Pope Joan

(2009)

Papesa Ioana

Poster Pope Joan Postere Pope Joan

Sinopsis Pope Joan

Mai mult
Pope Joan

Deghizata in barbat, o femeie ajunge sa fie Papă si sa conduca Vaticanul. Film bazat pe cartea Papesa Ioana a scriitoarei americane Donna Woolfolk Cross. Cand fratele ei mai mare moare intr-un atac al vikingilor, geniala tanara Ioana isi asuma identitatea acestuia si intra la o manastire benedictina unde, dandu-se drept fratele John Anglicus, se face remarcata ca tamaduitor si carturar. Ajungand in cele din urma la Roma, e prinsa curand in plasa unui melanj periculos de pasiune puternica si politica controversata ce-i ameninta…

citeşte
A contribuit la sinopsis-ul filmului: BaetuAndrei
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 6.7

Caseta tehnică

AKA

  • Die Päpstin

Produs de

Constantin Film

Tip Ecran

normal

Distribuitorul international

Constantin Film Verleih

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
Just_Anna pe 05 Mai 2012 12:34
Un film interesant ... ce nu este în niciun caz pierdere de vreme
4 0
Spikos pe 01 Mai 2013 08:02
Un film reusit despre un subiect interesant , inspirat mai degraba din anumite reguli ale alegerilor papale decat dintr-un fapt istoric real , bine facut , bine povestit cinematografic , aproape un act cultural .
1 0
Manusa pe 24 Februarie 2013 13:41
Un film foarte bun, am ramas impresionat de povestea filmului, care este incredibila, cum a ajuns Ioana sa ocupe scaunul papal. Un film foarte reusit, actori foarte buni care au avut o prestatie remarcabila.
1 0
zdraveius pe 10 Decembrie 2012 02:00
Daca oamenii Domnului in anii 800 d.H., in lume, vorbeau in engleza, in engleza britanica, e un fapt istoric mai important decat tot ce ne prezinta filmul.
Analfabetismul face legea in America moderna. Pacat.

1 1
DaniMar pe 04 Februarie 2013 15:34
in afara de faptul ca ia 'la misto' biserica catolica,filmul mai promoveaza si o idee interesantasi anume: orice fata cu conditia sa aiba o aplecare pentru religie si ceva cunostinte de latina si greaca, isi poate lega sanii cu niste fese si devine papa(sau ma rog, papesa).Daca s-ar fi renuntat la faza finala cu cealalta 'papesa' ar fi salvat putin din credibilitatea filmului
0 0
Iulidesprefilme pe 12 Octombrie 2012 19:43
Mi se pare un film bun, incitant, având în vedere că papesa rămâne o temă controversată în istoria papalităţii care, de altfel, n-o înscrie în cronologia ei...
0 0
aura1965 pe 01 Mai 2012 19:54
da
de ce nu pot vedea filmul in bune conditii pe net ,nu am reusit sa vad tot filmul la tvr2 si imi pare rau ,acest gen de filme le urmaresc cu placere .
0 0
pisicuta1 pe 21 Aprilie 2012 20:37
da
se poate sa notez povestea dar pe mine m a impresinat mi a placut f mult si e un film care nu merita ratat
0 0
elena.roteanu pe 11 Noiembrie 2011 09:44
Ma asteptam la mai mult...
Cred ca filmul are o nota atat de mare pentru ca multi au votat povestea, care este intr-adevar incredibila. Filmul mi s-a parut slab, la un moment dat, aveam impresia ca vocile lor sunt dublate (si cred ca nu e doar o senzatie). Lung, obositor, personajele nu te atrag cu nimic. Fetita Johanna este intr-adevar frumoasa, dar pe masura ce creste, devine... respingatoare. Mai bine cititi cartea :)
0 6

Spune-ţi părerea despre Pope Joan

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Pope Joan
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells