Articole The Happening

(2008)

Întâmplarea

Despre producție

M. NIGHT SHYAMALAN (regizor, scenarist, producator) cu filmul The Happening (Întamplarea) se afla la cea de-a opta regie de film artistic, dupa ce a realizat filmele Praying with Anger, Wide Awake, The Sixth Sense, Unbreakable, Signs, The Village si Lady In The Water.
Succesul imens pe care l-a avut cu thrillerul psihologic The Sixth Sense l-a propulsat pe Shyamalan în categoria celor mai buni tineri cineasti de la Hollywood. The Sixth Sense a devenit unul dintre filmele cu cele mai mari încasari din toate timpurile. Filmul a avut sase nominalizari la Premiul Academiei, printre care si o nominalizare la categoria Cel mai bun film artistic si doup nominalizari pentru Shyamalan la categoria Cel mai bun regizor si Cel mai bun scenariu original. În plus, filmul a primit trei premii People's Choice la categoria Cel mai bun film artistic, Cea mai buna drama si Cel mai bun actor, acordat lui Bruce Willis. Shyamalan a facut din nou echipa cu Willis pentru filmul Unbreakable, film în care mai joaca si Samuel L. Jackson.

Dupa Unbreakable, Shyamalan a cunoscut de asemenea un succes imens în întreaga lume cu filmul thriller supranatural Signs, în care joaca Mel Gibson si Joaquin Phoenix. Au urmat apoi filmul The Village, cu Joaquin Phoenix, Bryce Dallas Howard, Adrien Brody, William Hurt si Sigourney Weaver si filmul Lady In The Water, cu Paul Giamatti si Bryce Dallas Howard.
Shyamalan a început sa faca filme la varsta de 10 ani, în orasul sau natal, Philadelphia. La varsta de 16, el îsi încheiase deja cel de-al 45-lea film de scurt metraj. La 17 ani, stand în fata parintilor sai, amandoi doctori, înconjurat de pozele celorlalti 12 doctori din familie, el i-a anuntat ca desi a absolvit cum laude si a primit burse universitare la cateva facultati de medicina prestigioase, el a hotarat sa urmeze Scoala de Arte Tisch din cadrul Universitatii New York pentru a studia cinematografia. În ultimul an la aceasta universitate, el a scris un scenariu emotionant compus din momente din viata lui, pe care l-a intitulat Praying With Anger (Ruga cu Furie), despre un student care, dupa o bursa în America, se întoarce în India si descopera ca este un strain în propria tara. In 1992, avand finantarea pentru a realiza primul sau film artistic cu buget restrans, Shyamalan a filmat în India, el fiind scenarist, regizor, producator si actor pentru filmul sau. Filmul a fost selectat pentru difuzare de catre Fundatia de Arta New York, iar în iulie 1993, filmul a fost numit Debutul Cinematografic al Anului de catre Institutul American de Film din Los Angeles.

În anul urmator, Shyamalan a scris un alt scenariu Labor of Love , pe care l-a vandut celor de la 20th Century Fox. In iunie 1995, a fost rugat de Columbia Pictures sa scrie o adaptare fantezie - Stuart Little , dupa romanul omonim pentru copii al lui E.B. White.

Cel de-al doilea film artistic al sau, Wide Awake, în care joaca Rosie O'Donnell, Denis Leary, Dana Delaney si Robert Loggia, a fost lansat în 1997. Filmat exclusiv în Philadelphia, filmul vorbeste despre prietenia dintre un baietel dintr-o scoala catolica si bunicul sau.
Shyamalan si-a înfiinta propria sa companie de productie, Blinding Edge Pictures, care îsi are sediul într-o suburbie a orasului Philadelphia. În acea zona locuieste si el împreuna cu sotia si cele doua fiice.

SAM MERCER (Producator) este la cea de-a sasea colaborare cu M. Night Shyamalan, dupa filmele The Sixth Sense, Unbreakable, Signs, The Village si Lady In The Water.
El a mai colaborat recent la realizarea filmului lui Susan Bier Things We Lost In The Fire, a filmului lui Sam Mendes Jarhead si a filmului lui Stephen Sommers Van Helsing.

Mercer si-a început activitatea în industria cinematografica în postura de manager de productie si locatii liber profesionist, participand la realizarea filmelor The Witches of Eastwick, Peggy Sue Got Married, Stripes, Swing Shift si The Escape Artist. El a fost, de asemenea, producator asociat/ manager unitate productie pentru KCET-TV din Los Angeles, unde a primit un premiu Daytime Emmy pentru o prezentare live a productiei Operei din San Francisco, La Gioconda. Apoi, el s-a alaturat Companiei Walt Disney ca director de productie, lucrand la filme cum ar fi Good Morning, Vietnam, Three Fugitives si Dead Poets Society. În cativa ani, Mercer a devenit vice-presedinte pentru productie de film artistic la Hollywood Pictures si a raspuns de lansarea unor filme precum Quiz Show, The Joy Luck Club, Born Yesterday, Swing Kids, The Hand That Rocks The Cradle si Arachnophobia.

Prima aventura a lui Mercer în ceea ce priveste productia de film independent a fost cu filmul Congo, regia Frank Marshall, la productia acestuia colaborand cu Kathleen Kennedy. A mai lucrat pentru filmul lui Peter Hyams The Relic, pe care l-a produs împreuna cu Gale Anne Hurd. A fost de asemenea si producator executiv pentru filmul lui Brian De Palma Mission to Mars.
Mercer a absolvit The Groton School si Occidental College. În prezent, locuieste în Venice, California.

BARRY MENDEL (Producator) a mai colaborat cu M. Night Shyamalan pentru realizarea filmelor The Sixth Sense si Unbreakable. Alte filme la care a lucrat au fost Rushmore, The Royal Tenenbaums, The Life Aquatic with Steve Zissou, Serenity si Munich. De curand, a asigurat productia executiva pentru versiunea cinematografica a romanului best-seller al Corneliei Funke, Inkheart, în regia lui Iain Softley si avandu-i în distributie pe Brendan Fraser si Paul Bettany.

RONNIE SCREWVALA (Producator executiv) este fondator si director al UTV Group. Cunoscut în lumea media, Ronnie s-a afirmat ca un leader în industria media indiana. Sub conducerea sa , UTV a înregistrat multe succese în domeniul productiei de film, media, televiziune, animatie si a atras studiouri globale, printre care Fox, Walt Disney si Sony, care sa faca parteneriat cu Group si sa stabileasca relatii de afaceri. In 1992, cand Satellite TV si-a facut debutul în Asia, Ronnie a fost primul care s-a ocupat de crearea subiectelor de divertisment pentru micul ecran. Ca producator cinematografic, Ronnie a avut “o abordare de studio”moderna, în domeniul realizarii filmelor S-a nascut si si-a urmat studiile în Mumbai. A lucrat la Hollywood ca producator executiv pentru filmele The Namesake , regia Mira Nair si I Think I Love My Wife , regia Chris Rock.

ZARINA SCREWVALA (Producator executiv) are o experienta de peste 15 ani în domeniul creatiei si al productiei executive. Ea s-a ocupat de initierea si realizarea unora dintre departamentele importante de la UTV si a asigurat productia pentru peste 3,500 de ore de program de televiziune în mai multe limbi.. Zarina a fost întotdeauna pasionata de programele pentru copii si s-a ocupat de introducerea si conceptualizarea unor marci pentru spectacolele destinate copiilor. În postura de Chief Operating Officer la Hungama TV, ea s-a ocupat de înfiintarea unui canal local indian pentru copii, care a fost propulsat pe locul 1 între canalele destinate copiilor, pe o piata dominata de companii multinationale bine pozitionate.
Ea este director de documentare, rasplatita cu multe premii, dar pregatirea initiala a fost ca actrita de teatru. De aceea, ea a jucat în cateva productii de marca. A absolvit facultatea la Universitatea din Mumbai, avand licenta în economie. Zarina este unul dintre cei trei membri fondatori ai UTV. Îaninte, a fost co-producator al filmului The Namesake , regia Mira Nair si al filmului I Think I Love My Wife , regia Chris Rock.

ROGER BIRNBAUM (producator executiv) a înfiintat compania de productie, finantare si distributie Spyglass Entertainment, partener fiindu-i Gary Barber. Cei doi si-au împartit functiile de vice-presedinte si CEO. Compania se ocupa de dezvoltarea si finantarea tuturor proiectelor sale independente.

Succesul de box-office al companiei Spyglass Entertainment s-a dovedit în nenumarate randuri, de la filmul The Sixth Sense, cu Bruce Willis, care a avut încasari de 661 milioane de dolari în întreaga lume, pana la filmul Bruce Almighty, cu Jim Carrey, care a avut încasari de 485 de milioane de dolari. Tot în palmaresul Spyglass intra si filmul favorit la premiile Oscar - Seabiscuit, cu Tobey Maguire si The Insider, cu Russell Crowe si Al Pacino. In total, Spyglass a adunat 26 de nominalizari la premiul Oscar, în trei dintre cazuri nominalizarea ducand chiar la castigarea premiului. Alte filme de succes ale companiei au fost The Count of Monte Cristo, cu Jim Caviezel si Guy Pearce, Keeping the Faith, cu Ben Stiller si Edward Norton, Shanghai Noon si continuarea sa Shanghai Knights, cu Jackie Chan si Owen Wilson, The Recruit, cu Al Pacino si Colin Farrell, The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy , cu Sam Rockwell si Mos Def, precum si filmul de mare succes The Pacifier , cu Vin Diesel.

Spyglass a fost de asemenea co-finantator si producator executiv pentru The Legend of Zorro, continuarea filmului The Mask of Zorro, cu Catherine Zeta-Jones, Antonio Banderas si regizorul Martin Campbell si pentru Memoirs of a Geisha, adaptare dupa romanul best-seller, în regia lui Rob Marshall (Chicago). Ambele filme au fost distribuite international de Spyglass si au avut încasari de peste 150 de milioane de dolari fiecare în întreaga lume. Memoirs of a Geisha s-a bucurat de numeroase premii si distinctii, printre care trei Premii ale Academiei..

In 2006, Birnbaum a fost co-finantator si producator pentru filmul de aventuri Eight Below, bazat pe întamplari adevarate – povestea unor caini de sanie în Antarctica. Filmul s-a bucurat de mult succes de box office, avand încasari de peste 120 de milioane de dolari în întreaga lume. Spyglass a fost de asemenea producator si finantator pentru thriller-ul The Lookout, în regia lui Scott Frank, care a asigurat si scenariul. In vara anului 2007, Spyglass a asistat la lansarea filmului Evan Almighty, continuarea comediei Bruce Almighty si a filmului de actiune, productie Walt Disney Pictures, Underdog, inspirat de îndragitul serial de desene animate.

In 2008, Spyglass a fost co-finantator al unor filme, începand cu filmul de mare succes 27 Dresses, cu Katherine Heigl, la care Birnbaum a asigurat productia. A urmat apoi The Ruins, un horror/thriller în asociere cu DreamWorks. În perspectiva sunt Ghost Town, o comedie romantica, în care joaca Ricky Gervais, Wanted, un thriller de actiune, inspirat de romanul lui Mark Miller, avandu-i în distributie pe castigatorii premiului Oscar Angelina Jolie si Morgan Freeman si Flash of Genius, o drama bazata pe o poveste reala. Spyglass se ocupa de productia filmului Four Christmases, cu cîstigatoarea premiului Oscar Reese Witherspoon si Vince Vaughn (The Wedding Crashers). New Line a planificat lansarea acestei comedii pentru sfarsitul anului.

Înainte de înfiintarea companiei Spyglass Entertainment, Birnbaum a fost co-fondator la Caravan Pictures, unde s-a ocupat de filme cu mare succes de box office, cum ar fi Rush Hour, Six Days Seven Nights, Inspector Gadget, Grosse Pointe Blank, The Three Musketeers, Angels in the Outfield si While You Were Sleeping.
Înainte de a se alatura celor de la Caravan, Birnbaum a detinut titlul de presedinte însarcinat cu productia internationala si vice-presedinte executiv la Twentieth Century Fox, unde a raspuns de dezvoltarea unor filme, cum ar fi Home Alone, Sleeping with the Enemy, Edward Scissorhands, Hot Shots!, My Cousin Vinny, The Last of the Mohicans, Die Hard 2 and Mrs. Doubtfire si multe altele. Înainte de aceasta, Birnbaum a fost presedinte de productie la United Artists, unde s-a ocupat de filmul castigator al premiului Oscar - Rain Man.
La începutul carierei sale, el a asigurat productia pentru The Sure Thing , regia Rob Reiner, si Young Sherlock Holmes, care au fost prezentate în asociere cu compania lui Steven Spielberg - Amblin Entertainment. Pentru televiziune, el a asigurat productia executiva pentru filmele Scandal Sheet, Happily Ever After, When Your Lover Leaves si All the Kids Do It.

Birnbaum s-a nascut în Teaneck, New Jersey si si-a facut studiile la Universitatea din Denver. si-a construit o cariera de succes ca vice-presedinte al A&M Records si Arista Records înainte de a intra în industria cinematografica pentru productia de film artistic.

În prezent este director artistic al conservatorului AFI si membru al consiliului director al UCSB la Center for Film, Television and New Media. Este de asemenea mentor al Programului de Productie USC Peter Stark , precum si al Programului post-universitar de Film la UCLA.

GARY BARBER (Producator executiv), împreuna cu partenerul sau Roger Birnbaum, a înfiintat compania pentru productie, finantare si distributie Spyglass Entertainment, unde detine functia de vice-presedinte si CEO.
Spyglass Entertainment a asigurat productia pentru filmul cu un succes de box-office fenomenal - The Sixth Sense, cu Bruce Willis, care a avut încasari de peste 661 de milioane de dolari si sase nominalizari la Premiile Academiei. Alte filme de succes ale companiei au fost The Count of Monte Cristo , cu Jim Caviezel si Guy Pearce, Keeping the Faith , cu Ben Stiller si Edward Norton, Shanghai Noon , cu Jackie Chan si Owen Wilson, precum si continuarea Shanghai Knights, cat si filmul în care îi regasim pe actorii AI Pacino si Colin Farrell - The Recruit.
Barber a asigurat productia executiva si a fost co-finantator pentru doua filme importante: Bruce Almighty, cu Jim Carrey si Jennifer Aniston, care a avut încasari de peste 485 de milioane de dolari în box office-ul din întreaga lume si este considerat a fi un adevarat blockbuster comedie si Seabiscuit, povestea unui legendar cal de curse, avandu-i în distributie pe Tobey Maguire, Chris Cooper si Jeff Bridges, un film despre o poveste emotionata, care a avut sapte nominalizari la Oscar.

Barber a continuat sa asigure productia pentru filmele The Pacifier si The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy. The Pacifier, o comedie de familie, cu Vin Diesel, a avut încasari de aproape 200 milioane de dolari în box office-ul din întreaga lume, în timp ce The Hitchhiker's Guide to the Galaxy, adaptare dupa romanul bestseller al lui Douglas Adams, a adunat 100 de milioane de dolari.

Spyglass de asemenea a fost co-finantator, iar Barber a asigurat productia executiva pentru filmul The Legend of Zorro, continuare la filmul de succes din 1998, cu Catherine Zeta-Jones, Antonio Banderas si regizorul Martin Campbell, cat si pentru Memoirs of a Geisha, bazat pe romanul best-seller, în regia lui Rob Marshall (Chicago) si avandu-i în distributie pe Ziyi Zhang si Ken Watanabe. Memoirs of a Geisha a adus pentru Spyglass trei premii Oscar din sase nominalizari, ceea ce a ridicat compania la un palmares de 26 de nominalizari.

Filmul de succes Eight Below , productie Walt Disney Pictures, a fost co-finantat de Spyglass, iar productia executiva a fost asigurata de Barber. In 2007, Spyglass a asigurat productia si finantarea difuzarii filmelor The Invisible si The Lookout prin Miramax Films si, respectiv, Touchstone Pictures. Vara trecuta a avut loc lansarea filmului Evan Almighty, continuarea comediei Bruce Almighty, si a filmului de aventuri, productie Walt Disney Pictures’, adaptare dupa îndragitul serial de desene animate Underdog.

Anul 2008 se arata a fi un an prolific pentru Spyglass, începand cu lansarea din ianuarie a filmului de succes 27 Dresses, la care Barber a fost producator, iar Spyglass co-finantator, dupa care a urmat The Ruins, un horror/thriller în asociere cu DreamWorks. Urmeaza în cinematografe Ghost Town, o comedie romantica, avandu-l în distributie pe Ricky Gervais, comedia lui Mike Myers The Love Guru si Wanted, un thriller bazat pe cartea lui Mark Miller, în care joaca Angelina Jolie si James McAvoy (Atonement). In toamna/iarna, Spyglass va lansa filmul Flash of Genius, o drama inspirata de o poveste adevarata care se întinde pe parcursul a trei generatii. Spyglass se ocupa în prezent de productia filmului Four Christmases, cu castigatoarea premiului Oscar, Reese Witherspoon si Vince Vaughn (The Wedding Crashers).

Fiind un veteran în industria cinematografica, Barber este direct raspunzator de operarea unor companii de productie si distributie de film artistic, distributie de teatru strain, video si TV, expozitii, înregistrari muzicale. Tot el s-a ocupat de ridicarea acestor companii de la zero.
Barber este fostul vice-presedinte si chief operating officer al companiei Morgan Creek Productions. Pe parcursul celor opt ani si jumatate cat a petrecut la companie, el s-a ocupat de operatiunile zilnice ale fiecarei unitati de afaceri a companiei Morgan Creek, printre care se numara unitati de productie de film artistic, distributie straina, muzica, expozitie si activitati interactive.

Barber a asigurat productia sau productia executiva pentru mai bine de 60 de filme artistice si show-uri TV, printre care filmul de mare succes din 1994 , care l-a propulsat pe Jim Carrey , Ace Ventura: Pet Detective si continuarea la fel de reusita Ace Ventura: When Nature Calls, la care se adauga si blockbuster-ul din 1991 Robin Hood: Prince of Thieves, cu Kevin Costner.

TAK FUJIMOTO, ASC (regizor de imagine) a mai colaborat cu regizorul M. Night Shyamalan la realizarea filmelor The Sixth Sense si Signs. Prima sa colaborare a fost cu producatorul Roger Corman. În aceasta perioada, el a început o colaborare îndelungata cu regizorul Jonathan Demme la filmele Melvin and Howard, The Silence of the Lambs, Philadelphia, Something Wild, Married to the Mob, Beloved si The Manchurian Candidate. Recent, el a realizat filmarile pentru thriller-ul Breach, regia Billy Ray, pentru mini-serialul HBO John Adams si pentru The Great Buck Howard, care urmeaza sa fie lansat.
A mai participat la realizarea filmelor Ferris Bueller’s Day Off, Devil in a Blue Dress, A Thousand Acres That Thing You Do.

JEANNINE OPPEWALL (Designer de productie) s-a nascut în Uxbridge, Massachusetts. A obtinut titlul de master în literatura la Colegiul Bryn Mawr înainte de a se muta la Los Angeles si a gasi de lucru la Office of Charles and Ray Eames. Pe vremea cand lucra acolo, Charles Eames era unul dintre cei mai faimosi designeri ai lumii, cunoscut în principal pentru linia sa de mobila pentru Herman Miller. Dar Office a facut de asemenea si peste 100 de filme de scurt metraj personale, educationale, industriale, multe dintre ele fiind foarte inventive pentru vremea lor. De asemenea, se ocupa de expozitii pentru diversi clienti. Asa ca, Jeannine a învatat designul împreuna cu unul dintre cei mai mari maestri.

Dupa ce a plecat de la Eames Office, unde a lucrat aproximativ 8 ani, ea a realizat documentare radio pentru KPFK Radio, a scris si în cele din urma a gasit un loc liber în departamentul de arta din industria cinematografica, lucrand pentru designer-ul de productie Paul Sylbert.

Primul film la care Jeannine a realizat designul a fost Tender Mercies. Ea a avut nominalizari la Premiul Academiei pentru filmele L.A. Confidential, Pleasantville, Seabiscuit si recent , The Good Shepherd i-a adus cea de-a patra nominalizare la Premiul Academiei. Alte filme pentru care este cunoscuta sunt Catch Me if You Can, The Bridges of Madison County si The Music Box.

Oppewall este în prezent membru al consiliului de conducere al Academiei de Arta Cinematografica si stiinte, unde detine functia de co-presedinte în Comitetul Muzeal.

CONRAD BUFF, A.C.E. (Editor) a castigat premiul Oscar pentru activitatea de editare realizata pentru blockbuster-ul Titanic. A mai participat la realizarea filmelor Shooter, Antwone Fisher, Training Day, Arlington Road, True Lies, Terminator 2: The Judgement Day, The Abyss si Jagged Edge, printre altele. Pe langa Premiul Academiei la categoria Cea mai buna editare de film, obtinut cu filmul Titanic, Buff a castigat prestigiosul Premiu Eddie Award, o recunoastere din partea Editorilor Americani de Cinema si a fost nominalizat la premiul BAFTA.

Înainte de editarea de film, Conrad a lucrat în sfera efectelor vizuale pentru filme cum ar fi 2010, Ghost Busters, Poltergeist, E.T. the Extra Terrestrial, Raiders of the Lost Ark, Star Wars: Episode V–The Empire Strikes Back si Battlestar Galactica.

JOSE L. RODRIGUEZ (Co-Producator) a colaborat cu M. Night Shyamalan înca de cand a început sa functioneze Blinding Edge Pictures, si anume de mai bine de 10 ani. Primul proiect al Blinding Edge Pictures a fost The Sixth Sense, iar de atunci compania s-a mai ocupat de Unbreakable, Signs, The Village si Lady in the Water .

Dupa ce a urmat cursurile Universitatii Catolice din D.C., unde a avut ca specializare teatrul, Rodriguez a jucat în piese de teatru, reclame, precum si în filme, la Washington, D.C. si New York. El a decis sa scurteze distanta dintre cele doua orase si de aceea s-a mutat la Philadelphia. În timp ce se afla la un antrenament de karate în South Eastern, Pennsylvania Rodriguez l-a întalnit pentru prima data pe M. Night Shyamalan. În timpul pauzei de pranz ei au discutat despre pasiunea lor pentru film si arte si în cele din urma au început sa lucreze împreuna la Blinding Edge Pictures.
Rodriguez s-a nascut în Germania si provine dintr-o familie de militari. A trait în diverse tari în timpul copilariei. Iubeste fotbalul american, iar în ultimii zece ani Rodriguez a fost antrenor pentru Olimpiada Speciala.

DEVEN KHOTE (Co-Producator) a asigurat productia pentru filmul Jodhaa Akbar, pentru UTV Motion Pictures. Tot pentru UTV, el a fost co-producator la filmele Life in a Metro si Dhan Dhana Dhan Goal.

JAMES NEWTON HOWARD (Compozitor) a facut din nou echipa cu scenaristul
-regizor-producator M. Night Shyamalan, dupa ce au mai colaborat la realizarea filmelor Lady In The Water, The Sixth Sense, Unbreakable, Signs si The Village, care a adus o nominalizare la Oscar . Este unul dintre cei mai talentati compozitori din industria cinematografica. Howard a avut noua nominalizari la Oscar nominations, din care cinci au fost la categoria Cea mai buna coloana sonora pentru filmul lui M. Night Shyamalan The Village, pentru The Fugitive, The Prince of Tides, My Best Friend’s Wedding si recent pentru Michael Clayton; iar doua au fost la categoria Cel mai original cantec, pentru “Look What Love Has Done” din filmul Junior si “For The First Time” din filmul One Fine Day.
El a vut de asemenea trei nominalizari la premiul Grammy nominations, pentru coloana muzicala din Signs, muzica din filmul de desene animate productie Disney - Dinosaur si cantecul din One Fine Day. Tema sa muzicala din filmul Dying Young a adus o nominalizare la premiul Grammy si pentru interpretul Kenny G. In plus, el a castigat un premiu Emmy pentru tema muzicala din serialul lui Andre Braugher Gideon’s Crossing si doua nominalizari la acelasi premiu pentru temele muzicale din serialul ER si serialul lui Ving Rhames - Men. Howard a mai fost nominalizat de trei ori la Premiul Globul de Aur pentru muzica orchestrala impresionanta din blockbuster-ul King Kong si pentru cantecele din Junior si One Fine Day.

Howard a participat în ultima vreme la realizarea unor filme cum ar fi I Am Legend, cu Will Smith, Michael Clayton , cu George Clooney si The Water Horse: The Legend of the Deep; de asemenea, a mai participat la realizarea filmului lui Chris Nolan Batman Begins, pentru care a compus muzica împreuna cu Hans Zimmer, filmul lui Peter Jackson, un remake al filmului King Kong si filmul lui Ed Zwick, despre comertul cu diamante din Africa - Blood Diamond.

Howard, care a fost rasplatit cu presigiosul premiu al Henry Mancini pentru întreaga sa activitate, are acum în palmaresul sau realizarea coloanei sonore pentru mai bine de 100 de filme. Pe langa filmele lui Shyamalan, a mai colaborat la realizarea a cinci filme ale regizorului Lawrence Kasdan - Grand Canyon, Wyatt Earp, French Kiss, Mumford si Dreamcatcher; patru comedii cu Julia Roberts - Pretty Woman, Runaway Bride, My Best Friend’s Wedding si America’s Sweethearts; precum si trei filme de animatie pentru Studiourile Walt Disney - Dinosaur, Treasure Planet si Atlantis: The Lost Empire. În palmaresul sau se mai includ coloanele sonora compuse pentru filmele Collateral, Outbreak, Falling Down, Primal Fear, Glengarry Glen Ross, Waterworld, The Devil’s Advocate, Space Jam, Dave si Flatliners, printre altele.

Succesul lui Howard reflecta o bogata experienta muzicala. Încurajat de bunica sa, o violonista talentata care a cantat în Orchestra Simfonica din Pittsburgh Symphony în anii ’30 si ‘40, el si-a început studiile de pian la patru ani. Dupa ce a studiat la Academia de Muzica din Santa Barbara si la Scoala de Muzica USC ca solist la pian, el si-a desavarsit educatia muzicala studiind orchestratia muzicala sub îndrumarea dirijorului Marty Paich. El si-a petrecut doi ani cantand alaturi de Carly Simon, Diana Ross, Ringo Starr, Leo Sayer, Harry Nilsson si Melissa Manchester. A înregistrat doua albume solo. In 1975, el s-a alaturat trupei muzicale a lui Elton John în turnee si în studio, trupa pe care a parasit-o în 1976 pentru a se ocupa mai mult de înregistrari. S-a întors la trupa în 1980 pentru înca un turneu si în 1986 a dirijat Orchestra Simfonica din Melbourne pentru turneul muzical al lui John - “Live in Australia”, care ulterior a devenit un album de platina. tour, which later became a platinum-selling album.

Dupa ce a devenit unul dintre cei mai solicitati muzicieni din industria cinematografica, el a initiat o serie de colaborari în studio împreuna cu unii dintre cei mai mari cantareti de pop , printre care Barbra Streisand, Earth Wind and Fire, Bob Seger, Rod Stewart, Toto, Glen Frey, Olivia Newton-John, Randy Newman, Rickie Lee Jones, Cher si Chaka Khan. Cand i s-a oferit sansa primului sau film, Head Office, în 1985, el nu a stat nici o clipa pe ganduri. Ca o schimbare de ritm, Howard a facut din nou echipa cu Elton John pentru un turneu în mai multe orase, în anul 2004 , avand concerte la Royal Albert Hall si Radio City Music Hall.

BETSY HEIMANN (Designer Costume) a mai colaborat cu M. Night Shyamalan la filmul Lady in the Water. S-a nascut în Chicago. A lucrat la unele dintre cele mai bune filme din ultimii ani, printre care filmele lui Quentin Tarantino Pulp Fiction si Reservoir Dogs , filmele lui Cameron Crowe Jerry Maguire, Almost Famous si Vanilla Sky. Heimann de asemenea a asigurat garderoba pentru filmul lui Steven Soderbergh Out of Sight, precum si pentru serialul de televiziune Karen Sisco, produs de Danny De Vito si avand-o în distributie pe Carla Gugino.
A mai participat la filmele lui Brett Ratner Rush Hour 3, Red Dragon si The Family Man, filmul lui Terry Zwigoff Art School Confidential, cu John Malkovich si a asigurat costumele pentru Uma Thurman în filmul Be Cool.

Sinopsis Despre distribuție
jinglebells