Alejandro González Iñárritu, premiat de Asociaţia Regizorilor Americani

de Cristina Grigore în 8 Feb 2016
După Birdman, regizorul mexican îşi întăreşte sansele la Oscar cu The Revenant

Asociaţia Regizorilor Americani a desemnat în acest week-end cel mai bun reprezentant al breslei pentru munca depusă în 2015, un premiu ce ar putea indica şi direcţia în care se va îndrepta premiul Oscar la această categorie, notează publicaţia The Guardian.

Câștigătorul DGA (Directors Guild of America) este, pentru The Revenat, Alejandro González Iñárritu. Regizorul mexican devine astfel primul regizor distins cu premiul DGA pentru doi ani la rând – în 2015 era premiat pentru Birdman, pentru care a şi primit ulterior, Oscarul (The Birdman devenind şi cel mai bun film al anului).

Pe lista celor care au fost recompensaţi în două rânduri cu premiul DGA se mai află Francis Ford Coppola, Clint Eastwood şi Ron Howard. Steven Spielberg este singurul regizor premiat de trei ori de către Asociaţia Regizorilor Americani.

Printre câştigătorii galei desfăşurate la Hyatt Regency Century Plaza din Los Angeles se mai află şi Alex Garland, pentru Ex Machina, la categoria Cel mai un regizor debutant, Matthew Heineman, pentru documentarul Cartel Land, David Nutter, pentru episodul Mother Mercy din serialul-dramă Game of Thrones şi Chris Addison pentru episodul Election Night din serialul de comedie Veep.

Luna trecută, The Big Short a câştigat premiul Asociaţiei Producătorilor Americani de Film, în vreme ce Leonardo DiCaprio şi Brie Larson s-au aflat printre câştigătorii anunţaţi de Asociaţia Actorilor Americani.

Exploreaza subiecte similare:

Alejandro González Iñárritu, actor, The Revenant, Birdman, Francis Ford Coppola, Clint Eastwood, Ron Howard, Steven Spielberg, Alex Garland, Ex Machina, Matthew Heineman, Cartel Land, David Nutter, Game of Thrones, Chris Addison, Veep

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells