Helene, actuala iubită, de care e pe punctul să se despartă. Cu: Michel Piccoli, Romy Schneider.

SF. „Aliens
joi, 5 mai, ora 22.30, ProCinema
Singurul supravietuitor de pe Nostromo, Ripley, este descoperita criogenata jumatate de secol mai tarziu de catre o nava de salvare. Cand se intoarce pe Pamant, ea afla ca o colonie umana a fost fondata pe aceeasi planeta pe care extraterestrii au fost gasiti. Dupa ce contactul cu aceasta colonie se pierde, ea este trimisa inapoi pe planeta impreuna cu o echipa de razboinici pentru a distruge amenintarea extraterestra pentru totdeauna si pentru a salva supravietuitorii.

Dramă. „Papesa Ioana
vineri, 6 mai, ora 22.30, Kanal D
Deghizată în bărbat, o femeie ajunge să fie Papă și să conducă Vaticanul. Film bazat pe cartea Papesă Ioana a scriitoarei americane Donna Woolfolk Cross. Când fratele ei mai mare moare într-un atac al vikingilor, genială tânără Ioana își asumă identitatea acestuia și intră la o mânăstire benedictină unde, dându-se drept fratele John Anglicus, se face remarcată ca tămăduitor și cărturar. Ajungând în cele din urmă la Roma, e prinsă curând în plasă unui melanj periculos de pasiune puternică și politică controversată ce-i amenință viață, chiar dacă o ridică pe cel mai înalt tron al lumii apusene.

Film românesc. „Astă seară dansăm în familie
sâmbătă, 7 mai, ora 13.45, ProCinema
Temistocle, un autentic crai dîmbovițean, de profesie… „logodnic”, se implică fără scrupule în tot felul de aventuri sentimentale, avînd moralul susținut în permanență de ciracul sau Alecu. Temistocle evită la milimetru “impactul” cu un soț gelos, se salvează cum poate de furia unei familii păcălite, dar, cum fiecare nas își are nașul lui, cei doi întîlnesc ntr-o călătorie cu trenul niște vajnice „amazoane”, veterinare la o fermă. Temistocle nu face nici un rău nimănui, dar nehotarirea să matrimonială îl aruncă în încurcături din care uneori iese… un pic șifonat. Cu: Dem Radulescu, Sebastian Papaiani, Draga-Olteanu Matei, Stela Popescu.

Comedie. „Zoolander Manechinul
Duminică, 8 mai, ora 00.00, Antena 1
Ce trebuie să facă cel mai faimos super-manechin masculin din lume ca să pună capăt unui complot scandalos și să devină un erou american ? Derek Zoolander a înfruntat mii de ziariști insistenți și și-a apărat titlul de Modelul Masculin al Anului timp de trei ani consecutivi. Dar acum, cel mai faimos supermodel din lume este pe cale să dovedească că nu este numai un tip care arată extraordinar de bine. Lumea lui Derek s-a destrămat atunci când, anticipând victoria unui al patrulea premiu acesta i-a fost înmânat noului venit... chipeșului Hansel (Owen Wilson).

O comedie inspirată ce satirizează lumea modei alcătuită din designeri ce produc accesorii vestimentare excentrice şi de prost gust în fabrici din ţările lumii a treia, precum şi din modele dotate cu un aspect fizic atrăgător, dar lipsite de inteligenţă. Filmul reia multe clişee, dar este amuzant prin combinaţia reuşită între gagurile bufe şi imitaţia satirică a unor secvenţe din alte filme (menţionez numai imitaţia unei secvenţe din capodopera "2001: A Space Odyssey", în care Derek şi Hansel sunt comparaţi cu două maimuţe). Din întregul cocktail de vedete reale şi imaginare ale filmului iese în evidenţă figura maleficului Mugatu (interpretat de un Will Ferrell în mare formă).

Exploreaza subiecte similare:

The Impossible, La Sirene du Mississipi, Aliens, Les choses de la vie, Pope Joan, Astă seară dansăm în familie, Zoolander

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Părerea ta

Spune-ţi părerea
mihnea_aspru95 pe 2 mai 2016 19:39
Doar Aliens - Misiune de pedeapsă merită.
xerses pe 3 mai 2016 20:58
Intotdeauna voi alege comediile si Sf-urile...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells