The Taste of Things

(2023)

Dragoste la foc mic

Poster The Taste of Things Postere The Taste of Things

Sinopsis The Taste of Things

Mai mult
The Taste of Things SUB

Eugenie, o bucătăreasă fără egal, a lucrat pentru celebrul gurmand Dodin în ultimii 20 de ani. Odată cu trecerea timpului, practica gastronomiei și admirația reciprocă s-au transformat într-o relație romantică. Legătura dintre ei dă naștere unor feluri de mâncare, unul mai delicios decât altul, care îi surprind până și pe cei mai iluștri bucătari ai lumii. Însă lui Eugenie îi place libertatea și nu și-a dorit niciodată să se căsătorească cu Dodin. De aceea, el decide să facă ceva ce nu a mai…

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.5
În cinema - Bucuresti

Caseta tehnică

AKA

  • The Pot au Feu
  • La passion de Dodin Bouffant

Produs de

Canal+, Ciné+, Curiosa Films

Distribuitorul international

Gaumont, IFC Films

Distribuit in Romania de

Independența Film

Țara

Franta

Box office The Taste of Things

Weekend premieră (19.02.2024)
  • Loc 8
  • Spectatori 5.393
  • Încasări (RON) 129.617,00
Total
  • Spectatori 13.235
  • Încasări (RON) 319.257,00
  • Încasări (USD) 69.636,12

Program cinema The Taste of Things în Bucuresti

Următoarea difuzare este sâmbătă, 18 mai. Vezi programul

Părerea criticului

StefanDo pe 18 Octombrie 2023 15:48
Dragoste la foc mic: dă-te aşa, să ling ecranul
Ai văzut Sieranevada şi ai poftit la sarmalele cu mămăliguţă şi ardei iute? Provocarea gastronomică din acel excelent film al lui Cristi Puiu este ca o grisină indigestă în comparaţie cu festinul culinar şi vizual din The Taste of Things/La passion de Dodin Bouffant (tradus excelent la noi Dragoste la foc mic), unul dintre cele mai atractive titluri ale noii ediţii Les Films de Cannes à Bucarest (20-29 octombrie). Prin amabilitatea distribuitorului Independenţa Film, Cinemagia a putut vedea filmul mai devreme decât se aştepta şi îţi poate recomanda să NU intri flămând în sala de cinema.

Am scris despre Dragoste la foc mic şi în acest articol despre aspectele politice şi de conjunctură ale alegerii unui film drept candidat naţional la categoria Cel mai bun film străin de la Oscaruri.

Acţiunea din Dragoste la foc mic are loc la… citeşte

0 2

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
iuliavuc pe 26 Februarie 2024 07:27
Un film pentru calofili și pentru foodies, care nici măcar nu emite pretenții de conținut (asigurat de citate și lecții de gătit, ca și de o avalanșă, name dropping, cu denumiri de origini controlate – industria să trăiască), după cum nici de verosimil (nu se știe cine face piața și de unde, cine spală vasele, ce venit asigură această unică preocupare). De reținut că pot exista cluburi de gurmanzi. Lecția de mâncat ortolani este șocantă, aflând (după film) ce sunt ortolanii și care este motivul pentru care, pe bună dreptate, vânarea lor este interzisă (nu și în film, din păcate). Dacă la păsări cântătoare ajunsese înalta bucătărie franceză, în Belle Epoque, ne minunăm că nu au gătit și bebeluși. Cu siguranță s-ar fi găsit niște ingrediente potrivite și pentru canibali, nu doar creste de cocoși.

Un film ca o… citeşte

1 1
Francesca_lia pe 24 Februarie 2024 22:00
Dezamagitor
Din tot efortul realizatorilor a rezultat un tablou frumos, dar cam atat. Filmul lipseste cu desavarsire, l-am cautat printre momite si costite, ia-l de unde nu e. Neverosimil. Artificial. Artificiale dialogurile, artificiale relatiile dintre personaje, nimic nu e natural, toti vorbesc ca dintr-o lista de meniuri, chiar si cand nu citesc meniuri... Dezamagitor!
1 4
eduard_stratan pe 01 Aprilie 2024 21:45
Multumesc tuturor celor care mi-au dat dislike !( comentariu editat)
0 1
lili22 pe 31 Martie 2024 13:30
Frumos film, romantic, interpretat ireprosabil de doi giga ti ai cinematografiei franceze.Omagiu adus mancarii sofisticate care a facut celebra Franta.
0 1
analuminita01 pe 23 Februarie 2024 17:34
Toate felurile acelea de mancare iti fac pofta, mai ales servite cu un vin potrivit... Intr-o lume a rafinamentului si a bunului gust....
0 1

Spune-ţi părerea despre The Taste of Things

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells