Oscar 2022. S-au departajat deja favoriții în categoria „Cel mai bun actor”

de Marina Florea în 7 Oct 2021
Nume cu greutate ar putea să concureze anul acesta pentru trofeu

În decursul a 72 de ore la Festivalul de la Telluride, nu mai puțin de trei actori deveneau, sub ochii criticilor de film și a specialiștilor din domeniu, pariuri sigure la Oscar 2022. E vorba despre Will Smith pentru Regele Richard, Peter Dinklage cu rolul Cyrano și Benedict Cumberbatch pentru The Power of the Dog. Cursa de anul acesta în categoria „Cel mai bun actor” s-ar putea să fie cea mai plină de celebrități din ultima vreme, scrie GoldDerby.

În acest moment, 12 din cei 19 specialiști ai platformei de predicții GoldDerby îl văd pe Smith câștigând primul său Oscar pentru Cel mai bun actor cu rolul lui Richard Williams, tatăl jucătoarelor Serena și Venus Williams, în filmul King Richard. 1400 de utilizatori ai GoldDerby i-au dat maximul de șanse lui Smith. „Will Smith va pleca cu un Oscar”, prezicea și criticul Richard Lawson de la Vanity Fair. Unul dintre cele mai celebre vedete de Hollywood din ultimii patruzeci de ani, Will Smith nu a reușit totuși, deocamdată, să câștige vreun Oscar, deși a fost nominalizat de două ori, pentru În căutarea fericirii din 2006 și pentru Ali din 2001.

Denzel Washington joacă anul acesta în The Tragedy of Macbeth și deja a câștigat câteva dintre cele mai bune cronici ale carierei sale după omagiile de la Festivalul de Film de la New York.

Pe de altă parte, pentru Benedict Cumberbatch cea de-a doua nominalizare la Oscar e ca și asigurată, susțin atât publicul cât și specialiștii. Iată de ce: The Power of the Dog îl prezintă pe actorul din Doctor Strange cu unul dintre cele mai vânoase roluri, iar Cumberbatch deja a primit un omagiu de mare clasă la Festivalul Internațional de la Toronto, fiind prezent și la Veneția, la Telluride, și la New York cu acest film.

Pe cel de-al patrulea și al cincilea loc din clasamentul de pariuri GoldDerby se află Bradley Cooper pentru Nightmare Alley și Peter Dinklage.

Mai există, însă, circa o duzină de actori care au șanse la o nominalizare.

Printre ei, Adam Driver pentru House of Gucci, fostul câștigător Joaquin Phoenix pentru C'mon C'mon, filmul lui Mike Mills care tocmai încheie periplul pe ecranele Festivalului de la New York. Mai este cu șanse și Andrew Garfield care tocmai a apărut în trailerul de la Tick, Tick... Boom!.

Exploreaza subiecte similare:

Peter Dinklage, Will Smith, Benedict Cumberbatch, Bradley Cooper, Adam Driver, Joaquin Phoenix, Andrew Garfield, King Richard, The Pursuit of Happyness, Ali, Denzel Washington, The Tragedy of Macbeth, The Power of the Dog, Nightmare Alley, House of Gucci, C'mon C'mon, Tick Tick... Boom!, Cyrano

Alte știri din cinema

Să facem cunoștință cu Eternii! Tot ce știm despre Ikaris

Eternals/Eternii va rula în avanpremiera din 4 noiembrie, în formatele 3D, IMAX 3D, 4DX și Dolby Atmos

Dune, în premieră la Happy Cinema și After 2 pe platforma de streaming a cinematografului

Rețeaua Happy Cinema are săli în București, Buzău, Focșani, Alexandria, Bistrița, Bacău, Vaslui și Botoșani

Cinemagia recomandă 3 filme horror asiatice.

Recomandări pentru o noapte albă de Halloween: 3+1 bijuterii ale cinemaului horror asiatic

Babardeală cu bucluc sau porno balamuc - propunerea României pentru premiile Oscar

Filmul, premiat cu Ursul de Aur la Festivalul de la Berlin, este propunerea României pentru o nominalizare la categoria „cel mai bun lungmetraj internațional”

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells