Articole Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows

(2016)

Ţestoasele Ninja 2

Note de producţie

Michelangelo, Donatello, Leonardo, și Raphael se întorc în cinematografe în vara asta pentru a se lupta cu forțe malefice și mai mari alături de April O’Neil (Megan Fox), Vern Fenwick (Will Arnett), și un nou venit: justițiarul cu mască de hocheiCasey Jones (Stephen Amell). După ce  răufăcătorul  Shredder (Brian Tee) evadează din custodie, își unește forțele cu omul de știință nebun Baxter Stockman (Tyler Perry) și două ajutoare înguste la minte, Bebop (Gary Anthony Williams) și Rocksteady (WWE Superstar Stephen “Sheamus” Farrelly), pentru a pune la cale un plan diabolic de a cuceri lumea. În timp ce Țestoasele se pregătesc să îl înfrunte pe Shredder și echipa sa, sunt puși în fața unui rău și mai mare cu intenții similar: faimosul Krang.

Paramount Pictures și Nickelodeon Movies prezintă o producție Platinum Dunes Production , O Producție Gama Entertainment / Mednick Production / Smithrowe  Entertainment, Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows. Filmul este regizat de Dave Green (Earth to Echo) , scris de Josh Appelbaum &André Nemec (Teenage Mutant Ninja Turtles, Mission Impossible: Ghost Protocol) și produs deMichael Bay (franciza blockbuster Transformers, Teenage Mutant Ninja Turtles), Andrew Form, Brad Fuller, Galen Walker și Scott Mednick. Producătorii executive sunt Denis L. Stewart, Grant Curtis, Eric Crown și Napoleon Smith III, André Nemec și Josh Appelbaum. Starurile filmului sunt Megan Fox, Will Arnett, Laura Linney, Stephen Amell, Noel Fisher, Jeremy Howard, Pete Ploszek, Alan Ritchson, și Tyler Perry. Se alătură distribuției Brian Tee, Stephen “Sheamus” Farrelly, Gary Anthony Williams, Brittany Ishibashi și Jane Wu.
    
O NOUĂ DIMENSIUNE

„Povestea noastră începe acolo unde se termină primul film, atât în viața reală cât și în film,” spune producătorul Andrew Form. „În seara deschiderii filmuluiTeenage Mutant Ninja Turtlesîn 2014, am auzit că Paramount au aprobat o continuare. A fost un vis devenit realitate." Realizatorii știau cătrebuie să mărească miza pentru un al doilea film, de la distrugerea orașului New York până la anihilare globală, pavând calea pentru incorporarea personajelor preferate de fani care nu au apărut încă în film. Când te înhami la o franciză cu atâta istorie, ai mult material de bază,     continuă Form. „Dar nu vrei să spui aceleași povești care au fost spuse înainte. Întotdeauna vrem ca franciza să aibă ceva nou.”
        

„Am ascultat fanii”aprobă partenerul și producătorul Brad Fuller,     „și aceștia nu au fost timizi. După primul film, ne-au spus exact ce voiau de la al doilea film și noi am fost de acord. Voiau să vadă personaje și elemente pe care am încercat să le includem în primul film dar care nu au fost adresate corect, așa că le-am făcut o prioritate de data asta. Asta e prima oară când îi vedem pe Baxter Stockman, Krang, Bebop și Rocksteady într-un film, și a fost palpitant să aducem aceste personaje la viață.”
    

Realizatorii l-au ales pe regizorul de 32 de ani Dave Green, un fan Țestoase Ninja, pentru a filma continuarea. Green și-a căutat resursele în cunoștințele sale despre universul Țestoaselor pentru a ghida povestea și a pipera filmul cu referințe subtile pentru alți fani înfocați.    
    

"Sunt atâtea generați de fani devotați," spune Green. "Parte din bucuria regizării acestui film a fost șansa de a include micile detalii și clasicii pe care oamenii îi iubesc. Am pătruns în fiecare bandă desenată și desen și am văzut filmele originale pentru a găsi detalii în fiecare număr. Sunt părți din platourile de filmare, din decorațiuni, costume și chiar și poziții pe care personajele le adoptă, pe care le împrumutăm din moștenirea Țestoaselor. Este câte ceva pentru toată lumea,” spune el.

"Orice adolescent trece printr-un moment când vor să fie altceva decât ceea ce sunt,” spune Green. „În același timp, învață să se accepte așa cum sunt, ceea ce este și linia emoțională din acest film. Dacă primesc oportunitatea, Țestoasele vor dori să devină altceva, sau vor rămâne fideli identității lor? Îi vedem cum învață că diferențele lor sunt ceea ce îi face unici și puternici. Pentru mine, asta a rezonat.”

AFARĂ DIN UMBRE
    

A trecut aproape un an de când eroii noștri au salvat orașul, și respectând antrenamentul lor de ninja (și aspectul lor neconvențional), au rămas ascunși. Între timp, April O’Neil (Megan Fox) este sub acoperire, investigându-l pe Baxter Stockman (Tyler Perry), un om de știință genial și respectat care poate avea legături cu Shredder (Brian Tee).    

"Cred că Aprilie a vrut întotdeauna să fie ancora din spatele biroului,” spune Form. „Dar nu știu dacă poate renunța la bucuria de a fi pe străzi, filmând știrile și lucrând cu Țestoasele. Își iubește slujba dar iubește relația cu Țestoasele și mai mult. A devenit practic a cincea Țestoasă,” spune el.
    

"Megan a format o conexiune incredibilă cu cei care interpretează Țestoasele,” observă Green. „Chiar și atunci când nu se filmează, întotdeauna se joacă, râd și se maimuțăresc. Chiar sunt ca frații ei.”
    

Reluând rolurile Țestoaselor sunt Pete Ploszek în rolul luiLeonardo, liderul stoic și disciplinat; Alan Ritchson în rolul lui Raphael, rebelul grupului; Jeremy Howard în rolul lui Donatello, inventatorul priceput și Noel Fisher în rolul lui Michelangelo, care își dorește să trăiască viața unui adolescent uman.

La începutul filmului, Michelangelo se bucură de o paradă de Haloween și de libertatea unică pe care i-o dă de a se amesteca cu locuitorii orașului New York. „Mikey știe cum este să fii normal,” spuneFisher.     El pretinde că e doar un alt om într-un costum nebun, însă el  știe că nu e. Știe că arată diferit și lupta sa pentru acceptare devine o temă majoră în film.”

Sensei-ul șobolan al Țestoaselor, Splinter, este acolo pentru a-i ghida prin neașteptata criză de identitate. Convinși că lumea exterioară nu e pregătită să afle de faptele lor eroice, Țestoasele îi permit prietenului lor oportunist Vern Fenwick (Will Arnett) să accepte laudele.  
    

"Vern a ales să-și crediteze salvarea orașului New York,” explică Arnett. Și îi schimbă viața. Când îl vedem prima oară pe Vern, stă la un joc Knicks cu un super model(Alessandra Ambrosio), bucurându-se de faima lui, dar imediat ce vede o amenințare iminentă, este și mai puțin probabil să se implice față de primul film.”
    

"Ador faptul că Vern spune orice simte," Arnett relatează. "În anumite circumstanțe el este vocea rațiunii, avertizându-i pe Aprilie și Țestoasele că planurile lor sunt nebune. Dar într-un final, Vern este un prieten loial.”

NOI PRIETENI, NOI INAMICI

După ce Shredder evadează din custodia poliției, Țestoasele găsesc un nou aliat în ofițerul de corecție și justițiarul mascat Casey Jones (Stephen Amell). Fuller recunoaște că Casey a fost primul personaj pe care realizatorii s-au gândit să-l adauge în film.
    

Laura Linney o joacă pe șefa lui Jones, Rebecca Vincent, o polițistă directă care nu are răbdare pentru criminali sau justițiari. Cât despre relația lui Casey Jones cu superiorul lui, Rebecca,     Totul despre el o deranjează,” râde Linney. Crede că e arogant și cam inept, dar Casei îi dovedește că greșește.”

Când realizatorii au abordat-o pe Linney pentru rol, i-au livrat scenariul alături de o pizza mare.  „Nu am primit un răspuns imediat,” spune Form, însă a doua zi am primit o poză cu Linnei, zăcând pe jos, aparent leșinată lângă cutia goală de pizza și o cutie de Orange Crush.
    

Tyler Perry a dorit să joace într-un film de care se poate bucura și fiul său. Un fan al francizei, Perry a profitat de oferta de a-l interpreta pe Baxter Stockman, aliatul neapreciat al lui Shredder.
Perry s-a distrat oferind personajului propriul său stil, de la mersul și vocea sa, până la maniere; Perry și-a împins personajul mult mai departe.
        

Krang, creierul extraterestru a cărui secreție mov pornește conflictul filmului, a fost adus la viață de vrăjitorii efectelor vizuale de la Industrial Light andMagic.
    

„Inițial, Krang a fost bazat pe benzile desenate,” spune Robert Weaver, „apoi i-am băgat niște influențe din viața marină. Ochii săi sunt ușor bazați pe cei ai unui rechin negru, și are și ceva dintr-un pește gelatinos.”

Secreția lui Krang este instrumentală în crearea lui Rocksteady și Bebop, două din cele mai iconice personaje ale francizei. Stephen Farrelly și Gary Anthony Williams îi interpretează pe durii simpli care sunt transformați într-un rinocer antromorf(Rocksteady) și porc mistreț (Bebop).
    

Williams și Farrelly au fost favoriți pe platou și le-a fost simțită absența atunci când nu erau pe platou. Brittany Ishibashi, care o joacă pe Karai, îi vede pe Bebop și Rocksteady ca pe ajutorul recrutat pentru ca Shredder și Clanul să-și pună planul în aplicare.  Ishibashi, care are experiență în dans și arte marțiale, nu a mai jucat un personaj negativ până acum.
    

"Shredder este creierul operațiunii," Brian Tee explică. „Este răufăcătorul critic și, ca fan, ador faptul că am inclus toate aceste personaje: Bebop și Rocksteady, Baxter Stockman, Karai și Krang. Toate aceste personaje legendare într-un singur film.”  
            
COREOGRAFIA DE LUPTĂ
    

Acțiunea este cuvântul cheie când vine vorba de Țestoase, dar realizatorii au avut grijă ca aceasta să fie plină de umor. Cascadorul Jonathan Eusebio, cunoscut pe platou ca Jojo, a creat scenele de luptă pentru filmul din 2014. De data asta, l-a adus pe artistul în arte marțiale Jon Valera pentru a ajuta în antrenarea și articularea acțiunii din film.

Eusebio și echipa lui au început cu plănuirea și deslușirea acțiunii într-o hală, filmând secvențele folosind cascadori în locul actorilor, pentru a da realizatorilor o idee. Îndată ce primeau notele, Eusebio și Valera își rafinau rutina și începeau să lucreze cu actorii pentru a-i pregăti pentru filmări.
    

Echipa lui Eusebio a format o scurtătură cu Fox din munca lor pentru filmul anterior, „Lui Megan nu îi e frică să se implice și e întotdeauna dispusă să facă atât cât poate,” spune el.
    Pentru beneficiul filmului, Eusebio și Valera au putut petrece o perioadă semnificativă de timp repetând cu actorul Stephen Amell. Ei acordă credit experienței sale pe platourile serialului Arrowpentru abilitatea sa de a învăța mișcările rapid.    Stephen Farrelly și Gary Anthony Williams au avut și ei parte de acțiune ca ajutoarele lui Shredder.
  

 Când Bebop și Rocksteady se prostesc, Farrelly îi dădea lui Williams câte un cot inocent sau o împunsătură, însă Williams zbura.
    "Trebuia să mă abțin să nu îi dau palme în piept,” recunoaște Farrelly.     Câteodată uitam și luam de bun ceea ce facem noi în ring: este o lume complet diferită pentru oamenii obișnuiți,” râde el.

SCENOGRAFIA

Designerul Martin Laing, care a lucrat la filme precumTitanic și Avatar, știa că designul continuării trebuia să depășească ceea ce Neil Spisak și-a imaginat pentru filmul original. Laing și-a bazat creațiile pe benzile desenate, alături de cercetări despre arhitectura și sistemul de canalizare subteran construit la începutul secolului.
    

Laing a început prin pictarea conceptelor sale, apoi împărtășind acele concepte cu regizorul Dave Green, care avea propria sa viziune pentru film. De acolo s-au consultat cu producătorii Andrew Form și Brad Fuller.
    

Atât vizuina cât și camioneta Țestoaselor au fost construite în Armurăria Brooklyn istorică în Park Slope, Brooklyn. Clădirea, care a adăpostit al 14-lea regiment al Miliției din New York, a fost construită în 1893, și a adăpostit diferite divizii ale armatei americane de-a lungul anilor.
    

Coordonatorul Ken Nelsonși echipa sa au avut 14 săptămâni la dispoziție pentru a construi vizuina. Au început prin pregătirea spațiului, cu linii pe podea pentru a distinge dimensiunile fiecărei construcții specifice. Apoi a fost rândul lui Tommy Prate de a ridica masiva instalație luminoasă la 52 de metri înălțime deasupra spațiului construit înainte ca Nelson să poată instala podeaua vizuinii. Vizuina are și o bucătărie, o cameră de arme, o cameră de meditație zen, un garaj, un centru de operațiuni și monitorizare și un laborator, dar și un spațiu ridicat central pentru ca Splinter să poată observa totul.

LOCAȚII
    

Producția a început pe 27 Aprilie 2015 în New York, filmând în locații precum Madison Square Garden, Grand Central Station, Times Square, Muzeul American de Istorie Naturală, Central Park, Bryant Park, Podul Manhattan, Clădirea Chrysler, NASDAQ, vasul de croazieră Circle Line Sightseeing și pe Insula Liberty Island la Statuia Libertății, primul film care a filmat pe insulă noaptea.
    A doua unitate a călătorit în Buffalo pentru a filma secvența de acțiune critică pe Autostrada Kensington.  

Filmate la Cascada Iguazu de la granița dintre Brazilia și Argentina, o unitate mică condusă desupervizorul efectelor speciale ILM Pablo Helman, a capturat frumusețea și pericolul unei locații reale cu cascada sa care cuprindea mai mult de o milă și jumătate de fațadă de piatră la o înălțime de până la 270 de metri.

EFECTE VIZUALE

    Când regizorul Dave Green a început filmul, Pablo Helman i-a arătat un tutorial imens în PowerPoint care i-a arătat toată tehnologia folosită în primul film. În al doilea film al francizei, realizatorii au fost determinați să filmeze cât se poate de mult.
    

După ce comentariile la primul film au inclus și păreri despre aspectul Țestoaselor, anume că par prea rele sau înspăimântătoare, realizatorii au făcut schimbări subtile la nivelul dinților și al maxilarului și chiar și la croiala bandanelor.
    

"Tehnologia este 100% diferită față de acum doi ani," spune Williams.     În trecut aveai aceste mingi de ping-pong peste tot pe tine, dar acum sunt câteva triunghiuri. În acest film am făcut o scanare completă care arăta ca un tip care ține un fier și se plimbă în jurul nostru, la propriu înregistrând fiecare centimetru din corpul nostru. Părea o vrăjitorie.”
            
GÂNDURI FINALE
    

La sfârșitul producției, realizatorii sperau că publicul se va distra la vizionarea filmului la fel de mult cât s-au distrat ei filmându-l.  Magie este cel mai bun cuvânt care poate descrie această experiență,” spune Green. „Toți am crescut citind aceste benzi desenate, urmărind serialele și jucându-ne cu jucării, acest proiect este o extensie a lor. Încă ne jucăm cu jucării, dar la o scară mult mai mare.”

Am inclus multă nostalgie,” spune Fuller, “dar acest film este atât pentru fanii noi cât și cei înfocați. Este un film de care părinții se vor bucura la fel de mult ca copiii.”

„Este ceva despre Țestoase care continuă să ne tragă înapoi,” spune Form. „Încerc să evit un context “mereu verde” dar chiar am impresia că sunt prieteni vechi cu care ne place să ne petrecem timpul, din nou și din nou. Sperăm că fanii simt la fel.”

 

Sinopsis
jinglebells