Recomandare Netflix: Cinci filme destinate întregii familii, cu care să ne începem anul

de Cinemagia în 5 Ian 2024
Povestea de familie și de viață a dirijorului şi compozitorului american Leonard Bernstein, film foarte bine primit la festivalul de la Veneţia, dar și incursiuni în lumi fantastice

Familia este un dar neprețuit, iar de Crăciun și în prima zi a Anului Nou facem tot posibilul să ne reunim sub același acoperiș cu cei dragi. Netflix ne propune în astfel de momente filme care celebrează familia, iubirea, dar nu uită nici de stropul de divertisment de care avem nevoie ca să lăsăm în spate grijile de peste an, nici de fantasy-urile care ne conduc spre lumi de basm. Iată cinci titluri pe care le putem urmări în familie, de sărbători.

Maestro

Filmul lui Bradley Cooper se concentrează pe viaţa dirijorului şi compozitorului american Leonard Bernstein şi mai ales pe mariajul acestuia cu actriţa şi activista costaricană Felicia Montealegre. Ca o scrisoare de iubire pentru viață și artă, Maestro este, în esența sa, un portret făcut cu emoție familiei și dragostei, spun realizatorii. Personajul filmului, Leonard Bernstein, a fost un pianist, dirijor și compozitor celebru care a compus mai multe simfonii, fiind si director muzical al Filarmonicii din New York, care a semnat și muzica pentru „Poveste din cartierul de vest”. Cu Cooper şi Carey Mulligan în rolurile principale, filmul a fost foarte bine primit la festivalul de la Veneţia.

„Scânteia de care aveam nevoie pentru a face Maestro s-a aprins de multe ori cu mulți ani în urmă, când eram la facultate - înainte de a ajunge propriu-zis la acest proiect. Când am decis că voi regiza filmul, am început să mă documentez în profunzime despre Lenny și familia sa și m-am scufundat în a învăța cât mai multe despre fiecare aspect al vieții lui. După ce am lăsat totul să se absoarbă, mi-am dat seama că cel mai interesant și mai ușor de înțeles pentru mine a fost căsătoria dintre Lenny și Felicia. A fost o iubire neconvențională și autentică care m-a intrigat la nesfârșit. Aceasta este povestea pe care am vrut să o spun, o poveste de dragoste. Bineînțeles, celălalt element de neînlocuit a fost muzica, marile lucrări compuse și dirijate de Bernstein, ce servesc ca partitură în cadrul filmului. Am ascultat această muzică de foarte mult timp, încă de când eram copil. Această călătorie a a durat șase ani și le voi fi mereu recunoscător lui Jamie, Nina și Alex pentru că m-au lăsat să intru în familia și în inimile lor și continuă să meargă alături de mine în tot acest timp. A fost una dintre cele mai mari bucurii din cariera mea să dau viață acestei povești. Un lucru este sigur, niciodată nu am făcut artă atât de neînfricat. Povestea lui m-a forțat să fiu neînfricat, pentru că el a fost. Acesta a fost cel mai mare dar pe care Lenny mi l-a dat”, a declarat Bradley Cooper, în calitate de regizor, scenarist și producător al Maestro.

The School for Good and Evil

The School for Good and Evil ne va purta prin fantasticele peisaje ale unui nou basm. Atrase într-o școală fermecată, în care tinerii eroi și răufăcătorii sunt antrenați pentru a păstra și a apăra echilibrul dintre bine și rău, Sophie și prietena ei cea mai bună, Agatha, se trezesc în două tabere opuse ale unui basm modern - premisa acestui fantasy cu nume mari în distribuție, bazat pe cunoscuta serie de romane de mare succes, semnate de Soman Chainani.

În satul Gavaldon, Sophie (Sophia Anne Caruso) și Agatha (Sofia Wylie), două inadaptate, sunt legate printr-o neașteptată prietenie. Sophie, o croitoreasă cu părul bălai, visează să scape de viața ei anostă și să devină o prințesă, în timp ce Agatha, cu înfățișarea macabră și cu o mamă ciudată, seamănă cu o vrăjitoare adevărată. Într-o noapte, când pe cer domnea luna roșie, o forță puternică le atrage la Școala pentru bine și rău, locul de unde începe povestea oricărui basm bun. Dar ceva este în neregulă de la bun început. Sophie ajunge la Școala pentru rău, condusă de extravaganta și limbuta Lady Lesso (Charlize Theron).

Agatha ajunge la Școala pentru bine, supravegheată de zâmbitoarea și blânda Profesoară Dovey (Kerry Washington). Ca și când n-ar fi fost de ajuns că merg la cursuri cu copiii Vrăjitoarei Rele (Freya Parks), ai Căpitanului Hook (Earl Cave) și cu cuceritorul fiu al Regelui Artur (Jamie Flatters), conform spuselor Directorului (Laurence Fishburne), doar un sărut din iubire poate schimba regulile și le poate trimite la școala potrivită, pentru a-și urma adevăratul destin. Dar primul pas către un final fericit este să supraviețuiască până la sfârșitul basmului în care trăiesc, ceea ce nu e deloc o certitudine, din cauza reapariției unei figuri macabre și periculoase (Kit Young), care are legături misterioase cu Sophie și amenință să distrugă școala și întreaga lume din spatele ei.

Slumberland

Jason Momoa apare pe post de faun în acest fantasy cu scene a la Inception. Țara Viselor poartă publicul într-un nou loc de poveste, o lume de vis în care isteața Nemo (Marlow Barkley) și excentricul ei însoțitor, Flip (Jason Momoa), se îmbarcă în aventura vieții lor, într-un nou loc de poveste, o lume de vis. După ce tatăl ei Peter (Kyle Chandler) dispare în mod neașteptat pe mare, existența idilică din zona Pacific Northwest a tinerei Nemo e dată complet peste cap atunci când este trimisă să locuiască în oraș cu unchiul ei bine intenționat, dar foarte neîndemânatic, Phillip (Chris O'Dowd). Noua școală și noua rutină vin cu provocări în timpul zilei, iar noaptea, o hartă secretă a lumii fantastice o apropie pe Nemo de Flip, un proscris necizelat, dar adorabil, care îi devine curând partener și călăuză. Ea și Flip pornesc numaidecât într-o călătorie incredibilă, traversând vise și fugind de coșmaruri, în care Nemo începe să spere că se va reîntâlni cu tatăl ei.

Țara Viselor este regizat de Francis Lawrence (Legenda vie, Jocurile foamei: Sfidarea și Jocurile foamei: Revolta), după un scenariu de David Guion și Michael Handelman (O noapte la muzeu, O noapte la muzeu: Secretul faraonului). Producția este semnată de Peter Chernin, Jenno Topping, David Ready și Francis Lawrence. Din distribuția filmului fac parte și Weruche Opia, India De Beaufort și Humberly Gonzalez.

Leo

Actorul și comedianul Adam Sandler (Hotel Transilvania, Nuntă cu cântec) provoacă hohote de râs în această comedie muzicală despre maturizare și despre ultimul an de școală primară văzut prin ochii unui animal de companie. Sandler, care este și co-scenarist și producător, provoacă hohote de râs în această comedie animată cu o temă totuși gravă - șopârla are o listă de dorințe de îndeplinit înainte de a muri. Leo (Sandler), o șopârlă de 74 de ani, trăiește de decenii în aceeași sală de clasă din Florida alături de amicul lui, o broască țestoasă (Bill Burr), cu care împarte același terariu.

În momentul în care află că nu mai are decât un an de trăit, Leo plănuiește să evadeze ca să se bucure de viața în exterior, dar este implicat în problemele elevilor neliniștiți și ale unei suplinitoare deloc binevoitoare. Așa se naște cea mai ciudată, dar și cea mai specială listă de dorințe din lume…

Chupa

În timp ce își vizitează familia în Mexic, adolescentul Alex își face un prieten neașteptat atunci când descoperă un pui de chupacabra care se ascunde în șopronul bunicului său. Pentru a salva legendara creatură, Alex și verii lui vor porni în aventura vieții lor, este premisa acestui film fantasy.Alex este un adolescent timid de 13 ani, care zboară din Kansas City în Mexic pentru a-și întâlni pentru prima dată familia extinsă. Acolo îi cunoaște pe bunicul său, Chava (Demián Bichir), un fost campion la lucha libre, pe Memo (Nickolas Verdugo), energicul său văr pasionat de wrestling, și pe Luna (Ashley Ciarra), curajoasa sa verișoară care este mereu în pas cu moda. În timp ce începe să-și găsească locul în această nouă lume, Alex descoperă o creatură legendară, care trăiește sub șopronul bunicului său. Amintindu-și de poveștile despre asemenea creaturi înspăimântătoare de vârstă adultă, despre care se spunea că s-ar fi hrănit cu animalele fermierilor, Alex își dă seama că este vorba despre un pui de chupacabra.

Curând, băiatul descoperă că noul său prieten Chupa are un trecut secret, care se împletește cu cel al propriei familii și că Richard Quinn (Christian Slater), un om de știință neobosit și periculos, vânează biata creatură neînțeleasă pentru a încerca să-i fure puterile. Pentru a-l proteja pe Chupa de acest pericol iminent, Alex pornește în aventura vieții lui, care îi va pune la încercare legătura cu familia proaspăt descoperită și îi va reaminti că povara vieții este mai ușor de dus atunci când nu trebuie să o porți singur. Regizat de Jonás Cuarón (Desierto) și produs de Chris Columbus, Michael Barnathan și Mark Radcliffe (Cronicile Crăciunului) de la 26th Street Pictures, Chupa este o călătorie nostalgică printre mituri și amintiri, care vorbește despre felul în care îți poți crea propria legendă.

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells