5 animații fresh pentru copii pe Netflix

de Oana Balaci în 22 Apr 2024
Netflix reunește titluri potrivite pentru toate categoriile de vârstă și actualizează constant filmele propuse publicului.

De data aceasta, focusul cade pe segmentul prichindeilor, pentru care recomandăm cele mai noi animații care se pot vedea pe Netflix. Unele dintre ele readuc în prim-plan personaje îndrăgite din desene animate vechi sau jocuri video, altele se inspiră din jucării sau cărți pentru copii.

Woody Woodpacker Goes to Camp (2024)

Vă era dor de Ciocănitoarea Woody? Este un personaj nostalgic pentru părinți și incitant pentru cei mici. Tocmai de aceea Woody Woodpacker Goes to Camp, o comedie ce îmbină animația cu live-action-ul, este perfect pentru întreaga familie. Regizat de Jon Rosenbaum după un scenariu scris de Stephen Mazur și Cory Edwards, filmul este o continuare de sine stătătoare a producției Woody Woodpacker din 2017.

Animația conține elemente de slapstick – genul de umor fizic popularizat de Charlie Chaplin –  și urmărește povestea celebrei ciocănitoare după ce a fost dată afară din pădure. Woody crede că a găsit un cămin în tabăra Woo Hoo, însă aceasta este în pericol de a fi închisă atunci când își face apariția un inspector. Ba mai mult, Buzz Buzzard, vechiul inamic al protagonistului, începe să se dea drept șeful taberei rivale pentru a fura o comoară ascunsă. Ciocănitoarea este nevoită să rezolve situația complicată, dar nu este singură în această aventură, fiindcă și-a făcut prieteni noi.

Sonic the Hedgehog 2 (2022)

Din aceeași categorie de personaje clasice face parte un alt animăluț, ariciul Sonic, devenit celebru în urma unei serii de jocuri video. Sonic the Hedgehog 2, în regia lui Jeff Fowler, este un film de acțiune-aventură cu accente de comedie și sequel pentru hit-ul din 2020, Sonic the Hedgehog. Din distribuție fac parte actori renumiți precum Jim Carrey sau Idris Elba, care vor apărea și în cel de-al treilea film al francizei, lansat la finalul acestui an.

Misiunea lui Sonic de salvare a lumii continuă atunci când maniacul Dr. Robotnik se întoarce pe pământ cu un nou aliat, Echidna Knuckels. Dar răufăcătorul nu este singurul care își mărește echipa. Tails, vulpea antropomorfă care îl acompania pe Sonic în jocuri, îi sare și de data aceasta în ajutor.

The Casagrandes Movie (2024)

Pe Netflix poate fi văzut și The Casagrandes Movie, finalul serialului de comedie animat The Casagrandes, difuzat pe Nickelodeon timp de 3 ani. Regia animației fantastice este semnată de Miguel Puga, iar povestea este scrisă de Tony Gama-Lobo, Rebecca May, Rosemary Contreras și Lalo Alcaraz.

Acțiunea din film este plasată în continuarea celor trei sezoane și se concentrează în jurul familiei titulare și în special pe Ronnie Anne, care abia ce a împlinit doisprezece ani. După ce planurile pentru ziua ei de naștere îi sunt date peste cap de o excursie-surpriză cu familia în Mexic, aceasta vrea să le demonstreze părinților că este destul de matură pentru a fi independentă și a-și lua propriile decizii. Însă încercarea ei se va lovi de obstacole neașteptate și va implica o înfruntare cu o semi-zeiță preadolescentă cu potențial apocaliptic.

Hot Wheels Let’s Race (2024)

De cele mai multe ori jucăriile sunt cele care se fabrică bazate pe o producție cinematografică de succes, însă în acest caz este fix invers. Gama de mașinuțe Hot Wheels a fost atât de iubită de către copii încât își primește acum propriul serial – la fel cum Barbie, păpușa creată tot de compania Mattel, a inspirat zeci de animații și hit-ul live-action de anul trecut.

Hot Wheels Let’s Race prezintă șase piloți de curse foarte tineri care visează să facă parte din următoarea generație importantă pentru acest sport. Întrecerile și cascadoriile periculoase care vin la pachet cu dorința lor se dovedesc a fi încărcate de adrenalină, dar protagoniștii noștri sunt determinați să câștige.

Orion and the Dark (2024)

Ecranizat după cartea pentru copii cu același nume scrisă de Emma Yarlett, Orion and the Dark reprezintă debutul în lungmetraj al lui Sean Charmatz. Scenariul este scris de Charlie Kaufman, autor al unor filme de prestigiu, apreciate de critici și public deopotrivă. Animația a fost lăudată pentru poveste, dialoguri și estetică, dar în special pentru tematicile abordate.

Înfrângerea temerilor iraționale este una dintre cele mai grele lupte care se dau în copilărie. În mod paradoxal, Orion este ajutat în acest demers tocmai de cea mai înspăimântătoare dintre fricile lui: întunericul. El devine astfel un personaj prietenos ce îi arată micuțului toate beneficiile nopții și ale lipsei de lumină.

 

Alte știri din cinema

Fenomenul Yellowstone: blestemul pământului

Câteva vorbe despre acest Dallas modern, ajuns la o audienţă globală de 100 de milioane de spectatori

Tracker/Urmăritorul: supradoză de Americana

Câteva explicaţii ale popularităţii globale a serialului cu Justin Hartley

Reacţii la The Acolyte, serialul al cărui rating este dezactivat pe Imdb

Serialul Star Wars este disponibil de azi pe Disney+, şi în România

Anna Próchniak: „Am simțit o responsabilitate uriașă și am știut toți că aceasta este o poveste atât de importantă de spus lumii”

O nouă producție originală SkyShowtime, The Tattooist of Auschwitz, se lansează în România! Toate cele șase episoade vor fi disponibile pe platforma de streaming începând cu data de 7 iunie. Mini-seria este regizată de Tali Shalom-Ezer, iar din distribuție fac parte Jonah Hauer-King, Anna Próchniak, Harvey Keitel și Melanie Lynskey.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells