The Ten Commandments

(2006)

Cele zece porunci

Poster The Ten Commandments Poster The Ten Commandments

Sinopsis The Ten Commandments

Speriat de profeţia că un copil va deveni Prinţul Egiptului, faraonul îi ucide pe toţi nou-născuţii de parte masculină. Dar fiul unui sclav evreu, Moise, este salvat şi crescut în casa regală ca un prinţ adevărat. Aflând care este originea sa şi inspirat de un mesaj de la Dumnezeu, Moise începe lupta disperată a eliberării poporului său din robia Egiptului.

Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 5.3

Caseta tehnică

Produs de

Actuality Productions

Tip Ecran

normal

Distribuitorul international

American Broadcasting Company (ABC)

Țara

SUA

Site oficial

The Ten Commandments

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
aurelian177 pe 24 Iulie 2009 18:38
Deci vad ca scrie animatie desi eu nu m-am uitat la o animatie.Si totusi actorii sunt aceeasi...in fine:D Este un film bun.O istorie nemaopomenita si nemaiauzita care te fascineaza si nu se poate sa nu te gandesti cat de multa grija a avut Dumnezeu de oameni...in special de poporul sau...desi ei erau niste razvratiti(asa suntem toti:().
6 2
craciun_madalin pe 25 noiembrie 2013 20:15
:)))))))))))))))))))) Cum poti spune asa ceva despre Dumnezeu in acelasi context cu Moise? Tu realizezi ce dovezi de "bunatate" ne da el cat e Moise in Egipt? N-am vazut filmul, dar imi imaginez despre ce-i vorba, asa ca mai am o singura intrebare: Ce fel de Dumnezeu bun si iubitor este acela care omoara toti copilasii nevinovati ai unei tari? Iti urez disonante cognitive.
saklu007 pe 20 iulie 2018 20:22
Unde naiba vezi tu "animatie " ma ?????
delllia pe 18 Februarie 2019 19:48
Filmul nu poate fi biografic decat atunci cand istoricii vor atesta prezenta lui Moise , cu probe.
3 1
Alin333 pe 17 Ianuarie 2016 14:42
N-am vazut filmul si nici n-o s-o fac vreodata. Religia e o mare minciuna...
3 5
nelloti pe 6 martie 2016 16:32
Religia este ca un algocalmin pentru un schizofrenic.
user-5a53c41a7facd pe 21 Decembrie 2022 22:47
Oameni fara de Dumnezeu au dus omenirea unde este astazi in haos reflectatu la ce a spus acest OM :"Daca cred ca exista Dumnezeu si El nu exista, n-am pierdut nimic. Dar daca nu cred ca exista si El exista cu adevarat, atunci am pierdut totul.” – Blaise Pascal
1 0
eduard_stratan pe 18 Mai 2021 13:24
Ce rost are acest remake cand exista filmul din 1956 ?
1 0
Iulidesprefilme pe 21 Iulie 2018 09:45
O altă versiune a vieții lui Moise, bine realizată, dar fără strălucirea celei create de Cecil B. De Mille. Nici Dougray Scott nu-l depășește pe redutabilul actor Charlton Heston...Rămâne subiectul în sine să transmită mesajul istorico-religios, care poate sau nu să mai aibă ecou în frământata noastră epocă...
1 0
Rose pe 18 februarie 2019 09:35
Charlton Heston este greu de depășit, în special în rolurile istorice, pe care le-a interpretat la standarde foarte înalte-Moise, Ben Hur, Cidul.
Iulidesprefilme pe 20 februarie 2019 17:25
De acord.
CDumi pe 01 Mai 2022 01:21
Un film deosebit.
Păcat că sataniștii nu pot să se abţină și-l critică negind existenţa Tatălui Nostru, Creatorul nostru. Indivizi primitivi, niște rataţi inconștienţi care uită că stăpinul lor Diavolul a fost cindva un inger de lumină ce-L servea pe Dumnezeu.
Unii in prostia lor susţin că filmul este anunţat ca fiind animaţie.

1 1
nelloti pe 06 Martie 2016 16:23
A nu stiu cata ecranizare despre Moise si fantasmele mistice tesute in jurul unui Zeu, altul decat ceilalti cunoscuti pana atunci. Aceasta productie cinematografica ne prezinta un Moise in toata splendoarea schizofreniei lui, desigur garnisita cu multimea de crime comise la indemnul lui, sau chiar de el. Nu ramai decat cu scena cruda de la final, unde sunt masacrati cei care nu vor sa se supuna unui Zeu (Dumnezeu), aceasta nebunie care ucide chiar si azi. Altfel spus, acest film este ca si apa "sfintita" sau algocalminul.
Justificarea crimelor din acele vremuri (chiar daca filmul, precum religia, este o fictiune) este la fel de plauzibila in plan teologic, ca si exterminarea in masa produsa de catre nazisti, stalinisti si comunisti Cu alte cuvinte nu exista justificare pentru o crima comisa in numele unui zeu sau al unei ideologii politice sau de alta natura.

1 2
bogdanmate pe 15 Decembrie 2023 20:05
Slab
Sunt crestin si cred ca lucrurile prezentate in film s-au petrecut cu adevarat. Insa din punct de vedere cinematogragic, filmul e slab. E realizat intr-o simbolistica naiva, care prinde probabil la neoprotestanti tremurici si la alte secte hiper-emotionale.
0 0

Spune-ţi părerea despre The Ten Commandments

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu The Ten Commandments
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells