Gerard Butler, Matthew McConaughey şi Sam Worthington luptă în Irak

de Cristina Grigore în 16 Mai 2012
Gerard Butler, Matthew McConaughey şi Sam Worthington luptă în Irak

Filmările la Thunder Run, o peliculă 3D a cărei acţiune se petrece pe frontul din Irak, vor începe în această vară sub indicaţiile regizorale ale lui Simon West (Con Air), anunţă The Hollywood Reporter.

Gerard Butler, Matthew McConaughey şi Sam Worthington vor fi protagoniştii filmului, în rolurile unor colonei aflaţi în fruntea batalioanelor ce au capturat Badgad-ul în 2003, la începutul Războiului din Irak. Asaltul de trei zile asupra oraşului a fost extrem de violent şi sângeros, iar titlul filmului are legătură cu intensitatea atacului (s-au folosit o mulţime de tancuri de mare viteză şi artilerie grea, acţiune numită adesea de militari „lovitura de fulger” sau „sunetul tunetului”).

Din producţia filmului nu vor lipsi ecranele verzi, tehnica motion-capture urmând să modifice pe alocuri aspectul actorilor şi decorurile.

„Vom filma actorii”, spune Brian Presley, unul dintre producătorii Freedom Film, responsabil de realizarea lui Thunder Run 3D, „Vom adăuga şi un efect de stilizare, însă imaginile filmate vor fi cu ei. Nu-i vom întineri, aşa cum s-a întâmplat cu Jeff Bridges în Tron Legacy, vor apărea chiar actorii, cu înfăţişarea proprie, în această luptă intensă cu tancurile de aproape două ore”.

„Scopul nostru este de a aduce pe marile ecrane un film captivant, care să facă trimitere la lumea din Call of Duty. Nu va genera senzaţiile unui joc video, însă va avea, un aspect cel puţin la fel de stilizat”, a mai adăugat Presley.

Scenariul lui Thunder Run a fost scris de Ken Nolan (Black Hawk Down), după un roman al lui David Zucchino intitulat Thunder Run – The Armoured Strike to Capture Baghdad.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
xerses pe 16 mai 2012 12:39
Sper sa fie un film captivant, tinand cont de ce actori are in distributie...
catasmile17 pe 16 mai 2012 14:41
hmm... pare interesant.
alex_il_fenomeno pe 4 iunie 2012 17:13
era si timpul sa se mai concentreze lumea si pe astfel de filme .
Railysse pe 10 iunie 2012 19:43
Hmm...
AndreBlack pe 19 ianuarie 2013 22:40
Super , abia astept !

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells