The Power of the Dog

(2021)

În ghearele câinilor

Poster The Power of the Dog Postere The Power of the Dog

Sinopsis The Power of the Dog

The Power of the Dog trl SUB

Carismaticul fermier Phil Burbank inspiră teamă și admirație celor din jur. Când fratele lui vine acasă cu noua lui soție și cu fiul acesteia, Phil le pune tot felul de bețe în roate până când realizează că ar putea fi prins în mrejele iubirii.

Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 6.8
Vezi pe Netflix
Un premiu şi 10 nominalizări Oscar, 3 premii şi 4 nominalizări Globul de Aur, 7 nominalizări BAFTA, un premiu şi 2 nominalizări Venetia
Vezi toate premiile

Caseta tehnică

AKA

  • El poder del perro
  • Il potere del cane

Produs de

See-Saw Films, Brightstar

Distribuitorul international

Netflix

Părerea criticului

Mihai.Serban pe 24 Mai 2022 17:38
The Power of the Dog: psalmul unei maladii voluptuoase
Câștigătorul de anul acesta al Oscarului pentru cea mai bună regie

Ultimul film al regizoarei Jane Campion este un western a cărui intrigă se dezvoltă lent, dar odată ce își angrenează puțin personajele și conflictele lor, se transformă într-un amplu duel fără arme. Nu e westernul clasic de secol al XIX-lea, ci un neo-western plasat în perioada interbelică, scris și adaptat de Campion după romanul omonim al lui Thomas Savage din 1967. Și, vorba lui Anthony Lane de la The New Yorker, „The Power of the Dog” e mai degrabă un anti-western.

Cowboy-ul Phil (Benedict Cumberbatch) apare drept un antierou anacronic, un văcar acru, cinic, dar carismatic și cu o ureche ascuțită pentru legile naturii și pentru muzica ei. E un personaj aproape parodic al westernului, un focar de masculinitate care inspiră admirație prin frică și dezgust.… citeşte

0 2

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
green_g pe 04 Decembrie 2021 09:55
Prina juma' din film e shit, a doua juma' e un mare rahat. Din start se incearca sa te convinga cu imagini bune, dolby vision, in trailer se lauda maxim... Dupa ce ai vazut prima parte, se ajunge la ceea ce vrea sa transmita filmul, dezolare, fatalitare, nonsens, chin.
Da, este un chin si cautarea de filme bune pe Netflix. Nu prea exista asa ceva.

11 3
lavara_laiarna pe 07 Noiembrie 2021 11:59
două palme date la un cal și trei scaieți bătuți de vânt . .și praf.
10 3
helsing pe 27 Decembrie 2021 22:11
Și BBC-UL calcă pe urmele Hollywood-ului și produce rahaturi de acest gen? Filmul are o coloană sonoră de parcă ar fi suspansul la maxim, când colo scenariul e o invitație la un somn de după amiază bun. Faza cu eșarfa scoasă de la prohab, dată pe la nas și băgată iar e foarte profundă, wow.
8 4
sabinalin pe 30 Octombrie 2021 20:53
America de acum o suta de ani, America patriarhala din vremurile lui White Lives Matter, intre timp lucrurile s-au mai schimbat pe ici, pe colo, prin partile esentiale pana s-a ajuns la ingenunchieri inainte de meciuri in cel mai puternic campionat de fotbal al momentului de pe Batranul Continent. ,,Drama. Romance. Western,,. Asa zice pe imdb, nu va asteptati la un film in stilul celor cu John Wayne, westernul e mai degraba unul special, original, nu armele sunt acelea care decid. Am citit tot pe imdb parerea cuiva cum ca se intampla multe lucruri care nu duc nicaieri. Asa sa fie? A fost sau n-a fost? Parerea mea e ca mai degraba a fost, atentie marita de la inceput pana la sfarsit.

Au trecut aproape trei decenii de cand pe atunci tanara Jane Campion surprindea la Festivalul de la Cannes cu ,,The Piano,, , Un Palme d Or pe care simt nevoia sa il revad candva. De… citeşte

7 7
xerses pe 10 Ianuarie 2022 19:52
Este un film care te surprrinde. Este vorba in principal despre mastile ascunse, si despre parerea gresita pe care o au oamenii despre persoanele considerate slabe sau cu ceva deficiente.
6 0
emil_onea pe 02 Decembrie 2021 18:10
Un fil foarte bun, o poveste intersanta
Un film bine facut, poate neconventional, dar cu procedee cinematografice foarte frumoase. Imagine bună, scenariu excelent, actorul sau chiar actorii seriosi. Merita de vazut cu atentie!
6 4
hitman78 pe 14 Noiembrie 2021 15:07
Un film plat ca mai toate ale regizoarei Jane Campion doar Benedict Cumberbatch face un rol foarte bun atat cat ii permite scenariul asta dezlanat.
5 1
user-61b23059293f4 pe 09 Decembrie 2021 18:38
Mizerie mai mare nu am văzut în viața mea. 2h în care as fi preferat sa muncesc pe gratis decât să văd asa ceva. Ireal, deci ireal... de slab. Cum are 7 pe Imdb o asemenea mizerie?
5 4
user-6208c9f515a66 pe 13 Februarie 2022 11:16
Interesant .... depasim usor linia de promovare a homosexualitatii si atingem tangential linia pedofiliei (dar copilu avea peste 18 ani,nu-i asa?), nu uitam sa cream un titlu o legatura zeflemitoare cu Biblia - pentru ca pana la urma, asta e lupta cea mare - si incadram totul in "drama psihologica", ceea ce exclude orice optiune de blamare indiferent de mizeria proiectata pe ecran. Parca totusi era mai suportabila povestea de dragoste intre o femeia si o reptila care a luat Oscarul acum cativa ani ....
3 0
dorinagoilean70 pe 15 Ianuarie 2022 11:55
L-am perceput ca pe un film care exploreaza psihicul uman. Sunt atinse mai multe  teme ca rivalitatea dintre frați, violența si cruzimea ca parte a masculinitații, inclusiv tema homosexualității. Morala filmului este că inteligența si sensibilitatea îți pot aduce un avantaj în competiția cu brutalitatea și mitocănia.
Foarte bun jocul actoricesc al lui Benedict Cumberbatch in ipostaza de cowboy murdar, dur și violent, dar si mai mult mi-a plăcut Kodi Smit McPhee într-un rol important in film, ce duce la descoperirea direcției narațiunii. Persoanele aparent timide sau sensibile nu trebuie neglijate sau subestimate. Fiecare replică din film are importanta ei, nu este intamplătoare, și te ajuta să anticipezi  finalul și să ai satisfacția că ai intuit bine.
,,-Trecerea prin încercarile vieții te fac să devii bărbat adevarat.
-Tatăl meu le… citeşte

2 0
aedoh pe 31 Ianuarie 2022 10:32
Filmul nu e pt. persoane superficiale. Faptul ca pe unii i-a plictisit, nu e de lauda. Ma mir cum unii au "puterea" sa-si afiseze superficialitatea.
2 1
ele54na pe 12 Decembrie 2021 14:55
ele54na
Un film foarte bun dar care trebuie de vazut prima data a doua oara pentruca este un film ale carui dialoguri se leaga in mod organic si subtil in zugravirea personajelor. Aproape toate replicile au un sens impletindu se cu imaginile superbe si impecabil introduse in film .Regia foarte buna iar jocul actorului principal Benedict Cumberbatch deosebit de convingator.Este un film care te invita sa-i descoperi profunzimile !!!!
2 1
jokeru28 pe 26 Decembrie 2021 23:33
Un film plictisitor! Pe mine nu m-a convins! Momente bune. dar atat!
2 2
ioana1007 pe 04 Decembrie 2021 13:46
Slab, lung si plictisitor. Nu vreau sa fiu snoaba si sa scriu ca e grozav. Am reusit sa il vad pina la final datorita lui Benedict Cumberbatch, il apreciez foarte mult, dar nici el nu mi s-a parut foarte convins de rol...ma rog
2 4
dmsteaua pe 06 Decembrie 2021 10:24
Un film plictisitor,un western psihologic foarte fad,acțiunea parcă e scoasă cu forcepsul. Singurul lucru interesant este modul în care Kodi Smit reușește să scape de Benedict C.
1 2

Spune-ţi părerea despre The Power of the Dog

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu The Power of the Dog
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells